lauantai 25. maaliskuuta 2017

Kisoja kisojen perään

Sunnuntaina kenttäkisoihin ja parin päivän päästä mukaan myös estekisoihin. Mikään työpäivä ei ole täällä samanlainen.Hei ja ihanaa lauantaita!

Jälleen on viikko vierehtänyt vauhdilla ja syy siihen on varmasti nämä tapahtumarikkaat päivät. Kaikesta tästä hälinästä huolimatta ei itselle ole oikeastaan muodostunut mitään sen isompaa stressiä. Se onkin ollut yksi niistä monista positiivisista yllätyksistä, joita olen kohdannut täällä. Toki joskus on kiire ja saa toimia vauhdilla, mutta oma kroppa tai pää ei ole sen enempää siihen reagoinut. Muistan nimittäin Tanskassa ollessani heränneeni mm. 3 yöllä miettimään tulisiko minun lähteä sulkemaan ikkunoita tallissa, koska sataa. Varmasti yksi vaikuttaja tähän on, että en ole yksin vastuussa kaikesta. Meitä on täällä monta ja jokainen puhaltaa yhteen hiileen. Tanskan reissu opetti ja antoi minulle niin paljon ja senkin vuoksi osaan arvotaa hyvin paljon pomojani, jotka tekevät niin paljon myös pitäesssään kaikki langat käsissä. Lisäksi nämä ihmiset ovat niin ihania ja positiivisia, aina valmiina auttamaan.

Edellisen vapaapäivän jälkeen ei seuraava työpäivä ollutkaan "tavallinen", kun sain lauantaina illalla kuulla lähteväni seuraavana aamuna 6 kenttäkisoihin kahden hevosen mukaan. Herätys olikin ennen viittä, jotta kerkesin syömään ja laittamaan hevoset valmiiksi rauhassa. Kisapaikka oli tunnin ajomatkan päässä ja paikanpäällä olin apuna laittamassa hevosia valmiiksi jokaiseen suoritukseen sekä kuvaamassa aina, kun aikaa oli. Koska hevosia oli näin vähän mukana olin ainoa, joka tallilta lähti avuksi. Nämä eivät olleet tallin hevosia vaan yhden Markin kanssa samassa kisatiimissä olevan, joita olin yhtenä päivänä itsekkin treenannut. Päivä kului rivakasti ja vaikka aurinko paistoi kauniisti taivaalla niin tuuli oli sen verran kova, että välillä tuntui lähtevänsä lentoon itsekkin. Kouluradat sujuivat molemmilta hevosilta mukavasti ja numerot pyörivät 7 ja 8 paikkeilla, yksi oli jopa 9. Rataesteet olivat toisella hevosella noin 110-115 ja toisella 120->. Oli hienoa päästä näkemään kisamaailma myös näin "avustajan" näkökulmasta, joka oli myös hyvin opettavaa. Sitä melkein jännitti enemmän, kuin itse kilpaillessa.


Kisapaikka sijaitsi jonkin koulun vieressä ja autotie kulki ihan kouluratojen takana. Tuolla järjestetään kuulema paljon myös hevosnäyttelyitä ja muita, jota en ihmettele ollenkaan, koska tilaa todella riitti. Aikaa minulla ei ollut nyt kiertää katsomassa kaikkia maastoesteitä, mutta näin kuitenkin muutamia, koska ne sijaitsivat ihan kouluradan lähettyvillä. Tällä kertaa ei tullut sijoituksia, mutta reissu oli hyvä. Olin takaisin tallilla joskus 6 maissa ja muut olivat saaneet jo kaiken tehtyä, joten pääsin viettämään aikaa muiden kanssa sisälle. Seuraava päivä menikin treenatessa hevosia ja nauttiessa ulkona olevasta säästä.

 Tämä kuva havainnollistaa ehkä parhaiten, kuinka lähellä autotie oli.

Keskiviikkona ratsastin aamulla ripeästi pari hevosta, jonka jälleen lähdettiin reissuun ja suuntana oli estekisat noin tunnin ajomatkan päässä. Mark ratsasti siellä muistaaksen 5 hevosta, joista 4 tuli meidän tallilta. Yksi hevosista oli myös Markin kanssa olympialaisissa ollut ratsu, joka oli hieno nähdä hyppäämässä. Osa hevosista hyppäsi 110cm ja moni myös 120cm. Hyviä suorituksia ja puhtaita ratoja tuli, joten reissu oli varsin onnistunut. Oltiin takaisin tallilla taas joskus ennen 7, joten päivä meni kokonaan kilpailuissa. Tuolla järjestetään ilmeisesti joka keskiviikko estekisat sekä joku toinenkin päivä, jotka on näille hevosille lähinnä "treeni", eikä mikään isompi kisatilanne.


Torstai oli hyvin vilkas päivä ja en edes muista monenko hevosen selässä päivän aikana olin. Treenasin kokonaan muutaman hevosen ja sitten verkkailin hevosia Markille. Olin myös Markin valmennuksessa, jossa mentiin puomeja ja muutama este. Sain tunnin aikana hyviä vinkkejä mm. käden asentoihin ja huomasin itsekkin lukitsevani turhaa kättä alussa. Eilen lähti osa hevosista yhden päivän kenttäkisoihin, jotka sijaitsevat 3 tunnin päässä. Siitä voikin jo päätellä, kuinka aikaisin ne sinne olivat aamulla lähteneet - kello 4 am. Sijoituksia oli ropissut, mm. yksi voitto, kakkossija ja muutama muu. Itse vietin päivän tallilla ratsuttamassa ja tekemässä muita töitä. Tänään samaan paikkaan lähti samoihin aikoihin muutama toinen hevonen ja lisäksi poneja lähti lauma estekisoihin. Huomenna on edessä vielä lisää kilpailuja, joten tämäkin viikonloppu menee aina vauhdilla. Illalla selviää vietänkö itse päiväni tallilla vai lähdenkö mukaan kisoihin. 


Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia: