maanantai 6. helmikuuta 2017

Olisikohan nyt aika kertoa..

En oikein edes tiedä miten aloittaisin tämän postauksen. Osa saattaa muistaa jo 2016 vuoden lopusta, kun mainitsin tulevista muutoksista. Mikään ei ole ollut siinä vaiheessa vielä mitenkään varmaa, mutta tieto isommista muutoksista kuitenkin oli. Olen joutunut elämään tässä välissä sellaisessa välitilassa, joka on omalla tavallaan myös stressannut minua. Tieto tulevista muutoksista, mutta kuitenkaan varsinaisia askelia kohti niitä ei voinut ottaa. En ole myöskään halunnut vielä puhua niistä asioista ja suunnitelmista täällä, koska ne eivät ole olleet varmoja. Nyt kaikki kuitenkin  näyttää todella menevän, kuten on pitänytkin ja isoja muutoksia on tapahtumissa - niistä aion tässä postauksessa teille kertoa.


Olen siis katsellut paikkoja ulkomailta jo siitä alkaen, kun valmistuin koulusta. Useita erilasia paikkoja on ollut tarjolla ja johon olenkin ollut yhteydessä. Mikään kiire ja hätiköiminen paikan suhteen ei ole ollut ja olen halunnut selvittää enemmän paikkojen taustoja. Viimeksi kaikki tapahtui todella nopeasti ja olin jo viikon sisällä uudessa paikassa. Silloin oli tietenkin onnikin matkassa ja paikka oli ihana, jossa pääsin treenaamaan ja tekemään sitä mitä halusinkin. Kuitenkin on ulkomaille menemisessä omat riskinsäkkin, koska et pääse näkemään paikkaa välittömästi. Voit vain luottaa sen toisen ihmisen sanaan ja lähteä matkaan. Tietenkin aina voi palata takaisin tai etsiä uuden paikan, jos paikka ei miellytä - suosittelen kuitenkin tekemään paljon taustyötä ennen lähtemistä. Tallin omistajalla ja sinulla voi olla erilaiset odotukset ja siksi kannattaa kysellä mahdollisimman tarkasti asioista - mitä työnkuvaan kuuluu, millainen talli on, missä saisit itse asua jne. Mieluummin kyselee jopa liikaa, kuin liian vähän.

Minulta on monesti kysytty aiemmin olenko menossa takaisin Tanskaan. Olin kuitenkin päättänyt haluavani päästä tutkimaan myös muita maita ja lisäksi halusin päästä nyt paikkaan, jossa voisin treenata myös esteillä. Tanskan koulutallilla oli kyllä estekenttä erikseen, mutta sitä harvemmin käytettiin ja tallin hevosilla ei hypätty. Useiden eri viestien jälkeen löysin yhden paikan, joka vaikutti hyvin lupaavalta. Siellä oli mahdollisuudet treenaamiseen, asumiseen, valmentautumiseen, tiimiin ja lisäksi mahdollisesti kilpailemiseen. Ilmoituksen kautta pääsin myös tutustumaan heidän nettisivuihin, jotka oli tehty todella hienosti. Paikka oli kenttärastastukseen painottunut, joka myös mahdollistaisi minulla kaikkien lajien treenauksen - juuri sitä mitä olin nyt hakenut. Vaikka kouluratsastus on minulla myös hyvin lähellä sydäntä ja viimeksi olin koulutallilla niin nyt halusin mahdollisuudet myös esteiden ja miksei maastoesteidenkin treenaamiseen. Tein omat taustatutkimukseni ja kyselin paikasta lisää sähköpostitse. Kaiken saamani tiedon myötä tuntui paikka vaan entistä paremmalta ja siltä mitä olin etsinytkin. Paikan omistajat olivat hyvin pidettyjä ja myös hyvin menestyneitä kilpailuissa, joten paljon olisi itselleni tietoa saatavaksi.


Maailmalle lähteminen ei aina ole niin helppoa. Lippujen ostaminen, matkojen suunnittelu ja pakkaus vie oman aikansa ja työnsä, mutta on myös muita asioita. Lähteminen tarkoittaisi myös minulle sitä, että jättäisin molemmat hevoseni Suomeen. Työ ulkomailla on kiireistä ja muiden hevosten liikutuksen lisäksi olisi otettava myös se oma hevonen huomioon. Barbilla alkaa vasta nyt kunnon kuntoutus, eikä sitä ole järkevää kuskata ulkomaille. Tässä tulen säästämään myös niin rahassa, kuin myös murehtimisessa - hevosen kuljettaminen on aina oma hommansa ja vaatii todella paljon järjestelyitä. Essi puolestaan pystyisi olemaan joko siskollani ratsastettavana tai muualla ylläpidossa- tiedän sen pärjäävän. Sen kanssa minulla ei ole tavoitteet samalla tavalla, kuin Barbilla, koska en halua Essiä enää täyteen kilpailemiseen tai isoihin luokkiin. Barbi siis jää tällä tietoa ainakin samalle tallille ja kuntoutus alkaa siskoni kautta ja mahdollisesti on muitakin ihmisiä mukana. En halua sen kuitenkaan vain seisovan odottamassa minua vaan sen on päästävä myös liikkumana ja olemaan jälleen vireessä. Paljon muitakin asioita on tässä vireillä ja ollut mietinnässä, joista mahdollisesti kerron joskus lisää. Jos jäisin pidemmäksi aikaa ulkomaille niin voisihan sen kuljettamista suunnitella myöhemmin sinne. Nyt sen miettiminen ei kuitenkaan ole ajankohtaista ja lähden reissuun yksin.

Vaikka se tuntuukin haikealta jättää kaikki ystävät, perhe ja hevoset tänne Suomeen niin tämä ainutlaatuinen mahdollisuus on vain otettava vastaan. Vuosien päästä minulla ei välttämättä ole enää mahdollisuutta olla "itsekäs" ja vaan lähteä maailmalle. Minulla voi olla vakituinen työ muualla, opiskelupaikka, perhe tai jokin muu, joka estäisi lähtemisen. Olen nuori, terve ja nuorena minusta ihmisen tuleekin kokeilla rajojaan, matkustaa ja tehdä sitä mistä nauttii. En osaa kuvitella juuri nyt itseäni perustamassa perhettä, mutta on sekin otettava huomioon. Koen tämän olevan se aika, jolloin voin keskittyä myös lajiin, jossa haluan kehittyä ja myös kilpailla. Tällä hetkellä minulla ei ole täällä siihen niin hyvää mahdollisuutta ja tunnen jääväni paljosta paitsi, jos jätän tämän mahdollisuuden käyttämättä. Tulevaisuudessa aion luultavasti vielä opiskella lisää ja tässä välissä voin tehdä töitä muualla.


Tällä hetkellä olen hyvin odottavainen, mutta myös hieman peloissani. Yksin matkustaminen on helposti stressaavaa ja uudet asiat jännittävät. Nyt niitä riittääkin, kun luvassa on ensimmäinen lentojen välinen vaihto, uusi maa, kulttuuri, talli, ihmiset ja hevoset - lisäksi liikenne on aivan erilainen. Onni on, että tässä maassa kaikki puhuvat kieltä, jonka osaan. Kaikki tulee olemaan uutta ja en voi tietää mitä tulevaisuus tuo mukanaan. Sinänsä minua ei jännitä niin paljon uusi talli, mutta nuo matkat tuovat pientä pelkoa. Toisaalta viimeksikin Tanskassa en päässyt oikeaan junaan ja silti selvisin ehjänä tallille. Kaikesta voi siis selvitä ja varmasti tulen kysymään apua muilta, jos siltä tuntuu. Moni ihminen on ollut tässä samassa tilanteessa ja kokemuksien kauttahan sitä oppii. Onhan tässä vielä aikaa panikoida ja matkakin tulee kestämään mooonta tuntia, jotenka nou hätä. Jos kaikki ei menisi kohdilleen tallilla on aina mahdollisuus etsiä uuttakin paikkaa alueelta. Toivon kuitenkin asioiden sujuvan ja paikka olisi juuri "se oikea".

Olen tilannut liput ja matka tulee olemaan pitkä. Tulen menemään joko ystäväni kyydissä edellisenä päivänä jo Tampereelle, jossa ollaan yötä TAI bussilla Helsinkiin ja sieltä lentokentälle. Lennän ensin Köpikseen, jossa tulen viettämään melkein 6h tehden...en tiedä, nukkuen? Sieltä lennän Birminghamiin, josta vielä matkustan erikseen pidemmälle bussilla tai junalla, josta minut noudetaan tallille. Minä olen siis lähdössä ENGLANTIIN! Vieläkin olen ihan ymmälläni ja onneksi tässä on muutama viikko aikaa panikoida. Olen päättänyt muutavani tämän jännityksen kuitenkin positiiviseksi, enkä peloksi. Uudet haastet on aina jännittäviä ja jos pelkojaan ei kohtaa niistä tulee rajoitteita. On sitä tullut jo muutamaan kertaan vuodattetua kyyneleitä, kun miettii miten ikävä kaikkia tulee ja kuinka raskasta on jättää hevoset tänne. Muutama luuli instagramin perusteella minun myyneen Barbin, mutta onneksi näin asiat eivät kuitenkaan ole. Neiti saa Suomessa pitää hauskaa ja rauhassa kehittää itseään <3


Nyt kun olen viimein päässyt kertomaan tämän kaiken tuntuu siltä, että kivi olisi vierähtänyt pois sydämeltä. Vielä jäi paljon varmasti kerrottavaa ja vastaan mieluusti kysymyksiinkin, jos niitä mielen tulee. Pitäkää peukkuja ylhäällä, että kaikki menee hyvin! Olen myös miettinyt kiinnostaisiko teitä jokin postaus siitä mitä otan mukaan tai mahdollisesti video itse matkasta? Snäpissä tulen varmasti näinä tulevina päivinä jakamaan jännitykseni ja joitain fiiliksiäni. Hui, tämä on niin jännittävää.

4 kommenttia:

 1. Onnittelen nyt tätä kautta! Britit on mielettömän hieno paikka, ihmiset on ihan äärettömän ystävällisiä! Tsemppiä ja onnea matkaan Beeda! <3

  VastaaPoista
 2. Wau, olet aivan mielettömän rohkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä aika iso hyppy taas tuntemattomaan, mutta elämä tehty elettäväksi! 😄

   Poista