lauantai 11. maaliskuuta 2017

Oasbyn kenttäkisat

Vapaapäivä Englannissa päästen katsomaan kenttäkisoja _upeassa_ kelissä ja hienojen hevosten ympäröimänä. Nyt piisaa sitä materiaalia!


Tarkoitukseni oli päästä kirjoittamaan tästä päivästä jo torstaina, mutta päivä oli niin kiireinen etten mitenkään pystynyt. Materiaalia tuli kisoista saatua myös sen verran, että niiden valikoimiseen meni oma aikansa. Näin toisena vapaapäivänä on kuitenkin aikaa nyt vähän päivitellä taas tännekkin kuulumiset ja kuvat. Kisoissa sää oli mitä hienoin, mutta silti onnistuin tuulen ansiosta saamaan hieman kylmää, koska edellinen yö meni niistäessä ja aamulla ääni oli hieman kadoksissa. Onneksi on tämä päivä aikaa vain parannella itseään ja tehdä muita askareita, joille ei työpäivinä jää oikein aikaa.

Valmennusta ennnen suoritusta 

Olen ollut täällä nyt muutaman viikon ja oli hauska tajuta, etten ollut ennen kisoja nähnyt kuin tallin ynpäristön päivänvalossa. Ajaessa kisoihin olikin vain ihasteltava noita kauniita vihreitä maisemia, jotka toivat mieleen Suomen sekä Tanskan kesän. Tallilta oli lähtenyt isompi joukko jo aamulla kisoihin ja itse pääsin myöhemmällä kyydillä perille. Nyt kisakauden alkaessa on tallilla aika kova kiire - varsinkin estekisoihin mennessä, koska silloin voi poneja tulla yli 14 mukaan. Kilpaileminen on siis aika iso asia täällä ja hevosten valmistaminen ja kaiken pakkaaminen vie oman aikansa. 

Oasbyn kisa-alue oli todella iso ja koulu-, este- ja maasto-osuus olivat toisistaan pienen matkan päässä. Otin videolle osan tallillaisen radat ja samoin muutaman tuntemattoman siinä samalla. Suomessa oli tottunut näkemään enemmän hyvin nuoria ratsastajia, mutta täällä skaala oli todella laaja ja melkeinpä vanhempia ihmisiä oli enemmän ratsastamassa. Melkein jokaisella oli päällään vihertävä takki ja mustia takkeja oli vain muutamalla. Punaisia, sinisiä tai muita värejä ei ollut näkyvissä.


Vietin enemmän aikaa esteiden luona, jossa tuulikaan ei ollut niin kova. Siellä oli myös monia kojuja, joissa kiertelinkin aina välillä ja tein muutamia hyviä löytöjä. Mark Todd on selkeästi hieman kuin Suomessa Eskadron - sitä on kaikkialla, mutta tätä on myös enemmän vaatteissa ja muissa tavaroissa. Huppari, ratsastuspaita, sukat ja housut tuli napattua mukaan hyvillä hinnoilla. Esteratoja katsoessa tuli myös huomattua, kuinka täällä niin moni kenttähevonen hyppäsi jopa liioitellen esteiden ylitse. Monesti on tottunut näkemään kenttähevosten hyppäävän juuri sen mitä tarvitsee, eikä yhtään enempää (Esssi vs. Barbi). Toisaalta moni näistä hevosista oli myös nuoria, joten ylihyppäys voidaan hieman laittaa myös sen piikkiin.


Kilpailuja katsoessa tuli kyllä omakin kisakuume nousemaan niin korkealle ja teki mieli lähteä välittömästi itsekkin radalle. Rataesteiltä menin kiertämään maastoesterataa, jossa riittikin haastetta. Kulmaeste vesiesteen jälkeen osoittautui monelle ratsukolle vaikeaksi ja se oli kyllä haastava hevoselle sekä ratsastajalle. Silti oli myös monta, jotka onnistuivat suorittamaan sen todella sujuvasti ja laittaen sen näyttämään helpolta. Oli hienoa päästä seuraamaan vierestä myös Markin rataa ja ratsastusta. Jos joskus kaipaa motivaatiota treeneihin niin kilpailuihin meneminen on yksi loistava keino. Tosin tällä hetkellä on motivaatio muutenkin aika korkealla ja sitä vaan janoaa saada tietoa lisää ja oppia valmennuksissa enemmän. 


En ollut kilpailuissa ihan viimeisiin ratsukkoihin asti, koska oma kyytini lähti hieman aiemmin. Meidän ratsukoilla oli kilpailut menneet hyvin ja yksi ratsastajistamme veti ensimmäiset kenttäkisansa myös ihan hyville sijoille. Oli mukavaa vaihtelua olla kilpailuissa ilman itse kilpailemista, jolloin voi myös katsomalla opiskella muiden radoista. Silti sitä toivoo, että pääsee itsekkin jossain vaiheessa täällä kilpailemaan. Olisihan se hienoa pitää omaa hevosta täällä ja treenata, kilpailla ja tehdä mitä haluaa, mutta juuri nyt siihen ei ole mahdollisuutta. En voi kieltää, että en olisi noissakin kilpailuissa kuvitellut miltä olisi Barbin tai Essin kanssa tuolla painella menemään. 

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti