sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kauanko harkitsin Englantiin lähtöä?

Te saitte kysyä minulta kysymyksiä muutama viikko sitten ja nyt tulen kaikkiin niistä vastaamaan. Kiitos kysymyksistä, jos mielessä on vielä muita kysymyksiä niin laittakaa ihmeessä vaikka kommenteihin niin vastailen sitten sinne. Pidemmittä puheitta nyt niitä vastauksia!  Kuinka pitkä aika meni matkassa Englantiin? 
       -Oma reissuni tänne kesti kauan, koska lähdettiin jo edellisenä iltana Tampereelle viettämään muutama tunti nukkuen yhden tallilaisen ystävän luona. Lennot kestivät yhteensä ehkä 3-4h, mutta odottelua oli sitäkin enemmän mm. Tanskassa. Varmasti Lontooseen lentämällä menee matkassa vähemmän ja voi päästä suoraan ilman vaihtoja, mutta tänne oli muutama mutka matkassa. 

Millainen sää siellä yleensä on?

       -Sää täällä osaa olla aika ailahteleva. Paljon lämpimämpää täällä on Suomeen verrattuna ja aurinko on paistanut aika usein minun aikanani täällä. Toki välillä on päiviä, kun sataa ihan kunnolla, mutta niitä on ollut aika vähän. 10-20 asteen väliä on seilattu, joskus ollut kylmempää, toisinaan jopa 23 astetta. Kesät pitäisi kuulema olla hyvinkin lämpimiä ja toki myös sateisiakin. Myönnän nauttineeni hyvin paljon Englannin kesäisistä tunnelmista jo nyt!

 Onko kaupoissa eroja verrattuna Suomeen ?
       - En ole niin monessa paikassa täällä edes kerinnyt käymään, mutta olen jo nyt huomannut jonkinlaisia eroavaisuuksia. Täällä kaikki on ainakin melkein tuplasti isompaa oli kyse sitten maitopurkeista, herkuista tai oikeasta ruuasta. Hinnat pyörivät aika samoissa, ehkä hieman jopa edullisemmissa, kuin Suomessa.  Kauanko harkitsit Englantiin lähtöä?
      -
Olen jo kauan katsellut paikkoja ulkomailta, mutta ehkä juuri tätä paikkaa harkitsin parisen viikkoa. Enemmän se oli lentojen löytämistä mahdollisimman edullisesti ja sitten junien ja muiden saamista, koska paikka itsessään vaikutti jo niin lupaavalta. Ratsastatko siellä valvovan silmän alla? Kuinka usein?
      -
Ratsastan yleensä valmennuksessa kerran viikossa ja muuten menen aikalailla itsenäisesti. Toki monesti voi joku muista työntekijöistä tai Mark sekä Tanya olla samoihin aikoihin ratsastamassa. Esteitä menen normaalisti samoihin aikoihin, kun joku muukin on kentällä, koska itsenäisesti niiden lasku/nosto/kasaaminen olisi vaikeaa ja muutenkin on esteitä mennessä hyvä olla muita seurana. Koulutreenejä teen niin maneesissa, kuin ulkonakin. Mikä on ollut tähänastisista hetkistä ikimuistoisin Englantiin liittyen? 
      -Niitä on monia, mutta toki yksi on ollut itse kisaradoille pääseminen. Myös reissut pelloilla lampaiden kanssa on tuoneet minut ihan kuin jonkin elokuvan keskelle. Hauskaa täällä on ainakin ollut!
Mitä aiot tehdä, kun palaat Englannista? 
     -Olen pyrkinyt keskittymään vain tähän hetkeen ja nauttimaan siitä. Tietenkin on tämä käynyt mielessäni ja luultavasti aion ainakin jatkaa opiskelemista, tehdä siinä ohella töitä, kilpailla ja treenata. 

Vai aiotko palata, milloin?
      -En osaa sanoa aikaa, enkä vastata siten tähän kysymykseenkään kunnolla. Sen osaan sanoa, että ihan hetkeen en ole saapumassa takaisin Suomeen vaan työskentelen ja treenaan täällä. Fiiliksen mukaan eletään ja päivä kerrallaan on tähtäin.


 Millainen kielitaitosi oli ennen lähtöä?
      -Voisin sanoa, että aika kohtalainen/hyvä. Tanskassa ollessani jouduin puhumaan kuitenkin englantia myös päivittäin ja minulla on jo kauan ollut ystäviä eri maista. Jos miettii ulkomaille lähtemistä ei tarvitse kuitenkaan liikaa alkaa stressamaan kielitaidostaan, koska aika vähällä sitä voi pärjätä ja nopeasti paikan päällä oppii lisää. Yksi ystäväni täällä on Tsekistä ja omasi aika mitättömän englannin tullessaan, mutta nykyään menee kaikki aika sujuvasti. Tästä huolimatta suosittelen ehdottomasti opiskelua hieman ennen lähtöä, jos kielitaito ei riitä normaaliin keskusteluun (mitä kuuluu, kuka olet...).
Missä koulussa tms. kävit hierojan-opintosi, olivatko ne maksullisia?

     -Opiskelin urheiluhierojaksi/pt:ksi ja hevoshierojaksi Kauhajoen evankelisessa opistossa, joka oli maksullinen. 


 Mitä kautta pääsit Englantiin töihin? Haitko vain jtn. satunnaista paikkaa vai? 
         -Hain ja tutkin eripaikoista netistä ratsuttajan/groomin töitä ja pitkän etsiskelyn jälkeen tuli tämä paikka vastaan. 


Jos saisit mahdollisuuden valita, mihin maahan haluisit mieluiten asettua asumaan hevostesi kanssa? Miksi?
        -Hyvä kysymys ja samalla todella vaikea kysymys. Suomi on tuttu ja turvallinen, mutta omaa myös enemmän mutaisia ja huonoja säitä treenejä ajatellen. Toisaalta Suomessa voi tehdä talvisin (yleensä) hankitreenejä ja lisäksi oma turvaverkko olisi lähellä auttamassa. Englanti ja etenkin tämäkin paikka omaa niin paljon mahdollisuuksia treeneihin, kilpailuihin ja valmennuksiin, että siinä mielessä olisi tämä paikka yksi parhaimmista. Hevosien tuominen tänne olisi kuitenkin todella tyyristä, joten siinä mielessä olisi Suomeen jääminen helpompaa. En osaa sanoa tähän oikeaa vastausta, se vaatisi paljon enemmän mietintäaikaa ja taustatutkimusta. 

Millanen on sun lempiheppa siellä? 
       -En omista täällä mitään erityistä "lempihevosta", koska moni näistä minullakin treenattavana olevista on niin erilainen. Jet on ehkä yksi kuitenkin heti mieleen jäävistä, koska se on kuin Barbi kakkonen - eikä kukaan voisi olla laskematta oman hevosensa kaltaista hevosta pois lemppareista, eihän? ;)
Millaisia treenejä teet ? 
      -Teen treenejä aina hevosen ja päivän perusteella. Jos hevosella on ollut rankka estetreeni eilen niin pyrin hakemaan vain rentoutta ja letkeyttä ilman isoa intensiteettiä. Työskentelen paljon puomien parissa, treenaan kouluratojen asioita ja pyrin parantamaan aina kyseisen hevosen heikoimpia kohtia. 

Ootko tehnyt hierontoja sielläkin?
     -Olen hieronut täällä myös vapaa-ajallani satunnaisesti kyllä. On ollut ihanaa nähdä ja kuulla myös läheltä niihen muutoksista tämän jälkeen. On ollut ihanaa pystyä yhdistämään näin läheisesti kaksi lemppariasiaa.  

 Lempiasia tallilta? 
      -Tähänkin on aika vaikeaa sanoa vain yhtä asiaa. Meidän talliporukka on ihana ja niin ovat myös hevoset. Upeita maisemia ja treeniolosuhteita ei myöskään sovi unohtaa, koska täällä ovet ovat todella avoinna. Se, että minulla on täällä näin hyvät mahdollisuudet päästä kehittämään omia taitojani ja oppia lisää on varmasti yksi lempiasioistani täällä.Montako hevosta siellä on? 
      -Täällä on todella paljon hevosia, monta tallia ja hevosia tulee tänne välillä myytäväksi, treenattavaksi jne. Osa hevosista on vielä myös laitumella ja nyt muutama siellä olleista varsoista on palannut treeniin. Noin 80 hevosta

Ratsastatko kaikilla hevosilla?
       -Edellisessä vastauksessa kävikin ilmi jo tuo määrä, josta voikin päätellä, että en todella ratsasta kaikkia hevosia. Poneja ratsastaa yleensä niillä kilpaileva Markin ja Tanyan lapsi sekä Tanya. Itse menen yleensä hevosia laajalla skaalalla niin Markin psasta kisahevosista yksityisiin hevosiin. 

Mikset vienyt Barbia mukana? 
      -Barbi ei ollut lähtiessäni vielä normaalissa treenissä, enkä kokenut järkeväksi kuskata sitä mukanani puolitehoisena. Lisäksi kaikki järjestelyt ja kustannukset olisivat olleet suuret, joten näin oli kaikki helpompaa. Olisihan se todella ihanaa pitää omaa hevosta täällä ja mahdollisuuksia olisi täällä niin moneen. Barbi varmasti rakastaisi olla täällä ja päästä niin maastoesteille, kuin treenaamaan ulkokentällä ja kilpailemaan. Juuri nyt siihen ei kuitenkaan ole mahdollisuutta.

Onko siellä suomalaisia muita ?

      -Olen ainut suomalainen täällä, eli täällä ei paljoa suomea puhuta paitsi puhelimessa. :DPuhutko aina vain englantia siellä? 
       -Kuten edellisessä kysymyksessä kävikin jo ilmi niin ainoana suomalaisena ei paljon tule suomea puhuttua. Itsekseni ja hevosille saatan kyllä puhua suomea välillä englannin kanssa ja soittaessani kavereille on kieli tietenkin suomi. 

Koetko muuttuneesi jotenkin tänä aikana ?
     -Vaikka olenkin ollut täällä vasta pari kuukautta niin koen kyllä muuttuneeni jolloin tavalla. Tai ehkä muuttuminen on väärä sana ja kasvaminen sekä oppiminen olisivat parempia kuvaamaan sitä. Olen esimerkiksi huomannut ottavani aika paljon roolia siisteyden ylläpitämisessä ja esimerkiksi tiskit häiritsevät minua ja haluan kämpän sekä muiden paikkojen pysyvän siisteinä. Sisäinen siivojani on siis ottanut isompaa roolia ainakin kämppäelämässä. Mitä oppimiseen tulee niin olen tässä ajassa oppinut paljon, enkä varmasti osaisi edes luetella kaikkia niitä asioita. Kehitystä omassa ratsastuksessa on myös ja koen ratsastavani nyt vielä paremmin jalalla ja rennolla kädellä.

KIITOS KYSYMYKSISTÄ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti