sunnuntai 23. joulukuuta 2018

JOULUKALENTERI - Luukku 22+23


Luukku 22+23: Ensimmäistä kertaa ratsaillaHei ja superia sunnuntaita!

Ilmeisesti nämä kriittisemmät päivät vaativat veronsa ja en ole päässyt koneelle juuri kirjoittamaan. Eilen päästiin korkkaamaan Chican kanssa varusteet ja C pääsi takaisin kunnon hommiin lomalta. Alkuun olin miettinyt juoksuttaa C:n aluksi, mutta päätin mennä suoraan selkään, koska C vaikutti muutenkin hyvin rauhalliselta. Olihan se lisäksi saanut päästellä virtojaan aiempina päivinä pellolla ja liinassa. Olihan itselläkin ollut taukoa ratsailta muutama viikko, jonka olin lomalla töiden jälkeen. Oli sinne satulaan kerennytkin kaipaamaan.

Aamulla tehtiin aamutallia ja laitoin siinä samassa Chican tavaroita. Kokeilin siinä samassa meidän satuloita, joista Barbin entinen satula sopi sille parhaiten. Laitoin myös yhden ratsastusloimista sille, koska pakkasta oli jo vähän enemmän ( ei onneksi yhtä paljon, kuin tänään). Menin suoraan perälaitumelle, jossa tilaa riitti ja pohja oli hyvä. C oli juuri saanut myös uudet kengät edellisenä päivänä, joten nyt kelpasi liikkua.


Chica oli alusta alkaen todella rauhallinen ja liikkui rohkeasti ympäri laidunta. Essi ja Primm tulivat myös tarhaan, eikä tämäkään saanut C:ssä isompaa reaktiota aikaan. Olihan se hieman jännittynyt alkuun ja normaalia vahvempi, mutta lämmittelyn myötä alkoi rentoutumaan paremmin. Itsekkin pysyi suhteellisen lämpimänä, ellei varpaita ja sormia lasketa. Mitään kovaa treeniä ei tullut tehtyä, enkä vaatinut Chicalta erityisen paljon. Halusin vain rentoutta ja en alkanutkaan kokoamaan C:tä enempää. Laukassa menin alussa kevyessäistunnassa, jolloin C pääsi käyttämään hyvin selkäänsä.Chica todella yllätti jälleen rauhallisuudellaan - ei tullut pukin pukkia.

Kokeilin myös uusia kuolaimia, jotka muistuttavat aavistuksen enemmän niitä mitä Englannissa käytin. Kyseessä siis kolmipala, joka hieman litteämpi. Koitetaan nyt alkuun ainakin tuolla mennä sileällä ja katsotaan mitä sitten myöhemmin tekee. Kunto ei ollut loman aikana juuri mennyt huonontumaan, mutta kyllä tässä alussa saa keskittyä lähinnä kestävyyteen ja etenemiseen. Jos vain saataisiin kunnon lumipenkat niin voitaisiin tehdä hankitreeniä..Treenit alkoivat siis paremmin, kuin olisi voinut toivoakkaan. Jouluaattona C ja E ovat mahdollisesti kokonaan vapaalla, ellen sitten innostu menemään joulumaastoon, jos pohja on hyvä. Joulun jälkeen palataan takaisin astialle ja toivottavasti kelit sallivat kunnon treenaamisen. Nyt on intoa edetä ja haluaisikin päästä kunnolla treenaamaan. Sormet siis ristiin.

Huomenna se sitten viimein on - jouluaatto. Miten nopeasti aika on mennytkään! Oikein ihanaa joulun aikaa, huomenna viimeinen luukku aukeaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti