lauantai 1. joulukuuta 2018

JOULUKALENTERI - Luukku 1


Saapunut on se taas,
joulukuun maagisuus saa kukoistaa.
Lumisateet ja toiveet suuret,
lämpimät juomat,
mahdollisuudet.

Ei aikaa ole tuhlaa,
pian vietetään suurta juhlaa.
Ystävien läheisyys sen tuo,
joulun taian luoksemme luo.Ihanaa joulukuuta teille kaikille!

Näin uuden ja maagisen kuukauden alettua halusin järjestää myös blogin puolelle jotain erikoisempaa - joulukalenteri saakin tänäkin vuonna olla elossa!


LUUKKU 1: Koulukisoissa Englannissa

On monia asioita mistä en ole kerennyt kirjoittamaan tänne blogin puolelle. Siksi ajattelinkin kirjoittaa niistä joulukalenterin merkeissä - tulen kertomaan meidän kilpailuista, treeneistä, onnistumisista ja myös epäonnistumisista. Olen sopivasti nyt itsekkin lomalla, joten pystyn käyttämään enemmän aikaa kirjoittamiseen. Jos sinulla on mielessä asia, josta toivoisit minun kirjoittavan niin niitä voi aina kertoa kommenteissa! Pidemmittä puheitta mennään koulukisojen pariin..


Englantiin tultuani olen kilpaillut eniten esteillä ja myös muutaman kerran kentässä. Sain kuitenkin aivan upean mahdollisuuden aloittaa myös koulukisoissa käymisen ja tulinkin menneeksi yhdessä parilla hevosella muutamaan koulukilpailuun. Vaikka koulua ei mitenkään hirveällä vauhdilla olla laitettu menemään niin tulokset kertoivat meidän olevan ihan oikealla suunnalla.

Ensimmäiset koulukilpailut pidettiin reilun tunnin ajomatkan päässä meidän talliltamme ja sinne osallistui minun lisäkseni yksi toinen yksäreistä. Itse ratsastin kahdella eri hevosella. toinen oli yksärin tallilta ja toinen Gringo, jonka kanssa ollaan treenailtu säännöllisen epäsäännöllisesti aina, kun se on tullut ratsutettavaksi minulle. Gringon omistaja on aivan ihana nainen, joka on antanut minulle huikean mahdollisuuden kilpailla tällä monitaiturilla. Myös yksärin omistama JB on ollut aivan ihana ratsutteva ja sen kanssa ollaan melkein päivittäin treenailtu.

Oliko Englannin koulukisoissa eroa Suomeen? Olivat ne aikalailla samanlaiset, kuin Suomessa parista erosta huolimatta. Esimerkiksi näissä kisoissa jota mentiin (BD, unfilliated) sai olla raippa radalla ja myös lukija! Kyllä, testiä sai olla lukemassa ihminen aivan radan vieressä sinulle ääneen. Tämän kuullessani olin kuin puulla päähän lyöty. Ikinä ei Suomessa olessani ole ollut tästä puhetta ja täällä Englannissa se on hyvin yleistä ja mahdollista. Eli jos ei ole varma muistaako testiään kunnolla saa sinulla olla ihminen lukemassa rataa sinulle. Aika hullua eikös.

Lisäksi tulospaperit ovat melkein kaksinkertaiset Suomeen verrattuna, lukeminen on siis varsin helppoa haha. Edelleen saa kuitenkin kamppailla käsialan ymmärtämisessä, joten siinä ei eroa ole. Luokat on jaettu kulta, hopea, pronssi osioihin, jotka minun tietääkseni kertovat siitä miten paljon on kilpaillut ja miten on menestynyt. Itse aloitin pronssista,koska en ollut aiemmin mennyt koulukisoja läpi täällä Englannissa.

Komea JB


Ensimmäinen koulukilpailu -  26.09.2018 Hargate 

Kisoihin lähdettiin kolmen hevosen voimin, joista itse menin kahdella. Päivää aiemmin Tanya piti meille valmennuksen, jossa menin molemmilla hevosilla. Gringolla kokeilin uudenlaista kuolainta, joka on kolmipalan tapainen. G tuntui hyvältä treenissä, itse sain vain keskittyä hyviin kulmiin. Olihan koulukisoista ollut tässä aikana pieni tauko (noin 2 vuotta??). JB:lle koulukisat olivat ensimmäiset, toki alla oli monien kenttäkisojen kouluohjelmat, mutta nyt mentiin vähän haastavampaa testiä. Valitettavasti en ole saanut oikeastaan mistään kouluradoista videota, koska paikalla ei ole ollut tarpeeksi porukkaa meiltä.


NOVICE 24 2010:
JB:N rata: Verryttelyssä JB oli hieman jännittynyt, mutta muuten hyvin kuulolla. JB helposti jännittää selkäänsä ja heittäytyä joskus jalan taakse, joten sen kanssa saattaa joutua työskentelemään hieman kauemmin alkuun. radalla JB oli edeleen hieman jännittynyt, mutta käyttäytyi erittäin fiksusti. JB:n pisteet olivat eniten 7 ja 7.5. Tulos 154,5 pistettä, 67,17% ja sijoittui tällä toiseksi.

Gringo:n rata: Gringo oli oma itsensä ja hyvin letkeä jo verkassa. Se tuntui ehkä aavistuksen jännittyneeltä viereisen olevan aitauksen vieressä, jossa oli muita hevosia. Radalla Gringo liikkui mukavasti. Lyhyemmällä radalla oleva kouluohjelma ei ole vain G:lle ideaalisin, koska G on hyvin iso ja noin pienillä väleillä siltä on vaikeaa saada näytettyä kaikkia keskilaukkoja ja keskiraveja. Pisteet menivät samoilla linjoilla, kuin JB:n, mutta 7,5 oli aavistuksen enemmän. Tulos: 156,5 pistettä ja 68,07 prosenttia. Tuomarin kommentti, " Miellyttävää yhteistyötä ja hyvä ." ja tällä Gringo nappasi 1 sijan.

NOVICE 34 2009:
JB:n rata: Tällä kertaa JB oli rennomman tuntuinen, mutta jännitti helposti selkäänsä. Radalla Jb oli hyvin asiallinen, eikä keskittynyt mihinkään ylimääräiseen. Olinkin varsin positiivisesti yllättynyt sen rauhallisuudesta ja halukkuudesta kuunnella vain minua. Selän jännittäminen verotti pisteitä, mutta pisteet heittelivät paljon 7 kieppeillä. Tulos: 137 pistettä, 65,23% ja 2 sija.  

Gringon rata: Gringo tuntui toisella radalla hieman väsyneemmältä ja jouduin ratsastamaan aavistuksen enemmän eteenpäin ja nostattamaan sen etuosaa. Pisteet menivät silti paljon 8 paikkeilla ja hyviä, positiivisia kommentteja oli paljon. Tulos: 151 piestettä, 71,90 prosenttia, 1 sija.


Ensimmäisen kipailun saldo

Dallas Burston Polo Club: 10.10.2018

Näistä kilpailuista jäi hyvät muistot, koska kisapaikka oli taianomainen ( kuvat postauksen alussa). Paikalla oli isot rakennukset, iso poolokenttä ja erilliset areenat koulukisoille. En valitettavasti löytänyt tätä postausta varten papereita, joten olen saattanut laittaa ne Chican mukana kohti Suomea. Voin kuitenkin kertoa, että kilpailut menivät hyvin. Kisoista mukaan tuli Gringon kautta kaksi 1 sijaa jälleen ja yksi kakkossija JB;n kautta.

Verryttelyssä Gringo oli hyvin hereillä ja katseli ympärillä olevia bannereita. Menin paljon siirtymisiä, loivia väistöjä ja pyrin saamaan G;n hyvin pohkeen eteen. Radalla tein itse pienen virheen, kun en ojentanut tarpeeksi "ota ja anna ohjaa" kohdassa. Se on muuten yksi asia mitä en ole joutunut Suomessa tekemään, kirjaimellisesti vain työntämään kättä eteen yhdessä kohtaa rataa.

JB meni ihan kivasti myös, nyt rennommin vaikka paikka olikin uusi. Radalla en saanut näytettyä keskiraveja yhtä näyttävinä mitä olisin halunnut, mutta muuten olin tyytyväinen suorituksiin. Jos löydän jostain kisan paperit voin niistä kirjoittaa myöhemmin paremmin.


Vale View 25.11.2018

Näitä kisoja ennen Gringo oli pienellä lomalla, jota ennen mentiin yhdet kenttäkisat ja muutamat estekisat, joista tulen kirjoittamaan erillisessä postauksessa. JB oli muuttanut myös muualle, joten tällä kertaa mentiin vain Gringon kanssa. Chica oli lähtenyt aikaisin aamulla matkaamaan kohti Suomea, joten sekään ei päässyt nauttimaan koulukiemuroista.

Novice 37A 2017:
Nämä kilpailut pidettiin maneesissa, jossa olen itse aiemmin ollut estekisoissa. Verkka järjestettiin ulkokentällä ja Gringo oli hjyvin hereillä. Aiempana päivänä oli tilanne sama, energiaa riitti ja keskiravit tuli, kuin itsestään. :') Menin paljon vastalaukkoja, siirtymisiä ja ympyröitä verkassa rataa samalla harjoitellen. Nyt mukana oli 10m ympyrät, vastalaukat pidempinä ja 4-kaarisenkiemurauran alut. Radalla Gringo oli edelleen hyvin vireä, mutta kuunteli mitä siltä pyysin. Keskiravit lähti hyvin sujumaan, laukannostossa G meinasi olla hieman liian innoissaan ja alku oli vähän "räjähtävä". Pisteet meni paljon seiskassa ja positiivisia kommentteja oli paljon. 
Tulos: 182 pistettä, 67,41% ja 2 sija. Kommentti: "Hyvin viehättävä hevonen, ajoittain jännittyy niskasta,  lisää nostetta kohti tuntumaa."

Elementary 45 2010:
Ensimmäinen ratsukko ei saapunut paikalle, joten aloitin itse luokan. Tämä voi monesti olla "kirotus" koska tuomari ei ole nähnyt muita ratsukkoja ja voi antaa pisteet alakanttiin. Näin myös ystäväni sanoi, joka enemmän kiertää täällä koulukisoja. Hyvillä mielillä olin silti menossa radalle. En tehnyt hirveän paljon verkassa, koska en halunnut G:n väsyvän. Radalla G oli edelleen hyvin menossa eteen, mutta ei nyt kurkkinut yhtä paljon ympärilleen. Pisteet olivat 7 paljon. 
Tulos: 192 pistettä, 66,21% ja 1 sija. Kommentti: "Mukavaa työskentelyä, voi saada kuitenkin vielä isommat pisteet, kun hieman  korkeammassa muodossa koottuna".Meidän koulukisojen kausi meni siis hyvin ruusukkeisissa merkeissä ja en olisi voinut päättää sitä paremmin kuin Gringon seurassa.

Huomenna luvassa jälleen uusi luukku kello 8 aamulla!

3 kommenttia:

 1. Mitä, Chica matkalla Suomeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Chica tulee olemaan Suomessa tänä viikonloppuna. :)

   Poista
 2. Annika, apua poistin vahingossa sun kommentin, kun olin sitä julkaisemassa! Kiitos kuitenkin ja kiva, että tykkäsit postauksesta ❤️

  VastaaPoista