sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Koskahan opin? +Treenivideota

Milloinhan sitä oppii. Oppii oikeasti lepäämään ja kuuntelemaan paremmin omaa kehoaan. Se on ollut yksi vaikeimmista asioista minulle oppia ja on yhä. Sitä vain haluaisi koko ajan suorittaa ja suorittaa, ei olla heikko vaan painaa menemään. Vaikka tiedänkin, että ei ole heikkoutta ottaa aikaa itselleen, levätä ja olla. Enemmän jopa pidän siitä heikkoutena jos niin ei osaa tehdä. Jokin pieni ääni päässä vain pakottaa jaksamaan ja tiedän että et ole yksin tämän asian kanssa. Lepääminen on asia joka pitää oppia, varsinkin tällaiselle suorittajille se on aika hankalaa. On niin paljon helpompaa neuvoja ja ohjeistaa muita lepäämään, kuin itse totella niitä neuvoja myös.

Olen ollut nyt jonkin aikaa enemmän tai vähemmän kipeänä, johon nyt on ollut monia syitä. Kroppa on ollutkin koetuksella ja monesti sitä oikeastaan yllättyy siitä miten paljon se jaksaakin. Ennen Skotlannin reissua olin jo hieman kipeä, mutta en pahasti. Lähinnä se oli satunnaista yskintää ja pientä lämpöilyä. Jouluna töiden ollessa joinakin päivinä kevyempiä, kroppa alkoi enemmän antamaan periksi. Kova yskä, silmätulehdus, lämpöistä, kurkkukipua.. näitähän riitti. Eilen lomani alkaessa huomasi, kuinka kroppa antoi pöpöille vallan, kun ei tarvinut enää sinnitellä.

 Päivä menikin sängyn pohjalla ja kropan kuiskaillessa "kannattiko ohittaa ne mun vihjaukset levosta?". Päivän lepo kuitenkin tuotti myös hyvää tulosta sillä tänään oli olo melkeinpä normaali ja silmäkään ei ollut enää punainen! Nyt jäljellä tuntuu olevan (ainakin nyt) ärsyttävä yskä, mikä nyt on pieni harmi noiden muiden rinnalla. Kuten olen joskus jo aiemmin sanonutkin, sairastelu on asia jota vihaan melkeinpä eniten. On inhottavaa, kun ei voi olla kunnolla oma itsensä ja tehdä normaaleja asioita samalla tavalla. Yksi tytöistä kuitenkin sanoi yhtenä päivänä ihanasti: " En ymmärrä miten voit olla aina kipeänäkin silti niin iloinen ja pirteä" Mikä oli jotenkin tosi kivasti sanottu.❤ Lepäämisen oppiminen tulee kyllä olemaan yksi seuraavan vuoden tavoitteista.


Tosiaan jouluna suurin osa hevosista oli laitumella, enkä ratsastanut muutamaan päivään ollenkaan. Muiden tyttöjen palatessa joululomalta palasivat myös hepatkin takaisin töihin ja omat treenit jatkui. Voin kertoa että muutama vireämpi hevonen oli parin päivän ajan alla..:D Treenit on kuitenkin alkaneet ihan kivasti, eniten olen mennyt sileällä ulkokentällä. On sitä kyllä ollu ikävä takaisin treeneihin vaikka ei niistä nyt niin kovin pitkä aika ollutkaan. 

Sain pienen videon eilisestä treenistä yhdessä s:n kanssa, eli pitkästä aikaa voin tännekin laittaa parempaa matskua omasta treenistä! Jostain syystä en pysty tabletilla kunnolla upottamaan videoita tänne, mutta toivottavasti tuo nyt tulee oikein tähän.


Niin outoa ajatella että tämä on vuoden vika päivä. Mihin se aika meni? Ajattelin tehdä pienen vuosikertomuksen tänne bloginkin puolelle, jos vain tämä oli pysyy hyvänä. Toivottavasti teillä on ollut mukava viikonloppu ja toivotan teille oikein ihanaa uutta vuotta! ❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti