lauantai 1. heinäkuuta 2017

Reissu yksin Lontoossa + uusi kanava!


Yksin vietetty viikko Lontoossa nähden ja kokien mitä hienoimpia asioita, paluu töihin ja treeneihin sekä esteiden pariin. Niin, viikot ovat olleet täynnä erilaisia yllätyksiä ja tekemisiä. Lisäksi olen muutama päivä sitten perustanut uuden kanavan mm. vlogeja varten, koska haluan pitää aiemman kanavan enemmän hevosien videoille omistettuna. Voisinkin heti alkuun linkata kyseisen kanavan - *klick*. Jos Englannissa vietetty elämä hevosten ulkopuolella kiinnostaa ja haluaa pysyä menossa mukana niin voi kanavan käydä tilaamassa. :) Kanavalla on jo valmiiksi pari videota Lontoon reissulta, joista 1 osan löytää jo aiemmin perustetulta kanavlta - 1 osa. Toivottavasti tästä postauksesta ei tule liian sekavaa kaikkien kuvien ja kuulumisien vuoksi, koska asiaa olisi niin paljon kerrottavaksi. Varoituksena heti alkuun: Tämä postaus tulee sisältämään paljon kuvia Lontoosta, joten jos "ei hevosaiheiset" kuvat ja turinat kiinnosta niin kannattaa suosiolla kelata postauksen loppuun tai vain jättää tämä välistä. Pidemmittä puheitta mennään asiaan!


19-23.06 olivat päivät, jota kuumeisesti odotin ja jännitin. Ennen reissua olin suunnitellut mitä haluaisin nähdä ja kokea, joka meinasin jopa tehdä pienen stressin matkasta. Monta kysymystä pyöri päässä, kuten tulisinko selviämään yksin niin isossa paikassa, löytäisinkö kaikki haluamani paikat, olisinko turvassa, eksyisinkö, voisinko oikeasti rentoutua ja nauttia reissusta. Niin, tälläiselle asioiden pähkäilijälle oli kova paine suunnitella matkaa juuri sopivasti - ei liikaa, mutta ei liian vähääkään. Minulle moni sanoikin, että nyt vaan muistat rentoutua ja nauttia. Edellisenä päivänä ennen lähtöä olin jo pakannut kaiken sekä tarkastanut listasta asiat varmasti yli 10 kertaa. Maanantaina heräsin 5 sellainen pieni kutina vatsassa ja aloitin valmistautumisen syömällä aina niin rakastamani kaurapuuron hedelmillä. Bussi saapui 7 jälkeen ja siitä alkoi reipas 3h matka kuunnelleen Ed Sheerania ja odottaen tulevaa.

Saavuttuani perille oli ensimmäinen huomaamani asia tietenkin ne suuret määrät punaisia kaksikerroksisia busseja. Liikenne oli myös paljon vilkkaampi, kuin täällä "maalla" olevissa paikoissa. Bussipysäkiltä suunnistin heti hotellille puhelimen avulla, jonne oli yllättävänkin lyhyt matka. Hotellin vieressä oli ainakin 10 samanlaista hotellia tai oikeastaan muutama katu riitti näitä kauniita rakennuksia. Jätin tavarani huoneeseeni ja suuntasin kamerani kanssa tutkimaan paremmin paikkoja. Varaamani hotelli oli hyvin lähellä kaikkea ja ensimmäiseksi suuntasin tutkimaan vieressä olevaa Hyde Parkia, joka sai minut heti rakastumaan Lontooseen. Puisto oli todella suuri ja moni ihminen oli puistossa niin urheilemassa, kuvaamassa, syömässä tai muuten vain nauttimassa. Sieltä suuntasin tutkimaan eri museoita, kuten Natural Historya, Victoria & Albertia sekä eksyinpä myös Harrodsille ikkunashoppailemaan. Näkemistä riitti niin paljon, että 7h kului nopeasti kävellessä ja kerätessä siinä samalla  askelia. Päivän jälkeen tulikin nukuttua 12h ja olo oli varsin hyvä sen jälkeen.


Seuraavan päivän olin varannut Vahdinvaihdon näkemiseen Buckinghamin palatsilla sekä hieman kauemmaksi kävelemiseen. Ennen 9 olinkin jo tutkimassa toisia puistoja ja palatsilla olin todella ajoissa, joten pääsin aivan porttien viereen näkemään seremonian. Millainen se sitten oli, oliko 1,5h odotus kaiken sen arvoista? Kyllä. Olo oli jälleen, kuin elokuvissa ja kaikki ne puvut ja musiikit...oli sitä aika sanaton. Ihmismäärä kasvoi todella nopeasti 10 jälkeen, joten vinkkinä muille - kannattaa paikalla olla todella ajoissa, jos haluaa kaiken tämän nähdä hyviltä paikoilta. Vaihdon jälkeen menin tutkimaan läheisiä liikkeitä, puistoja, kuningattaren galleriaa ja sieltä suuntasin Big Benin, London Eyen, London Bridgen, Tate Modern ja muiden luokse. Voitte siis vain kuvitella, kuinka paljon askelia ja kilometrejä tämänkin päivän aikana kerääntyi. Ennen matkaa olin ladannut muutamankin sovelluksen puhelimeen, jotka näyttivät läheisiä hyviä paikkoja ja nähtävyyksiä Lontoossa. Suuri annostus taidetta ja kulttuuria tuli saatua ja Tate Modern oli ehdottomasti yksi suosikeistani matkan aikana. Siellä olevat taideteokset olivat hyvin puhuttelevia ja näin "taviksena" ja "aloittelijana" taiteen piireissä oli helppo sukeltaa teosten maailmaan.

St. James's Park oli myös todella upea - pelikaaneja voi myös samalla ihastella. 

Kolmantena päivänä olin löytämässä jälleen uusia puistoja (ei varmaan jää epäselväksi, että rakastin niitä) ja Regent's Park oli yksi parhaimmista löydöistäni ruusuineen kaikkineen. Siellä ruusuille oli annettu myös nimet, jotka saivat minut hieman jopa herkistymään, "you are my sunshine, you are beautiful, remember me...", kerrassaan upea idea. Lontoossa olin vain niin häkeltynyt, kuinka niin vilkkaaseen ja äänekkääseen paikkaan on saatu mahtumaan myös lukuisia niin kauniita, rauhallisia ja rentouttavia paikkoja. Moni ihminen olikin näissä puistoissa lukemassa kirjaa, ottamassa aurinkoa tai muuten vain nautiskelemassa. 

Arkkitehtuuri on myös yksi lemppareistani täällä Englannissa ja kaikki ne rakennukset sekä patsaat saivat aikamoisia perhosia vatsaan. Kuvia tuli niin paljon tuoltakin päivältä, että en millään pysty niitä kaikkia tähän laittamaan. Instagramista ja snapchatista pystyi hyvin matkan aikana seuraamaan menoa, kun päivittelin kuulumisia aina netin salliessa. :D  


Päivän yksi kohokohdista oli myös matka Warner Bros. Studiolle katsomaan Harry Potterin paikkoja. Päivä oli uskomaton ja en osaa sanoiksi kuvailla, kuinka onnellinen olin. Tuntui uskomattomalta ajatella, että sitä oikeasti oli paikassa, jossa kaikki ne upeat elokuvat on kuvattu. Vau.  Forbidden Forest oli myös yksi hiljattain saapuneista uutuuksista, jonka pääsin kokemaan. Olo oli kyllä kuin pienellä lapsella karkkikaupassa - minne ikinä tuolla katsoi oli vastassa jotain jännittävää ja hienoa. Tuolla tutustuin myös yhteen uuteen ystävääni, kun pyysimme toisiamme ottamaan kuvia toisillemme. Niin, ikinä ei tiedä mitä päivä tuo tullessan. Minne ikinä sitä menee, ei sitä oikeastaan ole yksin - on vain avattava silmät ja sydämet niin jotain hyvää tulee vastaan. Jos tästäkin päivästä haluaa enemmän nähdä niin youtuben uudelta kanavalta löytyy kooste!


Satumaisen päivän jälkeen oli hyvä mennä näkemään unia hotellille ja kerätä voimia seuraavalle päivälle. Torstai ei ollut todellakaan yhtään keskiviikkoa huonompi sillä pääsin katsomaan suosikki musikaalini ensimmäistä kertaa livenä. Phantom Of The Opera on yksi suosituimmista musikaaleista ja moni ihminen on sen nähnyt tai ainakin kuullut siitä. Tuo musikaali on ollut minulle hyvin monta vuotta jo ehdoton ykkönen ja siksi osasinkin jo odottaa isoja tunteita sen nähdessäni. Ennen esitystä olin kerennyt käymään jälleen uusissa museoissa ja katsomassa myös hevosvartioiden vaihtoseremonian, joka oli hyvin hieno ja näyttävä jo kulkueena. Siitä olikin hyvä jatkaa katsomaan musikaalia ja vuodattamaan kyyneliä jo heti esiripun noustessa. Yhtään vähättelemättä itkin koko musikaalin ajan onnesta, välillä hurraten, nauraen ja taputtaen ja sitten taas itkien. Musikaali avasi minulle myös uusia näkemyksiä koskien esitystä, koska itse en ollut ajatellut kummituksen olevan ihan niin jyrkkä ja uhkaava minkä esitys sai tuntemaan. Lopussa ihmisten noustessa seisomaan, hurraamaan ja taputtamaan olin minäkin kyyneleet poskilla melkein hyppimässä ilmaan. Tuo varmasti jo kertoo, että esitys oli _uskomaton_.


Esityksen jälkeen menin vielä tutustumaan Chinatowniin, Primarkkiin ja muutamiin markkinoihin. Hotellille palatessa oli fiilis aika haikea, koska tiesi yön olevan viimeinen tässä satumaisessa paikassa. Aamulla aamupalan jälkeen pakkasin tavarat ja onnekseni sain jättää hotellille tavarani vielä uloskirjautumisen jälkeen. Aikaa minulla nimittäin oli yli kolmeen asti ennen bussin saapumista ja kerkesinkin löytämään jälleen uusia paikkoja ja kävelemään mm. samassa paikassa missä Beatles. Little Venice oli kaunis kanaaleineen ja yksi markkinapaikoista oli suhteellisen lähellä tätä paikkaa. Abbey Roadin jälkeen suuntasin käymään British Libraryssa ja sitten ostamassa uuden matkalaturin matkaa ajatellen. 

Vaikka näin ja koinkin paljon Lontoossa niin vielä jäi paljon näkemistä sekä tekemistä seuraavalle kerralle. Lämpötilat pyörivät reissuni ajan 25-30 asteen lukemissa, joten kylmyydestä ei ainakaan voinut valittaa! Lisäksi sadetta ei ollut kertaakaan, joten sää todella suosi minua. Lontoo ehdottomasti on paikka, jonne voi ja kannattaakin mennä yksin. Tekemistä riittää ja ei varmasti koe itseään yksinäiseksi. Itse aion ehdottomasti mennä sinne toistekkin heti tilaisuuden tullessa. Tällä reissulla en niinkään keskittynyt shoppailemiseen vaikka tulinkin muutamia vaatteita ja tavaroita ostamaan. Mieleen jäivät parhaiten juurikin puistot, Harry Potteri, Phantom Of The Opera, hienot esitykset kaduilla (näitä näkyy myös youtubessa olevassa 3 osassa) sekä vahdinvaihdot ja upeat muut nähtävyydet. Yksi sana: SUOSITTELEN


Palatessani takaisin "kotiin" sain viettää vielä yhden lomapäivän ennen töihin ja treeneihin palaamista. Se päivä kului aikalailla videoita tehdessä, tavaroiden purkamisessa ja vähän vain palautuessa reissusta. Sunnuntaina oli edessä 7 treeniä hevosten kanssa ja olihan se nyt ihanaa viikon jälkeen palata hevosen selkään. Osa hevosista oli ollut kevyemmällä/lomalla ollessani poissa, joten virtaakin oli muutamalla kerääntynyt aavistuksen. Ensimmäisen päivän jälkeen tuntui nopeasti, että ei olisi missään koskaan ollutkaan. Viikon aikana olenkin mennyt nyt 6-8 hevosta ja valmennuksessa on kaikki mennyt mukavasti esteiden parissa.

Eilinen päivä oli mukava aloittaa kahdella estetreenillä ja lopettaa kolmeen koulutreeniin. Mark on myös tullut takaisin valmentamisen pariin ja onhan se aina mukavaa kuulla hevosten näyttävän hyvältä treeneissä. Tämän vapaan olen nauttinut kahvistani, järjestänyt hieman paikkoja ja ollut yhteydessä Suomen ystäviin. Vielä suunnitelmana olisi tehdä viimeisen Lontoo-päivän koostetta. Pitää toivoa, että saisin hieman treeneistä materiaalia joku päivä myös tännekkin laitettavaksi ja nyt pitäisi olla hieman paremmin aikaa myös tännekkin jälleen kirjoitella. 

Toivottavasti teilläkin on ollut ihana viikko takana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti