lauantai 3. maaliskuuta 2018

Myrskyn keskellä kotoisissa tunnelmissa


-5 pakkanen tuntuu Suomalaisesta varmasti aika mitättömälle ja lumihangetkaan ei juuri ketään hetkauta. Kaikki on kuitenkin täysin toisin täällä Englannissa ja olen päässyt itse todistamaan sitä hysteriaa minkä tämä beast from the east on aiheuttanut briteissä. Lumen alkaessa peittämään teitä tuntuu monella menevän ajotaidot heti viemäristä alas - ajetaan hyvin hitaasti, mennään toisen kaistalle välillä penkkoja välttäen (huom. nyt "lumipenkka" ei varsinaisesti ole mikään kunnon lumikasa vain sen verran, että ruohoa ei näy) ja julkinenliikenne ei toimi kunnolla. Toisaalta täällä ei käytetä nastarenkaita ja tämä lumimäärä on aika ennätysmäärä, eikä britit ole tottuneet tähän. Itselle ei nämä asteet tunnu vielä kylmältä, mutta tämä kova tuuli on kyllä tehnyt tehtävänsä ja on välillä saanut palella eilenkin.

Suomea on ollut pitkään ikävä, mutta täytyy myöntää, että nuo -27 pakkaset ei paljoa houkuta. Osaan vain kuvitella mikä totutteleminen Suomen säähän on takaisin tullessa, koska täällä harvoin mennään -10 astetta kylmemmälle. Täällä tallilla ei ole aivan kauheasti lunta vaan se on enemmän muualla. Hevoset ovat suurinosa olleet nämä muutaman päivän vain kävelykoneessa ja voin kertoa, että energiaa on ainakin kertynyt. Tämä on tehnyt päivistä toisaalta meille nyt kevyempiä ja itsekkin ratsastin eilen vain 3 hevosta. Virtaa näillä kolmella ei ollut liikaa, mutta ehdottomasti normaalia enemmän. Pakkanen on laittanut jokaisen tallin vedet jäähän, joten vesien kuskaamiseen on mennyt nyt oma aikansa. Viikonlopun jälkeen myrskyn tulisi hellittää, mitä itsekkin toivon. Lumi on ihanaa ja muistuttaa kotia, mutta treenejä se haittaa tämän tuulen kanssa. Lisäksi lämpöä on hieman ikävä, koska ne +10 päivät oli jo varsin kivoja.


Tulin tosiaan viettäneeksi kolmen päivän loman, jonka aikana tuli lähinnä levättyä ja oltua kavereiden kanssa. Olen nyt onnellinen, että en mennyt varaamaan matkaa ja lentolippuja tälle ajalle, koska myrskyssä lentäminen ei juuri houkuta. Lihakset olivat levosta omaa mieltään ja tänään olen saanut nauttia pitkästä aikaa hellistä lihaksista. Alaselkä on ollut hieman kireänä ja treenien jälkeen myös yläkroppaa kiristi normaalia enemmän. Yhtenä päivänä onneksi pääsi kiipeilemään mäelle ja nauttimaan ihanista maisemista Bradgate parkissa. Tuo puisto on ehdottomasti yksi lempparini täällä ja se on tosiaan täynnä peuroja ja mäkiä. Siellä on mahdollisuus mennä myös hevosella, jonka ehdottomasti toteuttaisin jos mahdollisuus tulisi vastaan.


Näiden kylmien päivien aikana on tultua moneen otteeseen, "tältä sulla varmaan tuntuu myös kotona","Nyt on sulle sopivat säät, eikös!" ja jos vähänkin erehdyt näyttämään siltä, että pieni kylmyys on ottamassa sinusta vallan tulee kommentti, "mutta sähän olet Suomesta, ei sulla voi olla kylmä". Enkä edes liioittele sanoessani, että tuo kommentti tulee melkein aina vastaan. Myös jonkun toisen valittaessa säästä tulee monesti perään, "sulle tämä tuntuu varmaan vielä lämpimältä ja ihan turhaan valitan". Nuo on ihan hauskoja, mutta pakko myöntää, että näin vuoden jälkeen olen minäkin aika hyvin tottunut täällä normaalisti vallitsevaan lämpimämpään ilmaan. Kertoessani eilen Suomen pakkaslukemista sanottiin minulle tämän sään tuntuvan varsin trooppiselta siis. Niin. Onhan tämä myrsky aika pehmeä puhallus kasvoihin.

Töiden päätteeksi mentiin eilen porukalla jälleen seinäkiipeilemään, jotta saisivat lihakset vielä vähän enemmän töitä. Käsiin tuli saatua pientä osumaa, mutta muuten oli kyllä hauskaa. Jos olisi mahdollisuus päästä tuonne hieman useamminkin niin voisi alkaa ne ristikkäisjalat ja pienet twistit olla seinällä helppoa.
Pieni videokooste Bradgate Parkista-,

Onko kovat pakkset vaikuttaneet kuinka suuresti teidän treeneihinne Suomessa? 

3 kommenttia:

 1. millaset on este luokat briteissä, miten eroaa suomesta? ja ihanan näköstä on kyllä siellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään hirveän isoja eroja en ole huomannut (tai ainakaan nyt en muista), vaikeinta on ollut olla tervehtimässä tuomaria "pienemmissä" kisoissa, kun Suomessa se on taottu päähän, että aina on se tehtävä. :') Paljon on ainakin jump-off luokkia, eli mennään ainakin parissa vaiheessa radat ja 367.1 luokkia olen itse nähnyt hiljattain vähemmän.

   Poista
 2. I got this web page from my pal who shared with me on the
  topic of this site and at the moment this time I am visiting
  this web site and reading very informative articles
  here.

  VastaaPoista