lauantai 4. maaliskuuta 2017

Vapaapäivän kuvailut

Melkein 10 astetta lämmintä, aurinko paistaa ja yli 14 ponia ja muutama hevonen on aamulla lähtenyt tallilta kisoihin. Mikäs olisikaan parempi viettää tätä vapaapäivää, kuin kuvatessa paikkoja!


Säät täällä ovat aika ailahtelevia, välillä tulee vettä ihan kaatamalla ja toisina päivinä (kuten tänään) aurinko paistaa, kuin parhaimpana kesäpäivänä. Eilinen oli työpäivä ja tein 4 koulutreeniä ja muita tallihommia. Torstaina hieroin yhden ponin, joka oli täydellinen päätös omalle vapaapäivälleni. Seuraava päivä kului töissä ja päivä oli aamusta kiireisempi, kun osa oli menossa hevosillaan hunttaamaan. Tänään olisi tarkoitus hieroa ainakin yksi hevonen, mahdollisesti myös toinen. Olen todella onnellinen siitä, että minulla on nyt mahdollisuus todella panna itseni likoon, treenata monella erilaisella hevosella ja samalla tehdä myös hierontoja. Talliporukka on huippu ja melkein jokainen on aina valmiina auttamaan, jos vain mitenkään kykenee. Yöt olen nukkunut myös yllättävänkin hyvin ja vaikka ruokarytmi ei näissä hommissa helposti ole tasainen niin silti energiaa riittää joka päivä iltaan asti.


Maisemia saa ihailla päivittäin ja niihin tuskin tulee kyllästymäänkään. Kaikkialla on niin ihanan vihreää ja pulputtava kalalampi tuo myös oman tunelmansa mukaan. Ulkokentällä on niin paljon tilaa treenata ja pohja on niin hyvä, että tekisi mieli ottaa se mukaan myös Suomeen. Sateiden vuoksi on maa hieman mutainen laitumien luona, mutta onneksi kumpparit on turvana, jos on sinne menossa.

Tänään kävin kiertelemässä pihaa, kun otin kuvia ja jouduin aika nopeasti vaihtamaan lenkkarit kumppareihin. Päätin myös mennä katsomaan reittiä, jota pitkin kaikki ratsastavat maastoesteradalle. Vaikka mutaa olikin kerääntynyt polulle niin rata oli yllättävänkin lähellä tallia. Maastoesteitä oli niin paljon, että meni aikaa niitä ihastellessa. Esteitä todella riitti hypättäväksi, enkä edes tiedä kuinka kauaksi tuo tila olisi jatkunut. Toivon todella pääseväni myös joku päivä niitäkin hyppimään.


Kuvia tuli otettua niin paljon, että en edes viitsi niitä kaikkia tähän tunkea. Tallille takaisin päästyäni otin vielä muutaman kuvan ulkokentältä, kun muutama työkaverini oli siellä ratsastamassa. Ulkokentällä on mukava treenata myös peilien takia, kun pystyy näkemään myös itse ratsastuksensa. Varsinkin oman asennon ja käsien tarkkailu on helpompaa, koska maneesissa ei peilejä ole.


Ihanaa viikonloppua!

4 kommenttia: