maanantai 17. joulukuuta 2018

JOULUKALENTERI - Luukku 17


LUUKKU 17 - Ratsastamassa rannalla Skotlannissa!Skotlanti, tuo mystinen ja upea maa. Olen nyt matkustanut Skotlantiin 3 kertaa ja käynyt eri osissa Skotlantia. Ensin matkustin yksin Edinburghiin, jossa vietin noin 5 päivää. Matka oli ihana ja pääsin tutustumaan hyvin kyseiseen kaupunkiin. Seuraavalla kerralla matkustin yhdessä ystäväni kanssa Englannista Girvaniin hänen kotiinsa, joka on pienempi paikka meren vieressä. Käytiin silloin ratsastamassa siellä olevalla rannalla hevosten kanssa, josta tein postauksenkin. Siitä taitaa olla nyt melkein tasan vuosi. Tuolla reissulla käytiin myös Glasgowissa ja ystäväni oli loistava opas, koska on kotoisin Skotlannista.

Tällä kertaa matkustin muussa seurassa ystäväni luokse Ayriin, joka on sama henkilö jonka luokse viimeksikin menin. Hän asuu Trumpin hotellin vieressä, joten pääsin näkemään senkin paremmin (on muuten todella iso ja hieno paikka!). Pääsin jälleen ratsastamaan rannalle, tällä kertaa eri paikalle. Maisemat olivat niin upeat ja oli ihanaa kahlata meressä. Miksei meillä voisi olla samaa mahdollisuutta oman tallin vieressä? Toisikohan Joulupukki sen, jos oikein toivoisin..


Ratsastin itse tallin shirellä, joka on aina vain rantaratsu tai vetämässä kärryjä. Kyseisellä tallilla bisnes on siis lainata hevosia Trumpin hotellin asiakkaiden käyttöön rannalle. Hevoset eivät treenaa sileää tai hyppää yleensä, vain maastossa mennään. Ratsu, Sock oli hyvin sympaattinen ruuna ja sain lähinnä vain nauttia maisemista. Ystäväni otti oman hevosensa mukaan ja toimi porukan johtajana. Mentiin pienen kylän poikki autojen vieressä ja oli hienoa nähdä kuinka rauhallisia kaikki olivat. Porukkaan liittyi yksi tallin nuorista yksäreistä, joka hienosti jaksoi muiden seurassa. 


Kaverin poikaystävä saapui rannalle myös ja kuvasi meitä dronella, joka on kaikki tämänkin postauksen kuvat ottanut. Kyllähän se voisi olla ihan mukava omistaa, voisi laittaa sen seuraamaan maastoillessa tai maastoesteillä kesällä. :D Toivoen toki, ettei se törmäisi puhuun siinä samalla. 

Sock oli alkuun dronesta epäileväinen ja ystäväni kertoikin sen vihaavan helikoptereita (meillä päin ei tätä ongelmaa oikein ole, koska Keskinen ei juuri lentele näin talvella haha). Nopeaan se siihen kuitenkin tottui ja laukkailtiin pätkiä rannalla lämmittelyn jälkeen. Oltiin rannalla ehkä 40 minuuttia ja mentiin takaisin tallille eri reittiä. Skotlannissa hevosien näkeminen autotiellä on niin normaalia ja hevoset ovat hyvin tottuneita kaikkeen. 


Kokemus oli jälleen yhtä uskomaton, kuin viimeksikin. Skotlanti on ehdottomasti yksi lempimaani ja tulen siellä varmasti vielä käymään. Highlands on vielä kokematta ja sinne olisi mukava seuraavalla kerralla suunnatakkin. Oletko sinä käynyt Skotlannissa ja oletko päässyt ratsastamaan rannalla? 


Loppuun vielä videopätkä reissulta. Toivottavasti tykkäsit tästä rantaisesta kuva pommista! 

Huomenna jälleen uusi luukku kello 8!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti