tiistai 27. helmikuuta 2018

Kotitreeniä Englannissa videon kera

Kahdet kisat, muutamat valmennukset ja viimein myöa videota kotitreeneistä!


Oikein ihanaa tiistaita teille kaikille. Minulle tämä päivä tuntuu aivan perjantailta, koska oma lomani alkoi tänään ja kestää ainakin torstaihin asti. Huomasin tässä samalla, että en ole vielä kerennyt kertomaan meidän kisakuulumisia parilta viikolta. Muutenkin on jäänyt kunnolla kuulumisien sekä treenien menot kertomatta, koska hiljattain on päivät olleet hyvin kiireisiä ja pitkiä, eikä koneellekkaan ole juuri kerennyt. Nyt on kuitenkin muutama päivä aikaa myös kirjoitella, joten jos jostain erityisestä toivoisi postausta niin nyt on aika otollinen aika niiden ehdottamiseen. :)

14.02 suunnattiin Onleyn tutulle kisakentälle estekisoihin Mausin kanssa, jota ennen oltiin Markin valmennuksessa. Tehtiin eri linjoilla lähestymisiä pystylle ja okserille, joissa Maus tuntui alusta asti mukavalta. Se on nyt suoristunut todella hurjasti ja ei puske enää vasemmalle ennen estettä. Yhdessä kohtaa jäin odottamaan ja ottamaan turhaa askelta ennen okseria, jolle tultiin näin lähelle ja hypyn kaari ei oleellisesti ollut hyvä. Jouduin puskemaan itseäni pois ajatuksesta "vielä yksi pieni tarkistus" ja sujua enemmän. Tämän jälkeen alkoi hypyt paranemaan ja lopun ratakin meni hyvin. Kisoissa ensimmäisenä mentiin 90cm rata, jonka tulos oli 0/0vp, mutta en itse ollut niin tyytyväinen omaan ratasastukseeni, koska tuntui että tsekkailin liikaa. Muut sanoivat radan olleen hyvä, mutta tiedättehän..joskus ei se vaan tunnu siltä, vaikka voisi se näyttääkin hyvältä.

Metrissä meno tuntui paremmalta, parille esteelle en meinannut nähdä kunnolla, mutta Maus teki hyvää työtä. Se on nyt ollut myös hyvin rohkea ja hyppää paljon paremmin  käyttäen koko kroppaansa. Uusinnan viimeiselle esteelle kääntyessä oli rata vielä puhdas, mutta sitten sain jonkinlaisen aivostopin ja minusta tuntui, että en ollut hypännyt vielä 11. Olin siis jo tekemässä tietä 12, mutta pitkälti ennen estettä kaarsin ympyrälle vain todetakseni, että ei, kyllä se vaan on oikea. Tulos 0/4vp, mutta Mausiin olin todella tyytyväinen. Voin kertoa, että ärsytti silti tuo oma mokaus.


Viime keskiviikkona suunnattiin reilun 2h matkan päässä oleviin estekisoihin kahdella täydellä hevosautolla. Päivää ennen oltiin jälleen Markin estevalmennuksessa, jossa treenattiin kääntämistä ihan huolella. Maus, kun ei kooltaan ole mikään järisyttävän pieni tai askeleiltaan lyhyt niin tehtävä olisi voinut vielä kuukausi sitten huolestuttaa. Alapuolella näkyy esteiden paikat, joista voi katsoa hieman treenin kulkua. Alkuun siis tultiin violettia pystyä pitkällä tiellä vasemmassa kierroksessa, jonka jälkeen tultiin oikealta, kaartaen keskellä olevien puomien vierestä. Muutaman kerran jälkeen siirryttiin siniselle okserille, tehden puolikkaan ympyrän puomien väleistä molemmista suunnista. Maus oli hereillä ja kääntyi yllättävänkin helposti. Tehtävä tuntui hyvältä suorittaa ja sitä haettiinkin.

Seuraavaksi alettiin tulemaan koko linjaa, ensiksi pelkästään keskellä olevaa. Kaarre päädystä-suoristus-3 askelta ensimmäiselle esteelle, josta 4 okserille. Oikeassa kierroksessa sain pitää enemmän huolta alun kaarteesta, jotta pysyttäisiin hyvin keskilinjalla. Jatkettiin tästä tehden linjaa tummanpunaisesta punaiselle ja sitten tummanpunaiselta violetille. Noin piirroksena tehtävä näyttää aika yksinkertaiselta, mutta siinä todella oli omat haasteensa. Puomien jälkeen tuli yllättävän nopeasti esteet eteen ja 4 laukkaa oli Mausin kanssa aika odottavat tulla. Tultiin tätä molemmista suunnista ja punaiselle linja oli itselleni aavistuksen vaikeampi oikealta tullessa. Lopuksi tultiin koko rataa, ensin keskilinja, sitten oikealta tp-violetti ja sitten tp-punainen. Olin tähän tyytyväinen, koska saatiin 4 askelta sujuvana kaikille ja tehtävä tuntui jopa helpolta.
Seuraavana aamuna alkoi työt 5 maissa ja herätyskello herättikin ennen 4. Tämä ei sinänsä paljoa itseä haitannut, koska tiesin voivani nukkua hevosautossa lisää. Päivä ei kuitenkaan tuntunut olevan niin sanotusti "minun päiväni". Autossa kaadoin kahvit kisahousuille (niin, miettikää miten hyvä yhdistelmä tämä on), jonka sain yllättävän hyvin pois veden ja saippuan avulla. Onnistuin myös rikkomaan hieman kisahanskani ja Mausia tuodessa pihalle sain mutaa kisahousuille. So far so good. Maneesi oli itselleni uusi - verkka oli iso, mutta rata hyvin tiivis ja tilaa ei juuri ollut. 90cm tulos 0/0vp, mutta odotin aivan liikaa. Päässä tuntui kaikuvan sanat "siellä on sitten todella tiivistä". 100cm verkka oli todella, todella hyvä. Hypättiin isoa ennen rataa ja Maus hyppäsi ne hyvin helposti ja hyvällä kaarella. Radalla painittiin silti joidenkin etäisyyksien kanssa ja en vain nähnyt tällä kertaa jostain syystä kunnolla. Rata ei tuntunut niin sujuvalta tai hyvltä, mutta Maus sentään teki hyvää työtä vaikka tilaa ei juuri ollutkaan.

Muut päivät ovatkin olleet paikasta toiseen juoksemista ja lukuisia treenejä. Eilen tuli tehtyä 10 koulutreeniä päivän aikana ja työskenneltyä yhdessä fyssarin kanssa, josta olen aiemminkin täällä maininnut.Todella osaava ja inspioiva ihminen - aina hänet nähdessään sitä vaan janoaa oppia lisää ja olla parempi. Miten hienoa olisikaan olla samanlainen. Lauantaina oli myös Hunt Ball-juhla, joka oli kokemuksena jotain täysin uutta ja uskomatonta. Tuli käveltyä punaisessa mekossa punaisellamatolla ja tanssittua viimeiseen asti tanssilattialla. 2,5h unilla jaksoi silti hyvin seuraavana päivänä tehdä 6 koulutreenit - kyllä silti tuo 8h normaali unimäärä kuulostaa niin paljon paremmalta. Aion tuosta juhlasta luultavasti kirjoittaa täysin erillisen postauksen, koska kuvia ja juttuakin riittää. :)

Alla vielä pieni kooste edellisen perjantain treenistä kotona. Oli ihanaa saada itselle pitkästä aikaa materiaalia, josta näkee paremmin myös mitä hauaa sekä tarvii kehittää - peilistä, kun menoa ei niin paljoa näe.


Ihanaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti