Eskada

ESKADA
"Essi"
Rotu: Hannover
Säkä: n. 164cm
Syntynyt: 29.1.1999
Maa: Saksa

Re: 120cm kisoissa, treeneissä menty max. 135cm-140cm
Me: Itse olen kisannut sen kanssa tuttaria, mutta treeneissä menty helpon/vaativan maastoesteitä.

i. Escudo I ii. Espri
e.Grees ei. Gralsritter

-Yhteisessä omistuksessa siskoni kanssa.


Essi on Saksassa syntynyt hannover tamma, 1999. Essi tuli minulle 2007 ja oli tullessaan aika vauhko luonteeltaan ja ei pahemmin malttanut mennä koulukiemuroita.  Essi oli haastava myös ammattilaisille, se oli jääräpäinen eikä jaksanut aina kuunnella. Vaati paljon töitä, että yhteinen sävel alkoi löytymään ja kouluvalmennuksissa alkoi palaset loksahdella paikalleen. Esteillä ongelmana oli Essin tulinen luonne ja kuumuminen. Sen palo esteille oli niin suuri, että se ei meinannut malttaa edes omaa vuoroaan valmennuksissa. Tämän vuoksi kävimmekin aluksi yksityisvalmennuksissa, jossa pystyttiin keskittymään kontrolliin. 2010 vuonna oltiin aluesterenkaassa sekä kenttävalmennuksissa.

2011 kausi oli todella hyvä, oli kisoja joissa kaikki ei mennyt niin kuin elokuvissa, mutta aina niistä opittiin. Loppukaudesta päästiin 120cm ratoja läpi, 100cm-110cm luokissa sijoituttiin hyvin yleensä. 

2012 kauden keskivaiheella tuli alamäkeä, luottamus rakoili ja rutiini kisoista ei ollut kohdillaan (aika ei riittänyt opiskelun ja muiden kiireiden takia). Lisäksi Essiä ei vain huvittanut, kun esteitä mentiin jo niin useasti. Kotona kaikki alkoi sujumaan taas isommilla radoilla, mutta sitten pieni kompastuminen tunnilla aiheutti meille treenitauon. Essi oli kevyemmällän n. vuoden ja 2013 kisakausi aloitettiin myöhemmin. Kisattiin kaudella 90-100cm luokkia hyvillä radoilla. 

2014 kilpailtiin 90-110cm luokkia rauhallisesti ja mentiin fiiliksen mukaan.
2015 kautena Essillä oli taukoa kilpailuista omien syiden vuoksi (olin mm. Tanskassa töissä). Sen kanssa keskityttiin enemmän sileällä menemiseen, maastoiltu ja hypätty välillä jotain pientä. Loppu vuodesta se palasi taas kunnon treeniin yhdessä juniorin kanssa, mennen niin esteitä kuin kouluakin.
2016 alkuvuodesta kevyempää, lähinnä maasto/koulutreenejä, koska asuin itse Kauhajoella ja siskoni hoiti liikutuksen. Kesällä alkoivat jälleen estetreenit ja tarkoitus olisi päästä takaisin kisakentille. Korkeuksina menty 100-115cm.

Tällä hetkellä Essi on käytössä siskollani Suomessa.


Olen kisannut Essin kanssa 120cm kansallisella tasolla ja saanut aluekenttäkisoissa hopeaa v.2012 tuttarista, sekä voittanut Pohjanmaan Junioricupin v.2011 esteissä. Essi on hevonen joka on opettanut minulle kaikkein eniten ja sen kanssa ollaan kuljettu pitkä taival yhdessä. Tavoitteena ei sen kanssa kuitenkaan ole enää kilpaileminen 3-tasolla eikä muutenkaan intensiivisesti.

Essi on luonteeltaan hyvin tammamainen, kiltti, läheisyysriippuvainen ja energinen. Esteillä ja laukatessa se monesti kuumuu ja sillä on kilpahevosen sydän.