perjantai 14. huhtikuuta 2017

Nyt niitä treenikuvia!

A lovely horse is always an experience.... 
It is an emotional experience of the kind that is spoiled by words.
~Beryl Markham


..ja täällähän sellaisia hevosia riittää.

Hei ja ihanaa perjantaita.

Viikko on hurahtanut samoissa merkeissä - treeneissä, töissä ja valmennuksissa. Olen myös päässyt tutustumaan myös hieman paremmin läheiseen kaupunkiin pienen seikkailun merkeissä. Lampaiden seassa pyöriessä, aitoja kiipeillessä, pellolla juostessa ja maisemia ihaillessa tuli jälleen sellainen "tämä on ihan kuin elokuvasta"-fiilis. ED Sheeran on myös soinut melkein päivittäin ja nämä maisemat todella muistuttavat paljon hänen musiikkivideoitaan sekä laulujen sanoja. Päivät on olleet ajoittain todella lämpimiä (yli 22), mutta lähipäivät on olleet 10 asteen ja saateen kanssa pelaamista. Eipä tuo toisaalta ole haitannut, kun on aina kovalla sateella voinut mennä sisälle treenaamaan. Kaikki tässä postauksessa olevat kuvat on ottanut Rebecca S., josta hänelle suuri kiitos!


Taisin edellisessä postauksessa puhua, kuinka toivoisin saavani jonkun kuvaamaan omia treenejäni joku päivä. Näkisi itsekkin paremmin omaa menoa, kun peileistä kerkeää katsomaan vain hetken, ellei päätä pyöriä ympyrällä ihan sen edessä. Kuinkas ollakkaan seuraavana päivänä tallille tuli yksi tuttuni töihin kameran kanssa ja kysyi haluaisinko kuvia itselleni. Tietenkin olin hurramaassa, että oi kyllä kiitos! Becca osaa todella työnsä ja kuvat olivat niin hienoja ja videopätkät kiva lisä. Kuvissa ratsastan "Barbi kakkosella", josta olen täällä joskus maininnutkin. Tämä ruuna on kuulema varsinainen tykki esteillä, omistaa liikettä ja herttaisen luonteen. Väistöt, vaihdot, avot, sulut, laukkapiruetin alkeet ja kaikki hoituu. Tämän herran kanssa on ollut ilo työskennellä melkeinpä päivittäin ja nauttia menosta. Tuona päivänä oli muuten kaikkein lämmin, josta syystä pääsin ratsastamaan pelkällä topilla ensimmäistä kertaa tänä vuonna.


Tähän väliin haluan kirjoittaa yhdestä asiasta, jota olen mietiskellyt etenkin tämän viikon aikana, nimittäin itsekriittisyys sekä perfektionismi. Ne ovat ratsastastuksessakin niin siunaus, kuin kirous. On hyvä, että tietää virheensä ja omat kehitettävät alueensa, jotta voi kehittää niitä. Toisaalta taas joskus se kriittisyys voi sokaista ja ei näe niitä hyviä asioita aina yhtä herkästi ja usein. Ratsastus on minulle aina ollut yksi suuri asia elämässä, jossa haluan kehittyä aina vain paremmaksi. Olen onnekkaassa tilanteessa, että saan nytkin tehdä työkseni sitä, mitä rakastan eli olla hevosten parissa, treenata ja  kehittyä siinä samalla itsekkin. Myönnän olevani välillä ehkä turhankin ankara itselleni ja vaadin itseltäni aina parempaa tulosta. Minun on ollut opeteltava olemaan armollisempi ja sanomaan itselleni, että on ihan okei, että aina ei ole paras tai tekee virheitä. Sen oppiminen ei ole ollut helppoa ja edelleen saan työstää sitä, mutta edistystäkin on tapahtunut. Joinan päivinä se on helpompaa, toisina haasteellisempaa. Näitäkin kuvia katsoessani nään monia asioita mihin aion keskittyä nyt enemmän ja jotka olen kyllä ratsastaessanikin tiedostanut ja alkaut sitten korjaamaan. Kuvien ja videoiden katsominen on kyllä niin oiva keino oppia ja nähdä, jonka takia tykkäänkin saada materiaalia treeneistä. Niistä voi myös seurata kehitystä ja ovathan ne mukavia muistojakin.

Olen ihminen, joka ei pelkää kritiikkiä, päinvastoin haluan saada sitä valmentajiltani, jotta voin kehittyä. Haluan oppia, tiedostaa pienetkin hiomista vaativat asiat ja alkaa korjaamaan niitä. Kun saa kehuja omasta ratsastuksestaan, työstään hevosten kanssa tai jo se, että saa kuulla ratsuttamien hevosten  tuntuneet nyt hyviltä ja suorittaneet hyvin kisoissa on suuri aihe hymyyn. Myös hevosen "coolista" liikkumisesta kuuleminen muilta ihmisiltä ja valmennuksissa x:n ja y:n parantuneenniin se tuo suurta onnellisuuden tunnetta. Vaikka olenkin enemmän aina miettimässä niitä kehitettäviä asioita ratsastaessani on silti mukavaa välillä myös kuulla ja samalla muistuttaa itseään niistä hyvistä asioista. Tämä on myös hyvä muistutus, kuinka pienetkin asiat ja sanat voivat saada onnelliseksi - niitä siis kannattaa viljellä ympärilleen.


Sunnuntai ei jäänyt ainoaksi kuvauspäiväksi, kun tallille saapui toiset ammattikuvaajat, jotka kysyivät lupaa ottaa kuvia ratsastaessani. Tällä kerralla menin ensimmäistä kertaa yhdellä hieman jopa suokkimaisella hevosella, joka oli hetken ollut kevyemmällä ja lähinnä juoksutuksessa. Kuten täällä todettaisiin, oli hevonen "hieman" fresh. Sain työskennellä sen kanssa oman aikani, että ylimääräinen temppuvirta ja asenne työskentelyyn muuttui myönteisemmäksi. Lopussa oli alla hyvin rento ja ahkera herra - olemus oli täysin päinvastainen, kuin alussa. Tämä hevonen on kyllä muuttunut muutamassa treenikerrassa aivan toisenlaiseksi ja tänään oli se alusta lähtien todella kevyt ja rento liikkeiltään ulkokentällä. Elastisuus on kerta kerralta parempi ja jumppailuita tullaan tässä kyllä jatkamaan ja toivotaan hyvien tulosten jatkuvan.

Tässä päivässä on ollut myös jotain taikaa, koska kaikki viisi hevosta ylittivät itensä päivän treeneissä. Cliffie ala nallekarhu oli eilisen energisyyden jälkeen hyvin odottavainen puomitehtävissä ja koulukiemuroilla. Eilisen into voidaan myös laittaa keskiviikon estevalmennuksen piikkiin, koska C oli vain innoissaan ja olisi halunnut jatkaa estetreenejä - olihan noita esteitä ollut taas kentällä hypättäväksi. Estevalmennus meni meiltä oikein kivasti ja Mark vaikutti myös tyytyväiseltä. Lopuksi päästiin hyppäämään erikseen hieman isompaa (100-110) ja C isoilla pompuillaan sai hymyn vaan leviämään kasvoille. Jos jokin on onni niin se on hevonen, joka rakastaa esteitä ja treenaamista.


Meillä on ollut talilla nyt normaalia paljon "hiljaisempaa", kun 12 ponia lähti Irlantiin kilpailuihin. Itselläni aamut ovat menneet treenatessa ja on ollut ihanaa, että pellot ja säät on olleet niin hyviä, että melkein kaikki hevoset ovat päässeet laitumelle. Ponien palatessa takaisin maanantaina aamulla tuleekin viikko olemaan varmasti aika kiireinen, koska viikonloppuna on edessä jälleen isommat kilpailut. Tulen viettämään lauantain ja joko perjantain tai sunnuntain vapaata, joten mahdollisesti lähden itse katsojan roolissa kilpailuihin. Tässä tapauksessa tulisi myös kuvia ja videoita varmasti taas saatua runsaasti. 

Vielä on muuten myös aikaa käydä heittämässä kysymyspostaukseen kysymyksiä, jos niitä ei ole vielä esittänyt. Tulen varmaan viikon päästä niihin vasta vastailemaan, joten aikaa on jäljellä niiden esittämiseen. Huomisen tulen viettämään levätessä, siivotessa ja mahdollisesti myös kirjoitellessa. Oikein ihanaa pääsiäistä ja alkavaa viikonloppua teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti