tiistai 15. toukokuuta 2018

Alashyppy on pahin - ensimmäistä kertaa maastoesteillä


Hei ja ihanaa alkanutta viikkoa!

Meidän viikko on alkanut hyvin treenien merkeissä. Olen nyt pävittäin käynyt Chican kanssa maastossa kävelemässä treenin päätteeksi, mikä on ollut niin minulle, kuin C:llekkin kiva päätös. Vielä ollaan menty samaa reittiä, koska tielle ajattelin mennä vasta, kun saadaan seuralainen mukaan. C ei kuitenkaan ole juuri aiemmin maastoillut mitä  tiedän ja kaikki on vielä kovin uutta. C on ollut erittäin rohkea ja rauhallinen maastoillessa yksin ja ei luultavasti paljoa välittäisi uudesta reitistä, mutta on se kaveri ihan kiva tuki alussa.

Viimeviikon keskiviikkona oltiin C:n kanssa Tanyan estevalmennuksessa, jota ennen menin Desillä maastoesteillä. D oli siis minulla treenattavana/läpiratsastettavana omistajan pyynnöstä muutaman viikon ja kävin sillä parit estekisatkin ihan hyvillä radoilla. Nyt olen mennyt vain maastoesteillä ajoittain ja omistaja on mennyt normaalisti. Ollaan menty myös eripaikoissa muutamat maastoestetreenit ja hypätty intermediaten esteitä. Se on oikein kiva nuori, jonka kanssa ollaan itseasiassa menossa parin viikon päästä ihan kunnon maastoestekiosoihin! Ensimmäiset minulle täällä Englannissa ja muutenkin muutamaan vuoteen, tulee siis aika kiinnostava päivä. Tanyan valmennus meni C:n kanssa ihan hyvin, se vain oli lopussa aika väsynyt ja sain olla ratsastamassa sitä enemmän eteen. Loppuraveissa C kuitenkin meni oikeinkin kivasti, eikä hypyissäkään ongelmia ollut. Tämän jälkeen aloin muuttamaan asteittain mixiä toiseen mixiin, joka sisältää enemmän kauranjyviä ja on muutenkin energiarikkaampi. Muutos on ollut aika näkyvä.


Torstaina mentiin ensimmäistä kertaa treenaamaan maastoesteitä kävelymatkan päässä olevalle radalle. C oli niin reippas ja käveli stressaamatta muiden kanssa uutta reittiä. Rata koostuu eri osoioista, joille pääsee hyppäämällä eri esteitä. Alkuun ravailtiin ja laukattiin verkkana ensimmäisellä osiolla ja C ei ollut lainkaan vahva tai peloissaan. Sitten alettiin tulemaan tukkeja yms. muiden kanssa ja selväksi tuli, että C todella rakastaa maastareita. :D Imua riitti ja se oli aina menossa uusille esteille, eikä jännittänyt. Tultiin ratana alkuun muiden perässä kaikkea ja sitten yksin, mikä ei ollut C:lle ongelma. Tultiin erilaisia portteja, tukkia, harjoja, ojia ja myös portaita hyppynä ylös ja suoraan alas. Aluksi olin itse liikaa alasmenossa etunojassa, kun olisi pitänyt nojata taakse ja työntää jalkaa eteen. Portaat ja muut  isommat alashypyt ovat kyllä ehdottomasti minulle vielä yksi projekti, koska joudun vielä keskittymään paljon ajatukseen työntää jalkaa eteen ja avata kättä, jotta ohjat menevät pitkiksi. En vain ole juuri aiemmin tehnyt alashyppyjä niin paljoaja joutunut oppimaan oman vartalon "heilautusta" taakse. Toisella kertaa oli hyppy paljon parempi ja jokaisella kerrallaahn sitä oppii lisää.

Mentiin eri osioilla ja loppupuolella sain myös itselleni pari videota, kun menin yksin rataa. C hyppäsi harjat ja talot hyvin, rengas-sarjalle tulin aiemmin pari kertaa hieman liikaa oikealta, mutta saatiin sekin korjattua, kun itse pidin enemmän oikean pohkeen kiinni. Harmillisesti en läheskään kaikkea saanut videole,koska oltiin kaikki hyppäämässä samaan aikaan. C oli kuitenkin todella fiksu ja olin siitä todella ylpeä. Lopuksi C alkoi jo olemaan hieman väsynyt ja yhdet portaat (alla vettä ja ruohoa) alaspäin osoittautui meidän projektiksi. Ylös se meni ne ongelmitta, alaspudotus vain alkoi olemaan hänestä vaikeaa. Tässä hetken oltiinkin ja tulin välillä pysähtyen keskelle ja mennen siitä alas, joka oli C:stä helppoa. Seuraavalla kerralla tullaankin aloittamaan tältä osiolta, jotta saadaan nämäkin portaat helpoiksi ja energiaa on keskittyä niihin. Tämä on kuulema ollut todella monelle hevoselle ongelma ja vienyt muutamatkin treenit. Päätettiin rata hyvään hyppyyn ylös ja mentiin sitten takaisin tallille.C sai pari naarmua takaseen, mutta nämäkin vain pintanaarmuja onneksi.Olen päivittäin mennyt 6-7 hevosta nyt ja Ceen menen yleensä viimeisenä, jotta pääsen sen kanssa maastoon lopuksi halutessani ja mikään kiire ei ole. Maastoestetreenin jälkeen C piti yhden palauttavan päivän ja mentiin eteen-alastreeni ja lopuksi maastoon kävelemään. Lauantaina mentiin hieman kovempi treeni ja treenattiin siirtymisä askellajien sisällä. Lopuksi maastoon ja pesun kautta laitumelle. Sunnuntai ja maanantai jatkettiin koulutreenien kanssa sekä maastossa lopettamiseen.

Tänään olin Amyn estevalmennuksessa ja mentiin itseasissa meidän ensimmäinen pieni ratatreeni. C oli nyt paljon voimakkaampi ja sain sen ratsastettua heti alussa paremmin jalan eteen. Minun oli vaan keskityttävä hyvään laukkaan kulmassa ja saada sujuva lähestyminen esteelle, ilman C:n menemistä pitkäksi. Lopuksi tultiin 4-laukan linjoja ja Amy sanoikin C:n näyttäneen parhaimmalta nyt mitä hän oli sen nähnyt. Treenin jälkeen oli vuorossa kunnon pesu ja laitumella tietenkin päätti C mennä heti pyörimään. Huomenna ollaan menossa siis ensimmäisiin estekisoihin, joissa mennään luultavasti aika pienet luokat 70,80 tai 90 vain sujuvan radan ja hyvän kokemuksen saamiseen. C:lle eiongelmana ole korkeus, mutta nyt haluan vain itselle tuntumaa sen kanssa kisoissa.

Pitäkäähän peukkuja !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti