sunnuntai 9. joulukuuta 2018

JOULUKALENTERI - Luukku 9

Kirjoitan tarinat kirjaani,
muistot sivuille maalaan.
Väritän esiin maiseman,
joka ei ole harmaa.

Monia hetkiä huikeita,
muistella niitä saan.
Tarinoita uskomattomia,
saan alkaa jakamaan.


LUUKKU 9 - Parhaimmat muistot Englannista


Hunt Ball 2018

Melkein kaksi vuotta asumista Englannissa jätti jälkeensä lukuisia upeita muistoja. Muuttaessani Englantiin en tietänyt tai tuntenut ketään ja maa oli täysin uusi minulle. Ajan kanssa sitä alkoi tustumaan moniin upeisiin ihmisiin, joiden kanssa jakoi niin ilot ja surut. Englannissa työskentely on ehdottomasti antanut minulle paljon - se on kasvattanut, opettanut ja laittanut hyppäämään mukavuusalueiden ulkopuolelle. Olen oppinut kurkottamaan kohti unelmiani ja tekemään kaiken mitä se tulee vaatimaan. Tässä postauksessa haluan kirjoittaa muutamasta ikimuistoisesta muistosta Englannisa. Tarinoita riittää niin monta, että tässä tulen kertomaan ensimmäiseksi mieleen tulevista. Missään tärkeysjärjestyksessä nämä eivät ole, mutta toivottavasti tykkäätte!

1: Hunt ball


Englannissa pääsin tutustumaan hunttaamisen/kettumetsästyksen erilaiseen maailmaan, joka oli jotain täysin uutta tälläiselle suomalaiselle. Meidän tallissamme oli muutama hunttaamisen tarkoitettu hevonen, joka ajoittain lähti jahtiin mukaan. Kyse ei ole pelkästä jahdista, se on oma yhteisönsä, jolla on monia tapaamisia ja juhlia. Ne juhlat ovat muuten jotain aivan omaa luokkaansa ja olen todella kiitollinen, että minulle mahdollisettiin kahteen sellaiseen osallistuminen. Olen kirjoittanut yhdestä niistä erillisen postauksen, jonka voi käydä lukemassa täältä. Nuo juhlat tulevat ehdottomasti pysymään mielessäni ja siellä tuli tavattua monta uutta ihmistä ja tutustuttua tuohon itselle tuntemattomaan sakkiin.

2: Seikkailut yhdessä kavereiden kanssa ympäri EnglantiaTöissä tutustuin moneen hyvin erilaiseen ihmiseen, joista tuli oma pieni perheeni. Charli, skotlantilainen ihana ystäväni oli monesti minun kanssani menossa eri paikkoihin. Tulin käyneeksi myös lomalla Charlin luona Skotlannissa, jolloin pääsin tutustumaan Skotlantiin enemmän. Myös muut tallilaiset olivat mukana erilaisissa tempauksissa, kuten illallisilla erilaisissa paikoissa Nottinghamissa tai Leicesterissä. Paljon tuli kuljettua ja monia muistoja tehtyä.

3: Chican ostaminen


Eihän tätä voi jättää pois, koska Chican ostaminen oli iso asia. Meidän yhteinen taival alkoi toukokuussa ja tuolloin C oli vasta tutustumassa kunnollisen treenauksen maailmaan. C kilpaili kanssani elämänsä ensimmäiset kisat ja nousi 60cm luokista 100cm luokkiin varsin nopeasti. Myös aiemmin maastoesteitä menemättömälle hevoselle on aika hyvä saavutus kilpailla BE90cm luokka hyvällä fiiliksellä ja tuloksella läpi. Kaiken kaikkiaan olen ollut Chicaan hyvin tyytyväinen ja tiedän siitä rakentuvan aivan huikean ratsun.


4: Ensimmäiset kenttäkisat Englannissa ja niiden voittaminenDesi oli yksi yksityisen hevonen, jonka kanssa paljon treenasin ja kilpailin esteillä. Sain mahdollisuuden osallistua kenttäkisoihin sen kanssa, jossa ajatus oli lähinnä saada vain hyvä kokemus Desille. D ei ollut kilpaillut kentässä pitkään aikaan ja halusinkin kasvattaa vain sen itsevarmuutta ja saada se nauttimaan radoista. Kilpailut menivätkin paremmin, kuin hyvin ja voitettiin oma luokkamme. Desi tuntui muutenkin todella hyvältä ja se ei epäröinyt hetkeäkään. 

5: Kettujahtiin osallistuminenKettujahtiin osallistuminen Englannissa oli uskomaton kokemus ja tuntui, että olisin ollut osana jotain elokuvaa. Vaikka en kaikkeen pystykkään samaistumaan niin kokemuksena oli jahti hyvä. Suomessa olessa sitä oli vain etsinyt pehmokettua, jonka sisällä on joko karkkia tai vettä väkevämpää. Nyt mukana olivat lauma koiria ja myös lauma hevosia. Voisin tästä kirjoittaa oikeastaan täysin erillisen postauksen, koska kuvia tuli tuolta myös muutamia otettua.

6:Kenttäkauden päättäminen yhdessä Chican kanssaMikä voisikaan olla parempi tapa päättää kisakausi, kuin yhdessä oman hevosen kanssa. Nämä kilpailut olivat Chican ensimmäiset kentässä ja kaikki oli siis neidille uutta. Treeni oli tuonut tulosta, koska C oli radoilla hyvin itsevarma ja suoritti kaiken kunnialla. En olisi voinut toivoa parempaa suoritusta ja olen edellen hyvin ylpeä siitä millainen nuori kenttähevonen C:stä on puolessavuodessa kasvanut.

Huomenna jälleen uutta luukkua kello 8 am!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti