tiistai 19. joulukuuta 2017

Joulukalenterin 19. Luukku - Miltä näytti viimeinen päivä ennen lomaa?


Joulukalenterin luukku numero 19 sisältää pienen koosteen eilisestä päivästä. Millainen oli päiväni ennen lomalle lähtemistä? Tässä postauksessa se kerrotaan.

Klo. 4:40 Aamu alkaa
Herätys soi ja menen tekemään aamupalan ja kahvin melkeinpä heti valmiiksi. Aamu oli nyt tunnin aikaisempi, koska tehtävää riitti aamulla paljon hevosten parissa. Vaihdoin vaatteet, menin hakemaan vaatteita myös pesusta ja tein muut aamupuuhat. Sitten aloinkin kirjoittamaan postausta tänne samalla kuuntelen aina yhtä ihanaa Phantom of the Operaa. Jos jokin tekee minut todella onnelliseksi niin se on tuo musikaali.

Klo. 6:00 Töihin mars
Tällä kertaa en aloittanut töitä ratsastamalla tai ruokkimalla, vaan irtohypyttämällä kaksi hevosta. Syö aikaisen irtohypytykseen oli se, että toinen hevosista oli menossa hunttaamaan aamusta. Tämä hevonen on muutenkin hieman vireä ja ylimääräisiä virtoja otettiin näin pois. Ensimmäinen hevonen on yleensä ollut aika virkeä, mutta nyt sen kanssa sai itse työskennellä enemmän. Sama juttu oli toisen kanssa, mistälie johtui tuo yhtäkkinen muutos.

 Tähän aikaan aamusta ei paljon aurinkoa näkynyt
Oltiin edellisenä iltana jätetty kuja jo valmiiksi.

Klo. 7:20 Omien hevosten ratsastamisen aloitus

Menin ratsastamaan ulkokentälle heti aamusta, koska aurinko oli mukavasti jo alkanut nousta taivaalle. Kyseessä oli nyt jo 18-vuotias kokenut kenttähevonen, jonka kanssa tein alkuu paljon ympyrätreeniä ja siitä siirryn menemään puomitehtävää 3-4laukalla. Ulkokentän peili oli vielä jäässä, joten paljoa ei kerennyt menoa itse katsomaan, mutta E tuntui varsin kivalta.

Rakastan aina aamuisin ihailla auringonnousuja. On se niin kaunis.

Klo. 8:15 Toinen hevonen

Tämä oli 5-vuotias joka on ollut hetken välissä lomalla ja siksi virtaa riittääkin välillä hieman enemmänkin käytettäväksi. Oikein fiksu kaveri, jolla on mukavat liikkeet. Sen kanssa teen töitä paljon avojen ja sulkujen parissa, tavoitteena saada se letkeäksi ja rennoksi.

 Tuo ilme kertoo kaiken

Klo. 9:10 Kolmas hevonen
Tämä on ehdottomasti yksi lemppari hevosistani ja se on muuttunut niin paljon sinä aikana mitä olen sillä treenannut. Sen kanssa oltiin yhdessä Markin estevalmennuksessa viimeksi ja saatiin paljon hyviä neuvoja mitä ollaan nyt käytetty hyväksi. Viime päivien aikana se on alkanut ottaa vielä enemmän takaosaansa alle ja tuntunut muutenkin kivalta. Tein sen kanssa töitä paljon ympyröillä sekä puomeilla. Sen kanssa on kyllä ilo työskennellä.

Klo. 10.15 Neljäs hevonen

Tämän 5 vuotiaan kanssa mentiin myös ulkokentälle ja treenattiin siirtymisten parissa. Laitumelle menevät hepat aiheuttivat välillä pientä keskittymisvaikeutta, mutta muuten tämä nuori tuntui oikein hyvältä. Se on suoristunut näiden viikkojen aikana paljon ja on muutenkin kevyemmän tuntuinen.


Klo. 11.20 Viides hevonen
Viidentenä oli vähän vihreämpi 5-vuotias, joka on myöskin viikkojen aikana vaan parantanut menoaan. Sen kanssa tein myös paljon siirtymisiä ja lopuksi myös hieman puomitreeniä.

Klo. 12.30 Kuudes hevonen
Viimeisenä ennen lounasta oli yksi oma tähteni, jonka kanssa oli toki pidettävä ennen treeniä pieni halihetki. Ennenhän tämä hevonen ei antanut koskea juuri päähänsä ja oli varsin varovainen kaikkia kohtaan, mutta nykyään se suorastaan kerjää koko ajan haleja ja pusuja (mikähän takia..haha). Sen kanssa tein alkuun hyvät jumppailut ja siitä jatkettiin kahdeksikko treeniin ja puomeille. S oli sopivan vireä ja kevyt edestä, eikä mitään moitittavaa oikeastaan ollut. Puomeja tulin neljällä ja kolmella laukalla, jotka se suoritti kunnialla.

Ei ole toista yhtä rakasta vauvaa täällä

Klo. 13:15 Ratsastus valmis ennen lounasta, laidunheppojen ruokinta

Klo. 13:45 Lounas
Lounaaksi söin aiemmin tekemääni kasviskeittoa ja join ison kupillisen kahvia (must). Minua kuitenkin pyydettiin ratsastamaan 1 poni kevyesti joten lounas ei ollut ihan tunnin mittainen.

Klo. 14:20 Pikainen ratsastus
Ratsastaessani ponilla, jumppailin sitä enimmäkseen ravissa. Tämä olikin ainut ratsastus tälle päivälle maneesissa. Tähän aikaan oli jo mukavan hiljaista, koska kaikki muut hevoset oli jo liikutettu ja tunnit pidetty.


Klo. 14:50 lyhyt lounaan jatkaminen

Klo. 15:10 Ruokien haku, kävelykoneen siivous
Toisin sanoen perus hommia lounaan jälkeen. Ruoat haen läheisestä varastosta ja kävelykoneen siivoamiseen mene vain alle 10 minuuttia.

Klo. 16:00 Hevosten ruokinnan aloitus
Masterchef Beeda aloittaa työt

Klo. 16:45 tallit ruokittu, töiden viimeistely
Kaikki oli aika nopeasti valmista ja siksi ei esimerkiksi varustehuoneeseen mennyt enempää aikaa. Sain myös ensimmäisen joulupaketti Suomesta, jonka aion kyllä avata vasta jouluna. Jännää!Klo. 17:10 työt ohi, kämpän siivoaminen
Aina reissuun mennessä on kiva siivota niin voi palata ihanan puhtaaseen kotiin.

klo. 17:40 Pakkaamista...
Stressi, stressi ja stressi. Onko kaikki nyt varmasti mukana? Onko tarpeeksi vaatetta? Unohdinko nyt jotain?

Klo. 18:30 Kauppaan mars
Pakko ostaa ruokaa ajaksi, kun tulen takaisin. Ei olisi nimittäin kiva palata ja huomata ruuan loppuneen.

Klo. 20:00 takaisin kotona, pakkaaminen jatkuu 
Sain myös aivan ihanan joululahjan, oikeastaan lahjoja jotka oli paketoitu niin kauniiseen kultaiseen paperiin. Ilmeisesti olen ollut ihan kiltti tänä vuonna :DKlo. 21:00 blogiin kirjoitusta, suihku ja pyykkiä
Pieni stressi meinasi iskeä kaiken keskellä, kun tekemistä kuitenki riitti vielä niin paljon. Tulevalle aamulle jäi vielä tekemistä, mutta ainakin on siivottu, pakattu ja puurokin odottaa keittiössä!

Luultavasti tätä lukiessasi olen joko jo lentokentällä tai itse Skotlannissa, hui. Ihanaa tiistaita teille kaikille.❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti