lauantai 15. joulukuuta 2018

JOULUKALENTERI - Luukku 15


Viikonloppu ihana,
viimein on nyt ovella.
Aika on nauttia,
rentoutua ja iloita.


LUUKKU 15 - VUODEN ABC

A: Alku. Tuleva vuosi tulee olemaan todella merkittävä ja suuri itselle. Se tulee tuomaan mukana niin paljon asioita ja haasteita, jotka aion päihittää.

B: Beeda, oma nimi, jota saa yleensä olla selittelemässä monta kertaa muille.Mitä se tarkoittaa? Mistä moinen nimi? Miten se kirjoitetaan? Olenko minkä maalainen? Niin ja on hauskaa omistaa tavallaan kaksi nimeä, koska täällä Englannissa minut tunnetaan "Biida" nimellä (lausutaan noin, ei kirjoiteta :'D )

C: Chica, Perheen uusin tulokas, joka on osana meidän pientä laumaa nyt. Chicalla on ollut kova totuttelu Suomen kylmiin säihin, mutta neiti on käyttäytynyt kyllä, kuin olisi aina ollut asumassa Suomessa.

D. Dressage, vaikka kenttä- ja esteratsastus onkin tulleet suureksi osaksi menoa niin kyllä kouluratsastus on vielä hyvin lähellä sydäntä. Haluan edelleen kilpailla myös kouluratsastuksessa vaika painotus Chican kanssa tuleekin olemaan enemmän esteillä luultavasti.E: Engalanti, maa jossa on tullut asuttua nyt melkein kaksi vuotta ja josta tulen muuttamaan pois muutaman päivän päästä. Englanti on ja tulee ehdottomasti olemaan yksi suosikkini ja tulen tänne varmasti tulemaan moikkaamaan kaikkia ja nauttimaan maisemista, Oi ihana Englanti, kuinka sinusta tykkäänkään.

F: Finland,Suomi. Ihana kotimaa, joka on niin rakas. Sitä oppii arvostamaan omaa maataan niin erilailla asuessaan muualla. Ne puut, järvet, metsät ja maisemat...Suomen luonto on vain niin kaunis.

G: Granaattiomenat, niin vaikea kuoria ja erotella siemenet. Tykkään kyllä kovasti kyseisestä hedelmästä, mutta sen "purkaminen" on oma missionsa. Vielä en ole sortunut ostamaan kaupasta jo valmiiksi eroteltuja granaattiomenia..ehkä siihenkin on oma taktiikkansa, kuinka se tulisikaan kuoria.

H: Harrastukset, erittäin tärkeitä elämässä. Itsellä on vuosien aikana ollut hyvin monenlaisia harrastuksia, mutta edelleen niitä voisi toivoa lisää. Haluaisin muun muassa aloittaa tanssimisen kaiken lisäksi ja mahdollisesti myös paremmin kiipeilemisen.I: Ilta-aurinko, auringonlaskun katseminen ja ylipäätään aurinko iltaisin on niin kaunista katseltavaa. Auringonlasku tulee aina olemaan ykkönen, mutta joskus sen lasku on vielä lumoavampi. Paras tapa aloittaa ja lopettaa päivä on taivasta katsellessa.

J: Juokseminen, harrastus jota voi harrastaa iästä riippumatta ja mikä on todella hyväksi sinulle. Itse en ollut Englannissa ollessa töiden ohella kerennyt paljoa lenkkeilemään, mutta pääsin osallistumaan "joulupukki-juoksuun" loman aloittaessani. Matka oli 5k ja olin 4 nainen maalissa, joten ei sitä mihinkään huonoon juoksukuntoon ole mennyt vaikka ei sitä olekkaan keskittynyt kunnolla treenaamaan.

K: Kenttäratsastus, Englantiin muuttaessani tuli kenttäratsastuksesta suurempi osa menoa (olihan kyseessä kenttätalli) ja koulukiemurat vaihtui nopeasti maastoesteisiin. Chican kanssa tavoitteena onkin kilpailla kentässä jälleen seuraavana kautena - tällä kertaa Suomessa!

L: Laukanvaihdot, yksi omista lemppareista treenata ja opettaa. Chica on oppinut hyvin nopeasti vaihtojen alkeet ja ei pitäisi kestä kauaa, että ne löytyvät helposti. Kuka nyt ei pitäisi vaihdoista!M: Maapähkinävoi, oma herkkujen herkku. Maapähkinä voi sopii kaiken kanssa, puuron, marjojen, leipien, jäätelöiden, kiisseleiden, smoothien...maapähkinävoi on avain Beedan sydämeen.

N:Nauru, paras tapa viettää päivä. Nauraminen on ehkä kivointa ja ystävien kanssa parhainta.

O:Onnistumiset, mahdollistuvat, kun jaksaa tavoitella unelmiaan ja tekee kaikkensa niiden eteen. Onnistumiset ovat ihania onnen täytteisiä hetkiä, jotka kannattaa ikuistaa ja painaa mieleensä.

P:Piirtäminen, asia jota toivoisin tekeväni enemmän. Ennen piirsin hyvin ahketaan, mutta nyt se on jäänyt paljon taka-alalle. Moni ystäväni on hyvin lahjakas piirtämään ja niitä teoksia katsoessa sitä haluaisi itsekkin palata kynän äärelle. 

Q: Golf, harrastus joka voisi olla myös mielenkiintoista aloittaa tai edes kokeilla. Olen kokeillut elämäni aikana vain muutaman kerran minigolffia ja harvinaisen moni omista tutuista harrastaa kunnon golffaamista. En sitten tiedä olisiko laji silti minua varten, koska seisoskelu pallon vierellä maila kädessä ei ole ehkä se oma varsinainen juttu.

R:Runot, pienestä pitäen olen kirjoittanut paljon runoja ja satuja. Vieläkin sitä tulee ajoittain kirjoitettua enemmän tai vähemmän. Täällä blogissa esiintyneet pätkät ovat hyvin nopeasti päästä tempaistuja, mutta niitä on ollut kyllä hauskaa kirjoittaa.S: Skotlanti, oma yksi suosikki paikkani! Olen ollut Skotlannissa nyt kolme kertaa - itseasiassa olen tällä hetkellä Skotlannissa ystäväni luona. Skotlanti on maa, joka kaikkien tulisi nähdä ja kokea. Onni on myös omistaa skotlantilainen ystävä, jonka aksenttia saa kuunnella.

T:Tatuoinnit, ennnen tätä vuotta en omistanut yhtään tatuointia. Tällä hetkellä niitä on kaksi, mutta pian saattaa olla muutama lisää. Mitään isoa en ole teettänyt, vain pieniä ja itselle merkittäviä.

U:Unelmointi, hyvin tärkeä asia ja jota harrastan päivittäin. 

V: Vaeltaminen, vuorien kiipeäminen ja ilmasta nauttiminen. Mikä voisi olla rentouttavampaa?

W:Wanderlust, Seikkaileminen ilman päämäärää. Sitä varten elämä on.

X: X-factor, ohjelma mitä en ole katsonut niin moneen vuoteen. Joskus sitä tulee nähtyä videopätkiä sosiaalisessamediassa, mutta itse ohjelmaa ei ole tullut katsottua.Y:Yrittäjyys, tulevan vuoden merkittävä asia. Unelma, jonka aion näin muutaman vuoden jälkeen viimein mennä toteuttamaan. Jännittävää!

Z:Zorro, ohjelma mitä katsoin paljon lapsena. Zorro oli yksi omista idoleista siihen aikaan ja sitä toivoi itsekkin laukkaavansa ratsullaan ja piirtävänsä miekallaan merkkejä kaikkialle. 

Å:Åland, ahvenanmaa, jossa en ole käynyt, mutta haluaisin käydä. Pitäisi varmaan tehdä lista itselle paikoista minne matkustaa - toisaalta lista tulisi olemaan niin pitkä, että parempi varmaan vain jatkaa tätä extemporee-lähtemistä. 

Ä:Äiti, henkilö, joka on yksi tärkein omassa elämässä. Oli kyse mistä tahansa niin voin aina soittaa äidille, joka on valmiina kuuntelemaan. Äidit on parasta.

Ö:Öiset seikkailut, kaikki näyttää niin erilaiselta illalla ja varsinkin näin jouluna on monia valoja näkyvissä. Vaikka nukkuminen onkin hyvin lähellä omaa sydäntä niin joskus sitä on uhrattava unta voidakseen seikkailla.Huomenna jälleen uusi luukku kello 8!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti