tiistai 25. huhtikuuta 2017

Kelsall Hill - kenttäkisat Englannissa


On monta keinoa tulla paremmaksi ratsastajaksi, oppia lisää ja löytää mahdollisesti myös inspiraatiota treeneihin. Yksi parhaimmista on kilpailuihin meneminen, ratsukkojen seuraaminen ja tarkkailu - tekeekö ratsastaja mitä juuri ennen estettä omalla kropallaan, kädellään tai asennollaan. Miltä hevonen vaikuttaa, millainen sen askellus on ja miten tuleva hyppy luultavasti tulee menemään. Joutuuko ratsastaja tsemppaamaan hevosta paljon radalla vai olemaan enemmänkin rauhoittelijan roolissa. Miten itse ratsastaisit radan, mitkä kohdat vaatisivat enemmän tarkkuutta ja miten erilaiset tehtävät olisi parhain ratsastaa. Niin. Kilpailuista voi oppia paljon jo pelkästään katsomalla ja olemalla läsnä. Sunnuntaina olin vapaapäiväni mukana meidän tiimin kanssa 2,5h ajomatkan päässä olevissa kenttäkisoissa, jossa pääsin nauttimaan vain katsojan roolista. Tulihan sitä tehtyä myös muutama mukava löytö, saatua paljon materiaalia ja lisäksi opiskeltua ratojen aikana. Varsinkin lopussa ja aina välillä laitoin kamerankin pois, jotta pystyin kunnolla näkemään kaiken. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, kameran takaa ei juuri näe tai pysty keskittymään kunnolla.


Sunnuntaina heräsin 5 maissa, joka ei kuulosta ehkä ihanteelliselta vapaapäivänä. Olin kuitenkin päättänyt haluavani lähteä kilpailuihin mukaan, kun mahdollisuus oli olla vain katsojanakin väliin ja niin sitä lähdetiin 6 jälkeen hevosautolla pihasta. Yritin nukkua autossa matkan, mutta se oli aikalailla sellaista puoliksi valvomista. Paikalle saavuttua tuli jälleen todettua, että tilaa todella riitti_jälleen_. Menin kävelemään meidän kisaajien kanssa maastoesteradan läpi ja se sisälti paljon mäkiä, jyrkkiäkin kaarroksia ja tarkkuutta vaativia tehtäviä. Radan jälkeen kävin kiertämässä kauppoja ja mukaan tarttui mm. parit rasastushousut. Olin myös auttamassa laittamaan meidän hevosia valmiiksi ja myös kuvaamassa pari rataa siinä välissä. Meidän hevoset suorittivat oikein mukavasti kaikki ratansa ja oli ihanaa olla osana tuota päivää.Kuten jo mainitsin niin tilaa riitti. Kouluratoja oli yli 6 käytössä samaan aikaan, josta Suomenkin pitäisi ottaa mallia! Monta erilaista autoa oli parkissa nurmella ja hevosia oli iso lauma verkkaamassa suurella verkka-alueella ennen kouluratoja. Kouluverkan vieressä oli erillinen maastoestealue, joka oli enemmän koulutusmielessä tai joissain erillisissä luokissa. Varsinainen maastoesterata sijatsi hieman kauempana ja se kiersi oman lenkkinsä palaten samaan paikkaan lähtöviivan viereen. Esteverkka ja esterata sijaitsivat kaiken keskellä ja kaikki kojutkin olivat sen ympärillä. Oli muuten myös kivaa kuulla suomalaisia nimiä ja kaksi erillistä hauskaa sattumaa tapahtui näissä kisoissa. Ensimmäiseksi viereeni tuli istumaan kaksi suomalaista ja sitten saatiin vahingossa yksi väärä koulupaperi omien mukana, joka myös osoittautui suomalaisen omaksi. Onneksi huomattiin tämä ajoissa ja kerettiin mennä vaihtamaan paperit kojussa oikeiksi. En ole aiemmin törmännyt täällä yhteenkään suomalaiseen ja oli mukavaa kuulla näin livenäkin tuttua kieltä.

Jetkin oli niin hienona suorituksissaan;

Tämä viikko on startattu satulassa ollen ja treenejä tehden. Hevoset on omistaneet hieman enemmän virtaa, kun ilmat on olleet viileämmät, mutta muuten treenit on menneet mukavasti. Kelit ei ole ihan olleet meidän puolella, kun tänäänkin satoi jonkinlaista jäähilettä/lunta(!!) ja tuuli oli hyvin kova. Onneksi maneesiin on aina voinut paeta, jos ei halua olla ulkona sateessa. Tänään G kävi myös treenattavana ja kokeiltiin belhamia kuolaimeksi. Vaikka kuolain olikin nyt paljon kovempi niin G pysyi aika hyvin kevyenä edestä ja nyt olin myös muistanut ottaa kannukset mukaan, jolloin G liikkui myös alusta asti hyvin eteen. Tein paljon puomitreeniä ja siirtymisiä, joissa G tuntui oikein hyvältä, Tullaan kokeilemaan tätä kuolainta huomenna myös estetreenissä, jonka perusteella sitten valitaan laitetaanko tämä myös seuraaviin kisoihin vai pysytäänkö toisessa.


Huomenna on luvassa siis normaaleja treenejä, estetreeni ja muut työt. Tänään onnistuin lyömään käteni niin lujaa metalliin, että se on hieman turvonnut ja tumma, mutta eiköhän se yön aikana ala parantumaan normaaliksi (toivottavasti). Tähän loppuun aion laittaa vielä muutamia kuvia kisoista, joten varautukaa kuvarykelmään. Yritän päästä kirjoittelemaan meidän valmennuksesta ja treeneistä mahdollisimman pian tällä viikolla, jos vain aika antaa myöden. Viimeistään lauantaina pitäisi ainakin olla aikaa, joten katsellaan paremmin sitten silloin.

Hyvää alkanutta viikkoa, toivottavasti tykkäsitte kuvista ja videosta! 3 kommenttia:

 1. Hei tosi mielenkiintoinen blogi sulla! Löysin vasta ja täytyy kyllä liittyä lukijansa. :) Olen itsekin lähdössä kesäkuun alussa Englantiin töihin ja kenttätallille myöskin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tervetuloa! Täällä kyllä riittää kenttätalleja, minnepäin Englantia olet lähdössä? :)

   Poista
  2. Olen menossa siihen Lontoon eteläpuolelle Surreyhin :)

   Poista