keskiviikko 5. joulukuuta 2018

JOULUKALENTERI - Luukku 5


Jos saisit yhden toivomuksen,
kenelle soisit sen ajatuksen?
Tekisitkö maailmasta sä paremman,
antaisitko kaikille yhden unelman.

Ei milloinkaan myöhäistä aloittaa,
tehdä elämästä parempaa

LUUKKU 5 - HAASTE: 20 FAKTAA CHICASTA

Tässä postauksessa pääsette tietämään faktoja, joista ette luultavasti ole aiemmin tienneet. Näin Chica pääsee myös enemmän tutuksi täällä blogissa ja näätte, että C on aika hupaisa tapaus. Pidemmittä puheitta mennään faktoihin!


1:Chica rakastaa kaikkea ruokaa
-
Oli kyseessä hevosen myslit, omenat, porkkanat, heinät, lelut, harjat...Chica rakastaa syödä. Essi on aina ollut hyvin nirso ja on aina saanut miettiä mitä sille syöttää. Chica on kuitenkin varsin helppo mitä ruokaan tulee ja siksi Suomeen matkustaminen ja siellä uusien ruokien syöttäminen ei ole mitenkään stressaava asia.


2:Chicalla on hyvin puhuvat ilmeet 

-Chican silmistä näkee heti, jos se on jännittnyt tai mietteliäs jotain asiaa kohtaan. Chica ei yleensä turhasta stressaa, mutta jos jokin sitä jännittää se ilmaisee sen hyvin kasvoillaan.


3:Chica muistuttaa paljon Barbia
-Barbi nautti ruuasta, omisti paljon kapasiteettia ja oppi nopeasti, aivan kuten Chicakin. Chicalla ja Barbilla on molemmilla samanlaisia päiviä ja Chica muistuttaakin, joskus Barbia etenkin silloin, kun Barbi oli saman ikäinen, 6 vuotias.
4:Chica on matkustanut yli 9 maassa 

-Chica matkusti nuorena Irlannista Englantiin ja Suomeen saapuakseen se kävi: Ranskassa, Belgiassa, Saksassa, Hollannissa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Neiti on siis ikäänsä nähden nähnyt jo paljon maailmaa.

5:Chica sisäänratsastettiin vasta 2017 vuoden lopussa
-Chican omistajilla ei ollut kiire Chican ratsutuksen suhteen ja se sisäänratsastettiin normaalia myöhemmin. Tästä huolimatta Chica on kehittynyt huikeaa vauhtia ja nyt se on kilpaillut jo metrin luokissa ja kotona mennyt 110cm treenejä.


6: Chican alkuperäinen kutsumanimi oli Chico, mutta muutin sen
-Chicoa nimiä kantava tamma tuli miksattua monesti pojaksi, eikä mikään ihme. Tarkoittaahan Chico poikaa espanjaksi ja tästä syystä päätinkin vaihtaa nimen. Chica tuntuikin täydelliseltä, koska muutos ei olisi suuri ja nimi tarkoittaisi nyt kirjaimellisesti tyttöä. Aika kauan siihen meni, että ihmiset oppivat uuden nimen, mutta kyllä se kannatti. :D


7: Chica omistaa paljon kapasiteettia
-Chica osaa olla hyvin kumipallomainen ja käyttää kyllä takapäätään hypyissä. Jos se ottaa puomin alas, yleensä seuraavalla kerralla ei mennä lähellekkään puomeja. Chica on hyvin osaava ja kapasiteettia löytyy niin kenttäkisoihin, esteisiin, kuin kouluun tulevaisuudessa.


8: Chica oppii hyvin nopeasti
-Joskus C todella yllättää nopeudellaan oppia ja puolenvuoden aikana on se oppinut jo niin paljon. Yksi päivä aloitin väistöjen treenaamisen ja muutaman lyhyen pätkän jälkeen osasi C jo hyvin väistöjen alut. Sama juttu vaihtojen kanssa, vaikka ollaankin vielä alussa niiden kanssa, C on oppinut niiden ajatuksen jo nopeasti.

9: Virheet eivät laita Chicalle herneitä nenään
-Tulit sitten itse tehneeksi arviointivirheen ja tulleeksi liian lähelle estettä C hyppää, eikä hermostu asiasta. Toisin, kuin Essi nuorena C ei todella välitä, jos ratsastajaa mokaa. Siksi C onkin varsin mukava ja joskus vielä hyvä opetushevonen muille.

10: Chica on muuttunut täysin näiden kuukausien aikana
-Jos meitä on seurannut alusta alkaen tietääkin, että C oli aivan erilainen alussa. Lihaksia ei juuri ollut, se väsyi todella nopeasti ja oli laiska tästä syystä. Lihaksien ja kunnon kasvattamisen jälkeen muuttui laiskasta hevosesta virkeä ja voimakas. Nyt se ei enää menee alaspäin vaan suunta on enemmän ylös. Voisin tästä melkeinpä tehdä erillisen postauksen, jossa kuvien ja videoiden kautta käytäisiin läpi C:n isoa muutosta.

11: Chica rakastaa maastoesteitä
-Chica on minulla ollessaan käynyt todella monessa paikassa maastoesteillä ja C syttyy aivan erilailla niitä mennessä. Jos minun täytyisi valita C:lle vain yksi laji valitsisin varmaan kenttäratsastuksen. Paljon on vielä opittavaa, mutta paljon se on myös oppinut.12: Chica on helppo klipata, ainoastaan naama on epämukavaa klipata 
Chicasta
-Olen klipannut Chican ainoastaan kerran ja se oli myös ensimmäinen kerta, kun klippasin hevosen. Aiemmin oli kohteena ollut vain oma villakoira, joten kokoero oli aika huima. Chica on kuitenkin todella helppo klipata, niin vatsanalta, selästä, kaulasta, kuin myös takaosasta. Ainoastaan naama/korvat olivat pieni inhotus, mutta sama juttu on pestessä. Chica ei oikein arvosta korvien hiplailua.


13: Chica on ollut omani noin 6 kuukautta 
-Ostin Chican Englannista nyt noin puolivuotta sitten, joten kunnollista treeniä on silläkin takana vasta tuo aika. 

14: Chica osaa olla itsepäinen
   - Koska eivänhän prinsessatkaan aina ole täydellisiä? Chica on yleensä hyvin nöyrä ja helppo ratsu, mutta kyllä sieltä löytyy myös tammamaisuutta ja aina ei kaikki huvita. Onneksi C ei kuitenkaan osaa mitään kovia temppuja, vaan pysyy ihan maan tasalla.:D

15: Chica omisti vain pari asiaa Englannissa
-Tämä on oikeastaan aika hauska fakta, koska C todella omisti Englannissa vain pari satulahuopaa, pintelit ja raipat sekä yhden loimen..:D Meillä tallilla hevosilla käytettiin samoja satuloita (satulamerkkejä monia) ja C:lle siellä oli myös pari sopivaa. Suitsissa sama asia, meillä kuolaimet olivat erikseen hyllyssä ja jokaiselle hevoselle koottiin oma setti joka päivä. Loimetkin tulivat tallilta, kun niitä oli varustehuone täynnä. Paljoa ei siis tarvinnut kuljettaa Suomeen haha.

16: Chica rakastaa leikkimistä ja touhuamista
-Chica on hyvin leikkisä ja haluaisi aina olla tekemässä jotain. Jos se saa otteen harjasta saa harja toimia hetken leluna. Uskoisin Chican nauttivan aika paljon "joululahjastaan" Suomessa, joka on siis leikkihevonen...kuminen sellainen.:')17: Chica on helppo hoitaa, kuljettaa ja kengittää
-Chican kanssa ei tarvitse paljoa stressailla, kuinka asiat sujuu. Se seisoo paikallaan ja matkustaminen sujuu kuin tanssi. En vain ole varma onko C ollut aiemmin trailerissa, koska me olemme aina kulkeneet hevosautolla. Uskon sen kuitenkin tottuvan nopeasti uuteen kuljetusmuotoon, vaikka aiempaa kokemusta ei löytyisikään. 

18: Chica haluaisi aina olla muiden seurassa
-Oli kyse sitten laitumella olemisesta tai kävelykoneessa kävelimisestä niin C tykkää olla muiden mukana. Se ei käyttäydy huonosti vaikka olisikin yksin, mutta huutelee helposti muita ääniä kuullessaan.

19: Chica osaa odottaa käskystä
-Ne lukemattomat kerrat, kun olen jättänyt C:n seisomaan laittopaikalle ja vain sanonut "odota" ja siinä neiti on seissyt odottamassa. En menisi isoja summia tästä laittamaan peliin, mutta hyvin C osaa odottaa paikallaan. Kisapaikalla en heti menisi kokeilemaan, mutta näin kotona se kyllä onnistuu.

20: Chica upottaa päänsä ämpäriin

-Halusin säästää hauskimman viimeiseksi. Ensimmäistä kertaa, kun olin juottamassa Chicaa ämpäristä kisoissa näin tämän Chican hauskan tempun - C upotti turpansa aivan sangon pohjalle ja puhalsi ilmaa pois. Siinä yritin siiten opettaa, että sangosta voi juoda vain kevyesti koskemassa veden pintaa. Chicasta on vain hauskempaa sukeltaa sangon pohjalle. :D


Siinä oli 20 faktaa tästä hupaisasta otuksesta. Huomenna luvassa jälleen uusi postaus klo 8 aamulla. Hyvää alkanutta viikkoa!

2 kommenttia: