sunnuntai 16. joulukuuta 2018

JOULUKALENTERI - Luukku 16

LUUKKU 16 - KYSYMYSPOSTAUKSEN VASTAUKSET

Joulukalenterin 7 luukussa pyysin teidän lähettävän kysymyksiä tulemaan, joihin tulen nyt vastaamaan. Kiitos paljon kysymyksistä :)

Millaisia on sun lempitreenit? 


- Aloitettiinpas aika hankalasta, koska on monia treenejä mitä tykkään tehdä. Uskoisin kyse olevan hevosten parissa suoritettavista treeneistä. Esteillä omia suosekkeja on varmaankin kaarevilla teillä ratsastettavat ja jotkin sarjat. Sinänsä hauskaa miten oma mielipide on vaihtunut, koska aiemmin sarjoista en paljoa piitannut, koska Barbi hyppäsi helposti niin isosti sisään ja omisti muutenkin ison hypyn. Sileällä tykkään tehdä väitöjä erilaisilla tyyleillä ja laukanvaihtoja on aina mukava treenata.

Mitä teet hevosten ulkopuolella? 
-Treenaan, nään ystäviä ja tutustun mieluusti uusiin ihmisiin sekä kokeilen erilaisia harrastuksia. Valokuvaaminen, runojen kirjoittaminen, bloggaaminen, videoiden tekeminen ja muut pienet seikkailut on myös omia juttuja. 

Kuinka usein matkustat maailmalla?
-Toivoisin voivani tekeväni sitä enemmän (kuka ei?), mutta aina mahdollisuuden tullessa. Tänä vuonna on tullut reissattua lähinnä Englannin sisällä ja Italiassa.

 Mitkä on olleet sun lemppari matkakohteet? 
-Skotlanti on aina ollut oma suosikki (Edinburgh on upea ja Glasgow sekä pienemmät paikat myös). Tällä hetkellä olen itseasiassa Skotlannissa jälleen ja matkalla pian takaisin Englantiin. Italia oli myös kiva, etenkin Florence. Näätkö paljon unia? 

-Pienestä saakka olen nähnyt unia todella paljon. Yleensä nään ja muistan vähintäänkin yhden tai kaksi unea joka yö.

Mitä kieliä osaat puhua?
-Suomea, Englantia, Ruotsia, Espanjaa hieman ja samoin Tanskaa ymmärrän pienesti.

 Mikä saa sut innostumaan aamuista? 
-Se että uusi päivä tuo aina jotain uutta ja ihmeellistä tullessaan. Ikinä ei tiedä mitä päivä tuo mukanaan ja muutenkin olen innoissani näkemään kaiken, toteuttamaan itseäni ja kulkemaan lähemmäksi omia tavoitteita.

Milloin aloitit ratsastuksen? 
- 5 vuotiaanaMillaisia hevosia treenaat yleensä? 
-Hyvin erilaisia ja eri tasoisia. Täällä Englannissa olen mennyt poneista yli 190cm hevosiin ja treenannut niin hyvin nuoria ja vihreitä, kuin myös kokeneempia. Oreja on tullut paljon mentyä täällä ja hyvin kuumia sekä villimpiä tapauksia. Vaikea siis sanoa mitä treenaan yleensä, koska skaala on hyvin laaja. :D

Parasta tällä hetkellä? 
-Omat upeat ja ihanat ystävät, Skotlanti ja matkustaminen. Kaikki on tällä hetkellä hyvin kivasti.

Milloin tuut Suomeen?
-Joulukuun 17 päivä, eli huomenna!

missä kaikkialla kävit Englannissa?
-Aika monessa pienemmässä paikassa Lontoon seurassa. Birmingham, Leicester, Nottingham ja etenkin Loughborough tuli hyvin tutuksi. Asuin Wymeswoldissa ja Loughboroughssa. Kannatan kyllä etenkin Nottinghamia! Ihana paikka, jossa paljon pieniä ja kivoja putiikkeja.  lempi kohteet englannissa, minne menisit uudestaan?
-Aiemmin jo luettelinkin niitä, mutta tosiaan Lontoo ja Nottingham. Jos menet Lontooseen niin mene ehdottomasti katsomaan ainakin yksi musikaali ja Harry Potter studio on myös aivan upea (kuva yllä). Menisin kaikkialle uudestaan vaikka heti! Englantiin tulen muutenkin varmasti tulemaan, koska haluan nähdä ystäviäni ja tehdä lisää muistoja tässä upeassa paikassa.

missä muissa maissa olet käynyt? 
- Belgia, Turkki, Tanska, Englanti, Italia, Irlanti, Skotlanti ja ehkä pari muuta, jota en juuri nyt muista.

missä maassa haluisit käydä? 
-Haluaisin päästä käymään kaikkialla elämäni aikana, se olisi hieno tavoite saavuttaa. Espanja ja Hollanti on ainakin listan kärjessä. Irlannissa haluan käydä uudestaan paremmalla ajalla ja muissa lämpimämmissä paikoissa.

mikä on Chican säkäkorkeus?
-Noin 167cm arviolta.


 ensi vuoden tavoitteet Chican kanssa? 

-Päästä hyvään rytmiin ja mennä aikalailla fiiliksen mukaan. Kenttäkisoja olisi mukava kiertää ja päästä menemään helppoa kauden lopussa viimeistään, onhan C jo mennyt tuttarin tasoa kisoissa. Esteillä 110cm radat ja mahdollisesti nostaminen sekä koulussa katsellaan miten sujuu. C on mennyt elämässään vain yhden kouluradan ja senkin kenttäkisoissa, mutta potenttiaalia kyllä on. 

mitä aiot tehdä nyt suomessa työksesi?
-Tulen toimimaan ratsuttajana ja hevoshierojana sekä ihmisten urheiluhierojana. Mahdollisesti tullaan laajentamaan tarjontaa, kunhan päästään kunnolla vauhtiin!

chican parhaat puolet? 
-Chica on varsin hauska tapaus, jolla on kyllä monia hyviä puolia.Yksi asia mistä tykkään hyvin paljon Chicassa on sen rehellisyys ja kuinka se ei suutu asioista - jos teet virheen, se ei vedä herneitä nenään ja jos se tekee virheen se oppii siitä. Lisäksi sen kapasiteetti esteillä ja kentässä on plussia, se on kyllä kiva hevonen.

kuinka pitkä olet? 
-Ehkä 167.5? Ellen ole mennyt nyt kutistumaaan, mikä ei olisi mikään yllätys. :')


mitä jäit ikävöimään englannista?

-Tulen ikävöimään paljon läheisiäni täällä - he ovat olleet osa elämääni kuitenkin melkein 2 vuotta ja ovat kuin toinen perhe. Samoin brittiläistä aksenttia ja Englannin maisemia tulen ikävöimään. Monia asioita, mutta toivottavasti pääsen mahdollisimman pian takaisin vierailemaan.

 mikä oli ikävin asia englannissa?
-Ikävin...hmm. Olihan tässäkin niitä huonoja ja ikäviä asioita. Läheisistä kaukana eläminen oli hyvin haastavaa, mutta _ikävin_ oli ehdottomasti päivä, jolloin Barbi lopetettiin enkä voinut olla paikalla.


lempi ruokasi ja -juomasi? 
-Bataatista valmistetut ruuat on ehdottomasti yksiä lemppareita (bataattiranskalaiset itse tehtynä..oih) ja juomana soijakaakao on sellainen, jolla voi herkkupäivänä herkutella. 

oletko käynyt Lapissa, jos kyllä missä siellä?
-Hyvin monta vuotta sitten kävin Rovaniemellä ystäväni luona. Mielelläni menisin Lappiin uudestaankin - todella kaunis paikka. 

 lempi jouluruokasi tai herkkusi? 
-Ennen vegaaniksi ryhtymistä olisin vastannut heti riisipuuron ja porkkanalaatikon - varmaan ne ovat vieläkin omia suosikkeja, mutta pitäisi päästä maistamaan erilaista versiota niistä.

ostitko hevosille joululahjat? 
-En ole ostanut, koska en ole vielä kotiin tullut. Chicalle joululahja oli tavallaan Suomeen matkustus ja siellä erilaiset uudet varusteet sekä lelut. Essi luultavasti tulee saamaan ainakin nuolukiven ja samoin primm. Katsotaan jos kotona ollessa keksisi jotain hauskaa..


Kiitos kysymyksistä, huomenna nähdään taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti