tiistai 5. joulukuuta 2017

Joulukalenterin luukku 5. - Kysymyksiä ja lauseita EI- hevosihmisen suusta


Tervetuloa joulukalenterin luukkuun numero 5, joka sisältää muutaman lauseen/kysymyksen, joita itsekkin olen saanut. Tyhmiä kysymyksiähän ei koskaan ole olemassa, mutta onah niitä joitakin hieman "huvittavia". Tätä postausta kannattaa lukea joko pinkkien huumorilasien läpi tai halutessaan voi sateenkaaren värityksen omaavat lasitkin toimia!
Kuvahaun tulos haulle massage horse funny meme

Yksi harvinaisen paljon kysytty kysymys: "Makaako se hevonen siinä maassa tai jossain pöydällä, kun hierot sen?"
Vastaus: Kyllä. Ensimmäiseksi kyselen hevosen tuntemuksista ja onko kipua tuntunut lähiaikoina missään, kuinka usein hän on nyt treenannut ja minkälaista treeniä, onko sairauksia tai allergioita. Tämän jälkeen tutkin hevosen, tarkastelen ryhtiä ja olemusta, jonka jälkeen hän voikin asettautua makaamaan hierontapöydälle. Joskus ongelmaksi voi muuttua reilu 500kg paino, mutta hätä keinot keksii ja ainahan maassakin voi makoilla.

"Meneekö siinä hevosen hieronnassa koko päivä? Niiden yksi lihas on kuitenkin vähintään 10x isompi, kuin ihmisellä."
Vastaus: Monesti vähintään päivä, joskus voi mennä parikin. Siksi tämä on välillä yötyötä ja vaatii voimaa sekä kärsivällisyyttä. Onneksi asiakas voi nukkua halutessaan ja vain rentoutua, mutta hieroja saa tehtyä samalla salitreenin koko kropalle, koska mobilisoidessa on paljon kyykkyjä luvassa.


Kuvahaun tulos haulle non horse people meme

"Siis onko se vihreä hevonen maalattu vai vaan joku vertauskuva?"
Vastaus: Yleisesti vihreät hevoset ovat joko olleet liian kauan laitumella ja tämä ilmiö on hyvin yleinen etenkin valkoisten hevosten keskuudessa kesällä. Joskus kuitenkin on poikkeuksia, kuten nuorien hevosten yhteydessä, jotka voivat olla hyvinkin vihreitä vaikka väri oliskin musta. Varsinaista selitystä tälle kaikelle ei ole vielä löydetty ja vastauksia vieläkin etsitään. 

Kuvahaun tulos haulle non horse people meme
Kuvahaun tulos haulle non horse people meme

"Sulla on varmaan paljon rahaa, koska omistat hevosia"
Vastaus: Tunnetusti me hevosihmiset olemme todella rikkaita ja samalla vaatimattomia, jonka vuoksi emme sitä ulkoisesti siviilissä näytäkkään. Heinissä olevat hiukset, mutaiset kengät, turpeessa oleva naama ja kuolassa oleva takki ovat vain esitystä. Me haluamme myös nähdä minne rahamme laitamme: laukkaamassa villinä pellolla tai kimaltamassa varustehuoneessa.

Kuvahaun tulos haulle non horse people meme

"Kouluratsastushan on vaan sitä, että istutaan ja hevonen tanssii"
Vastaus: Olet aivan oikeassa ja tästä syystä kouluhevosten ikä onkin monesti paljon korkeampi, kuin este- tai kenttähevosten, koska tanssin taitoa ei hetkessä opita. Normaalisti jos kouluvalmennukseen mennään soikin taustalla erilaiset musiikit, joskus mennään Hopeisen kuun tahtiin ja joskus tanssitaan macarenaa. Tunnin aikana ratsastajat yleensä menevät itse harjoittelemaan istumista katsomoon ja samalla nauttimaan kahvista, kun hevoset opettelevat askelia. 

"Kyllähän se hevonen nyt päivän tai pari pärjää. Ei sun mitään tarvi järjestellä, tuut vaan!"
Vastaus: Onneksi hevoset todella ovat niin viisaita ja osaavat itse kipittää hakemaan kottikärryllä heiniä päivän aikana, täyttää vesiastiat tarvittaessa, riisua loimen tai laittaa toisen lisäksi kylmän yllättäessä, avata ovet ja mennä riittävälle lenkille tai muuten treenaamaan kentälle, soittaa eläinlääkärille jos jotain tapahtuu, putsata kaviot kaviokoukun avulla ja odottaa tarvittaessa kengittäjän saapumista. 


¨
"Hei sullahan on se hevonen niin voisko meidän lapset/serkku/kissankoirankaima tulla sillä vähän kopottelemaan?"

Vastaus: Tietenkin! Kaikki hevoset ja ponit ovat aina valmiina uusille ratsastajille ja varsinkin lapsien sekä alottajien kanssa ovat ne aina rauhallisia. Lapset, kun varsinkin monesti omaavat kovin selkeät ja isot avut - jalat sivuille, takamus ylös ja kädet korviin, sitähän ei voi olla ymmärtämättä. Ei vamaan haittaa, jos lainaisin teidän kuorma-autoa huomenna? Ei mulla mitään korttia tai kokemusta siitä ole, mutta näyttäähän se nyt aika helpolta.

"Voi miten soma pieni varsa!"
Vastaus: Se on kyllä poni.

"Vieläkös sä olet tallilla töissä silittämässä niitä hevosia?"
Vastaus:"Välillä saatan harjatakkin. Kovin on teraupeuttinen työ."

Ja edelliselle jatkoa: "Sun työ on varmaan aika mukavan helppoa ja stressitöntä niiden hevosten kanssa"
Vastaus: *herää aamulla ennen kuutta* *kantaa 20kg rehusäkkejä monien metrien päästä ympäriinsä* *Lataa ison kasallisen heinää kottikärryihin, jota kuljettaa eri talleihin* *vie hevosia pihalle ja sisälle mudassa tarpoen* *jahtaa karannutta hevosta ainakin puolentunnin ajan ympäri peltoja* *yrittää kääntää yli 500kg hevosen, joka on juuttunut seinälle piehtaroidessaan* *tallin isoin hevonen astuu varpaille ja yrität puskea sen pois äänettä* *pelastat ponin, joka on päättänyt ottaa loimensa pois, mutta on kiinni siitä jaloistaan* *tulet hevosen puremaksi* *lennät hevosen selästä, jonka jälkeen jahtaat sitä ainakin 10 minuuttia samalla väistellen paikalla olevia muita hevosia* * vakuutat hevoselle, että ei siellä puskassa ole mitään* *soitat eläinlääkärille, koska yksi hevosista on päättänyt karata ja syödä kaikki rehut ja on nyt ähkyssä* * Etsit kadonnutta kenkää ympäri peltoa* * maksat jälleen kalliin kengityksen vaikka tiedät kengän katoavan jälleen parissa viikossa* *peset hevosen ja pian näät sen piehtaroivan tarhan isoimmassa lätäkössä* *kaadut mutaan* *operaatio ruokinta alkaa, mutta hevonen ei tykkää saamastaan ruuasta, kysyt mikä vikana* *saavut kotiin 8 jälkeen, menet nukkumaan* Kyllä, suosittelen tätä kaikille.Kuvahaun tulos haulle non horse people meme
Humorista maanantaita teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti