keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Miten ajoitan työn ja Chican?


Muutama postaus takaperin pyysin teitä laittamaan mielessänne olevia kysymyksiä ja en niihin heti kerennyt vastaamaan. Myös reilun viikon takaisesta kuvaussessiosta saatuja kuvia en ole kerennyt jakamaan teidän kanssanne - mikä olisikaan parempi, kuin  lyödä kaksi kärpästä kerralla ja toteuttaa postaus molempien merkeissä! Täältä pesee niin kuvia, kuin myös vastauksia.


Kustannatko C:n asumisen tällä hetkellä itse?
-Kyllä kustannan. Chica asuu siis tallilla millä työskentelen muutenkin ratsuttajana/groomina, joten tämä on ollut suhteellisen helppo järjestelmä.

 Oletko tuomassa C:n jossain vaiheessa Suomeen?
-Tähän en osaa oikeastaan edes vastata vielä. Sanottakoon, että riippuu täysin miten palaset menee kohdilleen ja miten omatkin suunnitelmat menevät. Vielä, kun en tiedä tulenko kokonaan Suomeen vuoden lopussa.


Onko C matkustanut ikinä toiseen maahan?
-C on kotoisin Irlannista, joten se on matkustanut varsana sieltä tänne Englantiin. 

Millainen C:n suku on?
- C:llä on kyllä suhteellisen hyvä suku.

Miksi sä oot nyt Englannissa?
.-Olen täällä töissä, treenaamassa ja kilpailemassa hevosten parissa. Lähdin tänne viimevuoden alussa ja samalla tiellä vielä ollaan.
Onko tämä siis irish sport horse, mitä nimiä sillä on suvussa?
-On joo. Kerkesinkin tuohon aiemmin jo laittaa sukutaulusta kuvan. :) Kauanko olet ajatellut vielä viettää Englannissa/nykyisessä paikassa?
-Tullessani tänne aijoin olla 3kk, vuoden lopussa ajattelin tulla takaisin tammi/helmikuussa..nyt on jo 1,5 vuotta kulunut enkä uskallakkaan hakata mitään kiveen. Ajatuksena on nyt ollut olla tämä kisakausi täällä ja saapua vuoden lopussa Suomeen. Katsotaan nyt miten elämä vie mukanaan ja missä vaiheessa sitä mennään ja minne.


Nämä on yksiä omia lemppareita

Miten ajoitat nyt työn ja Chican?
-Tämä oli yksi yleisimmistä kysymyksistä mitä sain läheisiltänikin, kun ostin Chican. Jos on yhtään meitä seurannut muissa someissa on varmaan jo huomannutkin, että melkeinpä 24/7 sitä ollaan töissä. Koska olen töissä samalla paikalla missä C on, voin treenata sitä samalla tavalla, kuin muitakin hevosia. Yleensä päätän itse ratsutettavieni järjestyksen ja monesti jätän C:n viimeiseksi, jotta aikaa sille on enemmänkin, kuin tarpeeksi. Chica on osa normaalia työpäivääni, mikä poistaakin puutteen ajasta.

Kuinka usein treenaat C:llä?
-Päivittäin. Joskus vapaapäivinä se menee laitumen lisäksi kävelykoneeseen tunniksi, jos en sitä ratsasta. Monesti menen maastoilemaan näinä vapaapäivinä, koska se on hyvää tuuletusta niin itselleni, kuin myös Chicalle. C on muutenkin osoittautunut oikein hyväksi maastohepaksi, joka ei yleensä juuri mistään hetkahda.


 C:n plussat ja miinukset?
-Plussia riittäisi isoksi listaksi asti, mutta yritetään nyt tiivistää ensimmäiset mieleen tulevat asiat.
 +Nuori ja oppii nopesti
 + Hyvä maastoesteillä, rohkea ja innokas.
+ Kapasiteetikas ja hyppää hyvin. 
+Ihana luonne, helppo hoitaa, lastata, siistiä, kengittää... 
-Osaa olla ajoittain myös itsepäinen 
-Vielä paljon kehitettävää
 - lihaksia saa saada vielä paljon lisää.
                                                    

Millainen C on ratsastaa ?
-Chica on muuntautunut täysin toiseksi hevoseksi tässä muutaman kuukauden aikana. Alussa se oli niin lihasköyhä, että joutui kokoajan olla laittamassa sitä eteenpäin ja se väsyi hetkessä. Nykyään on virtaa joskus jopa liikaa, minkä nään oikeastaan vain positiivisena asiana. C on yleisesti hyvin miellyttävä ratsastaa. Joskus se saattaa heittäytyä vahvaksi, eikä se vielä aina tiedä kaikkea (vaikka joskus niin luuleekin). Hypätessä C yleensä voi mennä aika isosti ja maastoesteillä se on pääosin hyvin rohkea ja sujuu hyvin eteenpäin. C on hyvin herttainen, vaikka joskus osaa olla myös itsepäinen.Miten C muistuttaa toisia hevosiasi/mitä yhteistä niillä on, jos on?
-Jos pitäisi valita kumpaa C muistuttaa enemmän, Barbia vai Essiä niin ehdottomasti Barbia. Se on lempeä, hieman lapsellinen välillä (mitä 6 vuotiaalta nyt voi odottaa), osaa näyttää myös omat mielipiteensä, mutta pääosin on hyvin halukas miellyttämään ratsastajaansa. Se myös rakastaa ruokaa yhtä paljon, kuin Barbi ja ei juuri mistään jaksa stressata,


Kiitos vielä kysymyksistä, niitä voi aina laittaa kommenttikenttään lisää. Näin loppuun on hyvä vielä tännekin tulla kertomaan - 2 viikon päästä saavun Suomeen! Tulen olemaan hieman vajaat 3 viikkoa siellä, jonka aikana tulen myös Barbia ja Essiäkin treenaamaan. Voi olla hieman outoa näin pitkän ajan jälkeen niitä nähdä ja saa nähdä miltä ne tuntuvat näiden ratsastamieni jättiläisten jälkeen. :DMitäs tykkäsitte kuvista? Kaikki kiitos menee ystävälleni Charlielle, joka nämä nappasi. 

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia :) paljon englannissa on ollut lämmintä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä ollut nyt todella lämmin, 25-30 välillä päivittäin, eikä sadetta näy. :D

      Poista