lauantai 29. huhtikuuta 2017

Toiset kilpailut Englannissa +koostevideo

Miten on sujunut viikon treenit, estevalmennukset ja torstaina olleet kisat? Näihin kysymyksiin ainakin tulee tässä kuulumispostauksessa esille vastaukset!Kiireinen viikko on takana ja paljon on tullut tehtyä töitä hyvin pitkäksikin venyneinä päivinä. Hevosalalla, kun ei oikeastaan voi määrittää tarkkaa työaikaa ja varsinkin kisapäivinä sekä kisapäivän edeltävä ja jälkeinen päivä ovat varsinkin hyvin täysiä. Tästä voikin päätellä meidän päivien olleen aika pitkiä tälläkin viikolla ja illalla on maittanut uni todella hyvin. Tästä syystä en ole päässyt myöskään tänne sen enempää kirjoittamaan ja nyt saakin jälleen purkaa viikon tapahtumia tiiviiseen pakkaukseen. Sen voin heti alkuun sanoa, että säät eivät ole jokaisena päivänä olleet ollenkaan ihanteellisia. Suomessa on satanut lunta, mutta niin on täälläkin tullut kunnolla rakeita ja välillä jopa lunta. Valkoiseksi ei maa kuitenkaan ole muuttunut tai pakkanen alkanut paukkua. Sää on ollut vain hyvin sekava ja ailahteleva, eikä pukeutuminen ole ollut kaikkein helpoin tehtävä. Joko on liikaa vaatteita, liian vähän tai muuten mikään ei ole tuntunut menevän siinä kohdalleen. Onneksi perjantaina päätti aurinko palata taivaalle vaikka olisi se saanut myös kisapäivänä paistaa - toisaalta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

Keskiviikkona oli hyvin mieleenpainuva päivä, kun sain aamulla kuulla meidän lähtevän laukkatreeniin muualle. Aion tästä luultavasti kirjoittaa myös erillisen, hieman erilaisen postauksen, koska se hetki oli kerrassaan upea. Jos yrittäisin tähän kertoa myös tuosta treenistä niin venyisi postaus hieman liian pitkäksi.Päivällä ratsastin muiden hevosten lisäksi G:n, joka saapui sopivasti trailerilla tallin pihaan. Tanya piti meille estevalmennuksen ulkokentällä ja tehtiin erilaisia rataharjoituksia uusillakin esteillä. Uudella kuolaimella G tuntui hyvältä ja palasi  myös takaisin nopeasti. Tajusin tunnin aikana myös sen, kuinka yllättävänkin paljon niillä olikin yhteistä Barbin kanssa. Nyt joku saattaa miettiä, että miten minun solakka ja pienehkö B voi mitenkään olla samanlainen, kuin isokokoinen ja jykevä G. Eivät ne ulkoisesti olekkaan, mutta ratsastuksessa samankaltaisuutta oli - vaikka G onkin ollut hyvin paljon eteenpäin ratsastettavampi versio niin sitten taas se on hyvin herkkäkin ja kuten B se kyllä tietää mitä tekee.

Tanya myös lausui sen tutun lauseen, jonka olin Barbinkin kanssa kuullut valmennuksessa: "Sun täytyy vaan luottaa siihen, se kyllä osaa". Meinasin nimittäin tehdä itse liikaa ja pidätteet sai tehdä lähinnä omalla asennolla, eikä ohjia niinkään tarvittu. Esteet olivat lopuksi 110cm luokkaa ja G hyppäsi kaiken ongelmitta. Minun tuli vain muistaa pitää kyynärpäät ja kädet kokonaisuudessa rentona ja ylävartalo hypyssäkin pystymmässä. Olen itsekkin tiedostanut välillä täällä "ylitekeväni" ja olen sitä kitkenyt pois. Viimeinen rata oli todella hyvä ja pitäessäni käden rentona edessä, esteiden välillä vain ottamalla G;tä kevyesti takaisin asennollani niin hypyt olivat oikein hyviä.

"It's just counting strides, finding your distance, swapping leads, and looking good doing it. Relax, what could be easier?"
Torstaina oli luvassa aikainen herätys kello 5 ja kuudelta aloitin työt ratsastamalla 3 hevosta ennen lähtöä kilpailuihin. Aamulla oli ulkokentät peilit jäässä ja aurinko oli vasta nousemassa taivaalle, kun olin ensimmäisen hevosen selässä. Maakin oli hieman kohmeessa ja aamu muistutti enemmän suomen alkukesää. Hevoset menivät mukavasti ja työskentelin monen kanssa puomeilla. Hevosautot lähtivät täysinä kohti kilpailuja ja kisapaikalla oli aika tohina päällä, kun moni hevonen meni joko samoissa tai eri luokissa. Kisapaikka oli sama, kuin edellisellä kerralla, joten paikka oli jopa minulle tuttu. Huomasin myös jo edellisenä päivänä, että jännitys oli hyvin minimaalinen - paikka oli tuttu ja kaava oli tuttu, ei ollut niin monia uusia seikkoja jännitettävänä. Säästyin siis päänsäryltä ja stressiltä tässä suhteessa melkein kokonaan (wohoo). Vaatteet sain jälleen lainaan ystäviltäni, koska omat kisavaatteeni eivät olleet vielä saapuneet Suomesta.

Aluksi olin laittamassa muiden hevosia valmiiksi ja nostamassa esteitä verkassa. Sää oli todella kylmä - tuuli ja satoi kuuroina. En ollut tajunnut ottaa pitkähihaista kisatakin alle mukaan ja jouduinkin laittamaan vain t-paidan ohuen kisatakin alle, joka ei paljoa lämmittänyt. Menin itse vasta myöhemmin tutustumaan omaan rataani ja sitten verkkaamaan. Radalla oli paljon kääntämistä ja pitkiäkin teitä, eikä esteet olleet aivan peräkkäin. Mitään erityisen haastavaa kohtaa ei radalla ollut ja se oli aika helppo painaa mieleen. 90cm radan verkassa G tuntui oikein mukavalta ja elastiselta. Itselle ei onneksi tullut kylmä vähistä kerroksista huolimatta, eikä sadekkaan haitannut. Radalla hain vain tasaista rytmiä ja hyviä teitä. Muutamassa kohdassa nipistin hieman pois kaarteista, mutta mitään voittoaikaa ei menty hakemaan. Tulos oli 0vp ja olin siihen varsin tyytyväinen. Videolta voi myös nähdä meidän lennokkaan vaihdon ennen kolmosta. G ei juuri ole hiljankaan vaihtoja treenannut ja ne voivat olla hankalia sille, mutta tuossa kohdassa vaihto tapahtui aika "ilmavasti" sopivasti kaikkien edessä. G:n omistaja totesikin, että voisin opettaa G:lle kaikki vaihdot ja voidaan kisata vaikka kunnolla kouluakin. :D


Toisen luokan rata oli melkein sama, muutamalla eroavaisuudella. Olin 4 lähtijä enkä ottanut verkassa hirveästi hyppyjä enää. Rata ei ollut aivan yhtä tasainen, kuin edellinen, koska itse meinasin ottaa G:tä turhaa takaisin parille esteelle. G oli lisäksi nyt vielä enemmän innoissaan, mutta ei muuttunut silti mitenkään liian vahvaksi edestä. Lähelle tulo kostautui puomilla, mutta videota katsoessani ei rata ollut mitenkään huono kuitenkaan. Vaikka itseäni omat virheet harmitti niin olin silti G:hen tyytyväinen. Loppupäivän olinkin jälleen muille apuna niin valmiiksi ja pois laittamisessa, kuin myös puomien kanssa. Päästiin lähtemään kotia kohti vasta 4 jälkeen ja tallilla oli vielä töitä jäljellä, joten päivä venyi aika pitkäksi.Eilen tuli tehtyä 5 koulutreeniä ja paljon muita töitä. 8 jälkeen oli ruoka ja oma sänky vain ensimmäisenä mielessä. Tieto vapaasta oli myös aika lohduttava, kun unta ja lepoa ei juuri ole tullut otettua hyvin tällä viikolla. Toivottavasti teillä on ollut mukava viikko! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti