tiistai 3. heinäkuuta 2018

Voittoja ja muita onistumisia + kisavideoita kerrakseen!

Ensimmäiset kenttäkilpailut Englannissa, miten pärjäsi suomityttö?  Kuinka Chica on suoriutunut kisoissa korkeuden hiljalleen noustua? Näistä tulen kertomaan viimein tässä postauksessa!29.05.2018 tulee varmasti olemaan yksi niistä päivistä, jonka tulen aina muistamaan. Tuona päivänä ylitin niin itseni, kuin varmasti muutaman muunkin odotukset. Siitä asti, kuin saavuin tänne Englantiin olen ollut mukana kenttäkisoissa, niin pienemmissä, kuin myös niissä isoimmissa katsojana ja hevosenhoitajana. En ole kuitenkaan edes haaveillut kunnolla kenttäkisoihin menemistä täällä, ehkä olen pienesti sitä unelmoinut, mutta sitten tyrkännyt sen sivuun. Kenttäkisoissa itse menemisestä on kuitenkin vierähtänyt nyt jo muutamakin vuosi, kun on keskitytty lähinnä Barbin kanssa esteisiin ja kouluun. Tiedostin kuitenkin jo tänne tullessani monen oven olevan avoinna, olihan paikka kuitenkin kesttätalli ja suuri sellainen. 

Muutama viikko ennen kilpailuja kuulin itseasiassa vasta sinne meneväni Desin kanssa ja olin samaan aikaan niin innoissani, mutta myös pienesti jännittynyt - miten kaikki tulisi menemään? Kilpailut eivät olleet mitenkään isot ja tarkoitus oli saada Desille kokemusta lisää ja varmuutta. Sen kanssa olin käynyt treenaamassa jo etukäteen muutamassakin maastoestepaikassa ja ollaan hypätty vaativan esteitä. Desi oli treeneien myötä saanut jo paljon varmuutta ja rohkeutta - aiemmin hieman kyttäilevästä oli muuttunut hevonen, joka vei esteelle ja luotti niin itseensä, kuin minuun. Takana on ollut alusta asti hyvä tiimi ja valmentajat, jotka ovat mahdollistaneet minullekkin tämän mahdollisuuden.


Kilpailua edeltävänä päivänä treenattiin pienesti esteitä ja lopuksi koulua. Koulurataa olin käynyt mielessäni jo siitä asti, kun kuulin kisoista. Olin sitä oikeastaan mennyt  läpi kaikkien ratsutettavieni kanssa, jotta Desi ei alkaisi ennakoimaan siirtymisiä. Treeni meni hyvin, D oli hyvän tuntuinen ja imi esteille sopivasti. Lopussa oli alla myös rentohevonen ja pystyi hyvillä mielillä lopettamaan. Mentiin kävelemään maastoesterata myös ennakkoon, koska tiedettin päivän olevan jo valmiiksi kiireinen Kisa-aamuna aloitin työt 5 maissa ja kisoihin lähdettiin kuudelta. Paikka ei ollut kaukana, vajaa 30 minuuttia hevosautolla. Perille päästyä mentiin merkkaamaan kypärät ja sitten laitettiinkin jo D:tä valmiiksi. Verkatessa kouluosuuta varten oli D hieman jännittynyt aluksi, mutta alkoi hiljalleen rentoutumaan. Radalla D oli ok:n tuntuinen, mutta jännittyi helposti. Tuntui, että itsekkin käsittelin sitä aika silkkihansikkain, enkä vaatinut kunolla mitään isompaa. Tulos 30,8, mikä vei meidät kärkisijoille.

Radan jälkeen vaihdettin heti varusteet esteille ja suunnattiin kohti rataa. Rata oli 80cm, joten esteet näyttivät myös hyvin pieniltä. D oli verkassa hyvä ja hypyt tasaisia. Radalla se oli enemmän menossa eteen, mutta suoritti kaiken puhtaasti. Nollilla jatkettiin seuraavaan osuuteen - maastoesteille.


Maastoesteradan esteistä oli pari omassa mielessäni, johon ajattelin D:n kaipaavan enemmän varmistusta. Pellolta metsään mennessä ja sieltä pois hypätessä oli osalla ollut jo valmiiksi vaikeuksia. Myös tumma vesi oli tuottanut ongelmia, joka oli joskus D:llekin kuulema ollut haastava. Odottaessani startissa oli mielessäni vain "etene, pidä tasainen rytmi, rento käsi ja älä pidä mitään helppona. Niin ja pidä hauskaa".

Aloitettiin vahvasti, tukit, lankut, harjat ja laatikot menivät hyvällä rytmillä. Metsään mennessä oli edessä pieni monttu, josta hyppy lankulle, joka sekin meni hyvin, eikä D katsonut edes varjoja. Putkimainen sarja oli kaarteessa, johon varmistin enemmän. Toinen oli kapea ja varmistin enemmän ulkoavuilla. Tästä jatkettiin talolle, josta hypättiin isommalta tukilta metsään. Olin ajatellut tulevani tälle ravissa, varmistaen näin hyvän linjan, mutta D tuntui varmalta ja imi esteelle hyvin, joten jatkoin laukassa. Tämän jälkeen mentiin hetki metsässä hypäten yksi talo ja isompi porras pois metsästä. D piti hyvän rytmin koko tämän ajan ja oli hyvoin varman tuntuinen. Jatkettiin pienelle harjalle, josta tuli talo ja kulma, jossa pystyi valitsemaan kummalta puolelta hyppää (näkyy videossa). Siitä sujuen isommalle harjalle, josta vedelle. Vesi oli hyvin tummaa ja syvän näköinen, joten otin raviin ennen sitä. D ei miettinyt ollenkaan veteen menoa vaan jopa oli liiankin innoisssaan siitä. Kaksi viimeistä estettä meni myös helposti ja saavuttiin maaliin nollilla.

Koko luokan tulos 1 sija!  Voin kertoa, että se oli varsin iso yllätys itselleni ja hymy oli aika leveä. Olin kuitenkin kilpaillut ajatuksena saada hyvät ja tasaiset radat, kokemusta Desille ja nauttia samalal itsekkin. En ollut edes kuvitellut sijoittuvani.


Ollaan oltu myös muissa kilpailuissa tämän jälkeen - muutamissa estekisoissa niin Desin, kuin Chicankin kanssa, kuin myös Chican ensimmäisissä eventer trial kilpailuissa! 

14.06.2018 oltiin Weston Lawnsin estekisoissa Chicalla ja mentiin 85 sekä 90cm. Nämä oli C:n toiset kilpailut ja suoritti nyt paljon varmemmin radat. Muutama puomi otettiin mukana, mutta pienistä virheistä huolimatta oli kehitystä kuitenkin jo tapahtunut.

Tämän jälkeen ollaan oltu usempaan otteeseen viikolla Amyn ja Tanyankin valmennuksissa, jossa ollan löydetty monia uusia nappuloita. Jotenkin sitä vaan jää helposti liian "kiltiksi", eikä vaadi tarpeeksi, kun ajattelee hevosen olevan vielä niin nuori ja vasta oppivan. Amy ratsasti myös C:llä pari kertaa ja oli se silmiä avaavaa tajuta, että voi alkaa vaatimaan jo niin paljon enemmän. Hevonen kehittyy kuitenkin niin nopeasti ja joka viikko on erilainen. Tästä oikeastaan alkoi iso muutosten sarja omassakin treenissäni sen kanssa, jossa pystyin nyt alkamaan asteittain vaatimaan kevyempää olemusta, kilteyttä ja enemmän voimaa.


19.06.2018 mentiin eventer trial kisoihin Chican kanssa, joka sijaitsi alle tunnin päässä meistä. Tässä kisassa ei ollut ollenkaan kouluosuutta vaan mentiin ensin 7 normaalia rataestettä, josta jatkettiin suoraan "areenan" ulkopuolelle ja hypättiin 12 maastoestettä. Voin kertoa, että olin jo mielessäni nähnyt, kuinka voitaisiin zumbazambailla portailla, jotka on olleet joskus C:lle vaikeampia tajuta alashyppynä. Radalla olikin niitä ihan tarpeeksi, 3, joista yksi oli ruoholta hiekalle, mikä on monesti hevosille pieni shokki aluksi. Chica päätti kuitenkin todistaa, että osaa kyllä mennä ja suoritti niin rataesteet, kuin myös maastoesteet nollilla! Parin päivän jälkeen saapui myös postissa ruusuke - Chica oli saanut 5 sijan.


28.06.2018 oltiin estekisoissa jälleen Weston Lawnsissa mennen 90 ja 95cm. Paikalla oli ollut 4 päiväiset kilpailut aiemmin, joten esteet olivat nyt hieman erikoisemmat ja vaativammat. C oli 90cm radalla vähän jännittyneempi, mutta suoritti esteet kuitenkin paljon varvemmin ja varovaisemmin.

95cm C oli paljon rennompi ja imi esteille sopivasti. Sarjalle tultiin hieman isosti ja saatiin näin yksi puomi toiselta osalta alas, muuten rata oli hyvä. Vielä on vaan saatava lisää poweria, mutta askel kerrallaan tässä ollaankin menty. Korkeudet ovat  vielä niin pieniä, että C pystyy vain totuttelemaan kisaelämään ilman isompaa painetta.

 
Menin samoissa kisoissa myös Desillä samat luokat, joista tuloksina ensimmäiseltä radalta 4vp puomista ja toiselta 0/0vp. Tullaan luultavasti pitämään C:n kanssa pieni kisatauko tässä, koska niin paljon on järjesteltävää ja tehtävää tässä kuussa, josta tulen kertomaankin hyvin piakkoin lisää. C sai myös rokotteen pari päivää sitten, joka on estänyt kovat treenit ja ollaankin menty kevyesti. C on ollut oikealta näinä päivinä hyvin kireä ja niin myös moni muista rokotteen saaneista. Maastoilu onkin ollut varsin hyvä ratkaisu.

Saatiin pari päivää sitten myös paljon upeita kuvia Chican kanssa, jotka osa on voinutkin jo nähdä instagramista sekä facebookista. Tämä postaus vain venähti niin pitkäksi, että tulen kuvat laittamaan seuraavaan postaukseen, jossa tulen myös viimein vastaamaan meille laitettuihin kysymyksiin. :)


Toivottavasti tykkäsitte tästä kisapommista. Ihanaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti