keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Äkkipyrähdys kehitykseen +kuvapommi


Hei ja oikein ihanaa keskiviikkoa!

Viikko on sisältänyt jälleen niin monia upeita hetkiä, että jouduin hetken miettimään mistä kirjoittaisin ensimmäiseksi. Kuulumiset ja C:n maastoestetreenin kertomiset tuntuivat hyvältä startilta, kun eilen saatiin myös paljon kuvamateriaalia treeneistä tätä postausta kuvittamaan! Kuvista iso kiitos kuuluu ystävälleni Hollylle, joka sopivasti oli tallilla vapaapäivänään ja halusi tulla kuvaamaan. 

Viime perjantaina suunnattiin yhdessä Chican kanssa Eland Lodgen maastoesteille, jossa en itsekkään ollut aiemmin käynyt. Myös Desi tuli mukaan matkaan, joten pääsin rataa menemään muutamaankin kertaan - tämähän on vain bonusta! Paikka sijaitsee reilun tunnin päässä tallilta ja siellä järjestetään monesti myös kunnon kenttäkisoja. C ei paljoa uudesta paikasta piitannut, ei stressannut tai jännittänyt. Aloitettiin verkassa olevalla tukilla ja siitä alettiin etenemään rataa Amyn perässä laukaten ja hypäten. C suoritti kaikki esteet ilman pientäkään kyttäystä - ainoastaan tasanne tuotti ihmetystä ja C ei meinannut alkuun ollenkaan tajuta koko tehtävää. Tässä siis hyppy ylös, tasannetta ja hyppy alas. Tultiin tätä muutamaankin kertaan ja kun C meni niin voin kertoa, että ylihypättiin aikalailla. Tehtävä ei ole helppo ja onhan se varmasti näin vasta  toisella kerralla muutenkin erikoinen. Tasanne onkin meidän pieni treenattava asia näemmä vaikka lopuksi neiti sen hyvin suorittikin.

Alkuverkasta, jossa annan C:n edetä laukassa aluksi vapaasti, kevyttäistuntaa käyttäen

Tasanteelta jatkettiin taas rataa ilman pysähtymistä ja vitsi miten hyvällä fiiliksellä C meni! Se laukkasi rennosti ja hyppäsi jokaisen isommankin tukin, harjan, jopa isot portaat(!) ilman mitään. Metsään se laukkasi samalla tavalla, vesi meni vaikeuksitta ja vaikka osa esteistä olikin jo isompien luokkien niin C ei paljoa kysellyt. Radan jälkeen hyppäsin tasanteen vielä pari kertaa ja siitä jatkoin startista 4:lle asti yksin. C alkoi tässä olemaan jo hieman väsynyt, mutta esteet se meni edelleen ongelmitta. Voin kertoa, että hymyilytti.

Radan jälkeen pesin C:n kopin vieressä ja se pääsi vain nauttimaan muiden seurasta, kun menin Desin. D oli hyvän tuntuinen, hieman jännittyneempi joissakin kohdissa. Menin heti alkuverkan jälkeen yksin koko radan ja ainut este mikä toi meille pienen ongelman oli vene ennen vettä. En meinannut saada D:tä suoristettua tarpeeksi linjalle ja tultiin vasemmalta ohi. Toisella kertaa oli hyppy hyvä ja jatkettiin eteenpäin. Loppurata menikin nollilla ja radan jälkeen huilasin hetken ja sitten menin uusiksi. Veneellä pientä haparointia ja uudella kapealla sarjalla jouduin ottamaan linjaa paremmaksi, muut esteet meni taas vaivatta ja hypättiin 100cm luokan esteitä väliin. Ennen loppuverkkoja menin veneen vielä kerran ja sarjan, jotka sujui nyt paremmin. Tämä oli meidän viimeinen treeni ennen tiistain ensimmäisiä kenttäkisoja ja pieni jännitys jäi vielä kytemään.


Tuntuu, että Chica on alkanut kuoriutumaan aivan toisenlaiseksi hevoseksi lyhyessä ajassa. Aluksi oli ongelma, että C ei omistanut niin paljon lihaksia ja väsyi todella helposti. Jouduinkin ratsastamaan sitä todella paljon itse eteenpäin ja muutenkin C oli aika voimaton vielä. Kuitenkin ruuan muutoksen ja erilaisten treenien myötä on tulosta selkeästi alkanut tulemaan! C ei väsy läheskään yhtä helposti ja se jaksaa nyt kantaa itseään paremmin. Vielä toki on heikkoutta ja tehtävää edessä, mutta on ollut mukava huomata itsekkin ero edelliseen. Se ei myöskään paina kuolainta vasten alussa ja lähde juoksemaan mitä se alussa saattoi joskus tehdä.

Suuren muutoksen myötä on myös minun tullut mietittyä tapaani ratsastaa ja muutta sitä - nykyään en juuri joudu käyttämään apuja yhtä paljon, kun C etenee jo valmiiksi hyvin. Nyt saankin enemmän aluksi olla pitämässä ravia koossa, jotta ei mennä vain keskiravia. Myös kuolaimia olen lähipäivinä kokeillut erilaisia - normaali paksu nivel ei tuntunut kovin hyvältä, C painoi sille helposti enemmän ja esteillä en meinannut saada jarrutettua ollenkaan aluksi. Kolmipala kultaisella keskiosalla oli parempi, mutta ei mikään "paras mätsi". Meillä on ollut käytössä kultainen kolmipalaviiksi, josta C on tykännyt ainakin linkillistä enemmän. Kokeilin myös yhtä toista kuolainta, jota en ole aiemmin Suomessa nähnyt - lättänä pidempi keskiosa, ohuemmat taipuneet sivuosat. Kyseinen kuolain on hieman vahva, joten en käyttäisi sitä kuitenkaan päivittäin. Kokeilin tätä kuolainta yhtenä päivänä, ajatuksena saada C hieman ylemmäs, eikä nojaamaan. Ero oli hämmentävän iso. Sain pidettyä käden vain edessä rentona ja C oli tuntumalla kokoajan, mutta ei nojannut. Se oli ryhdiltään alusta asti enemmän ylhäällä ja tuntui hyvältä. Tulenkin varmaan tätä kuolainta ajoittain käyttämään, jos sille tuntuu olevan tarve.


C on päässyt viikon aikana myös menemään pellolla, jossa se on jatkanut samaa fiksua linjaansa. Ensimmäisellä kerralla mentiin yhdessä Hollyn ponin kanssa, vaikka C meinasi olla sitä mieltä, että tietää itsekkin minne mennään. Autokin tuli vastaan ja C tuskin huomasi, eikä hidastepomput tuottaneet myöskään ongelmaa. Hymy oli korvissa ja onhan se nyt hienoa, että hevonen on näin lungi melkein kaikesta. Mentiin seuraavalla kerralla yksin ja kierrettiin treenin päätteeksi isompaa peltoa. Laukkaa ei menty, koska pohja oli hieman kova. Näin vesisateiden jälkeen voisi sinne kyllä mennä ihan laukkaamaankin, kunhan vain malttaa.


 Eilen treenatessa totesin, että osaan nähdä C:n kenttäkisoissa. Se on ehdottomasti yksi niistä hevosista, jotka tuntuvat siltä, että niistä voi tulla aikas kivoja. En sano, etteikö tässä riittäisi vielä töitä, mutta se miten C on reagoinut kaikkeen..se on niin fiksu lyhyeen ratsuelämäänsä nähden. Sen liikkeet ovat jo nyt parantuneet ja se nousee enemmän ylöspäin, eikä meillä nyt hirveän pitkää aikaa ole vielä näitä treenejä takana. Seuraavaksi pitää saada siirtymiset pehmeimmiksi ja tasaisuus säilymään kaikessa.


Kokeilin myös yhtenä päivänä ensimmäistä kertaa vaihtoja, jotka C suoritti heti oikein. Toki haparointia on vielä, eikä läheskään aina ole vaihto täysin onnistunut, mutta ainakin C yrittää aina parhaansa. Se on voimansa myötä muuttunut täysin myös esteillä, joissa se imee nyt niin paljon isommalla voimalla ja saan keskittyä nyt enemmän rytmin pitämiseen, kuin moottorin luomiseen yhtä voimakkaana. Amyn ja muiden avulla ollaan saatu nappuloita lisää ja monia asioita hiottua. Voiman kasvaessa saa sitä alkaa kohdistamaan enemmän takapäähän, joka saa alkaa työntämään enemmän ja nostamaan etuosaa ylös.

 Onhan se nyt aika kaunis.
 Ilmeesi, kun huomaat helikopterin lentävän kohti ylitsesi.

Osa teistä onkin sattanut nähdä jo snäpissä tai instagramissa miten meillä meni eiliset kisat. Matskua on tuolta päivältä oikeastaan jokaiselta osuudelta, jonka vuoksi päädyinkin tekemään sen erillisenä. Fiilikset on edelleen katossa ja onhan se edelleen vaikeaa uskoa todeksi. Ensimmäiset kenttäkisat täällä ja tässä välissä on ollut muutamakin vuosi ilman niitä. Niinhän se on, että kova työ tuottaa tulosta ja sitä työtä olen täällä ainakin tehnyt.


Eilen saapui myös pakettini (muutaman tunnin myöhässä), joka sisälsi mm. uuden kenttäkilpailuihin vaadittavan kypärän, muutamat ratsastussukat, kisahousut ja Chicalle mineraalikiven. Tuo kallokypärä, tai millä nimellä se suomessa kulkikaan on kyllä todella hyvän tuntuinen päässä. Kyseinen kypärä on siis Charles Owenin 4Star skull riding hat. Miksi tämän hommasin? Olen joutunut lainaamaan jokaisella kerralla maastareille tai muualle kys. kypärää vaadittavaan paikkaan aina ystäviltäni ja tuntui, että nyt on aika hommata viimein oma. Englannissa on kallokypärä pakollinen turvallisuuden vuoksi maastoesteille ja jopa joissakin paikoissa maastoestetreeneihin. Jokaisena vuotena on kypärä tägättävä (voi tehdä kisoissa), jolloin joku tarkistaa kypärän kuuluvan kriteereihin ja laittaa siihen teipin. Sama homma myös esteillä kenttäkisoissa, jos käytät eri kypärää.

Mitä mineraalikiveen tulee..C rakastui siihen ja malttoi tuskin jättää sitä aluksi rauhaan. Pitää varmasti seuraavalla kerralla hommata isompi yksilö, koska en usko tuon kovin kauaa säilyvän.

 ^Yksi omista suosikeista
"Kato nyt miten yritän, noin vaan nousee jalka!"

Hei, jos joku teistä olisi halukas/kykeneväinen tekemään meille uuden bannerin niin olisin enemmän, kuin kiitollinen! Olisi mukava saada jokin yksinkertainen ja kesäinen niin saisi Chicankin siinä näkymään :) Sähköpostia mulle voi laittaa niin voin laitta kuvia ja muuta sitten sitä kautta - beedaiida[at]gmail.com

Toivottavasti tämä pieni kuvapommi ei ollut liikaa. :D

1 kommentti:

  1. Ihana postaus, tuli tosi hyvä ja iloinen fiilis tätä postausta lukiessa! :)

    Mä laitan sulle sähköpostia tuohon banneriin liittyen :D!

    VastaaPoista