keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Lähtölaskenta on alkanut!

Enää 8 päivää siihen, että olen saapunut Englantiin ja seikkailu on alkanut. Mihin tämä aika oikein menee? Jostain syystä oma stressini ja jännitykseni on kuitenkin jopa välissä laskenut. Minua ei enää jännitä niinkään lentokoneella menemiset tai vaihdot matkalla. Ystäväni sanoi lenkillä minun vaikuttavan paljon rennommalta taas ja ehkä aika on tosiaan rauhoittanut, mutta totesinkin tilanteen voivan olla toinen seuraavalla viikolla. :D Yksi syy voi myös olla se, että olen saanut keskittyä tekemään muita töitä ja opiskeluita, joten aikaa stressaamiseen ei ole ollutkaan. En voi väittää minun olevan silti täysin stressitön, koska onhan näitä järjestämisiä vielä tehtävänä. En ole vielä varannut junalippuja lentokentältä ja en edes ole varma osatanko ne etukäteen tai ostanko esimerkiksi päivälipun, jolloin ajalla ei väliä ole. Pieni jännityksen kutina on olemassa myös Köpiksellä olevassa vaihdossa, mutta uskon siitä selviäväni melkein kuuden tunnin sisällä. Ei ole elämä ainakaan tylsää!


Hevosten kanssa on tullut käytyä myös maneesilla taas ja tällä kertaa kasattiin muutama estekkin. Essiä ratsasti sama ihminen, kuin viimeksi ja Barbi tuli tietenkin myös mukaan. Alkuun ratsastin Barbilla ja siinä neuvoin ohella Essin ratsastuksessa. Olin laittanut Essille kolmipalan, jolla kouluakin ollaan menty, koska sillä olen todennut sen olevan esteilläkin tasaisempi. Kimblewick on maastossa mukava, mutta esteillä sitä ei juuri ole pitkään aikaan käytetty. Esteitä ei oltu kumpikaan hypätty nyt talven jälkeen, joten Essillä oli alkuun vähän intoakin niille normaalia enemmän. Korkeudetkin olivat hyvin pienet ja tarkoitus oli lähinnä tehdä pieniä ja rauhallisia hyppyjä. Barbikin pääsi menemään pari kertaa käynnissä puomin ylitse, koska eihän siltä voinut sitä iloa täysin kieltää. Barbi tuntui oikein mukavalta ja tehtiin pientä jumppatreeniä käynnissä. Väsyhän sille tuli vaikka treeni oli kevyt ja toivonkin kelien suovan tallile pian hyvän ja tasaisen kentän, jossa treenata.


Lopuksi menin itsekkin Essin selkään ja tein sillä lyhyen radan kerran läpi. Se oli todella malttavainen ja toin sen tarkoituksellisesti lähelle pystyjä, jolloin hypyistäkin tuli pieniä. Okserille se meinasi tulla vahvemmaksi ja olisin saanut itse vielä olla tasaisemmin asennossa, mutta laitettakoon tämä tauon piikkiin. Okserin jälkeen teinkin nurkkaan vielä pysähdyksen ja Essi tuli hyvin takaisin. Olin jopa yllättynyt siitä, kuinka hyvin se malttoi ja kuunteli. Saatiin myös video radasta puhelimella, joten laatu ei ehkä parhain ole, mutta halusin sen kuitenkin tännekkin laittaa.


Eilinen oli kiireinen päivä hieromisien ja matkusteluiden kanssa. Olin aamulla suunnitellut listaa kaikista tavaroista, joita tulisi mukaan Englantiin ottaa. Kateeksi alkoi käydä niitä, joiden ei tarvitse saada ratsastustarvikkeita laukkuun mukaan.. Onneksi nyt minulla on myös pieni matkalaukku, jonka otan lentokoneeseen, joten edes vähän saa enemmän tavaraa, kuin viimeksi. Toisaalta viimeksi Barbin mukana tuli myös suuri osa ratsastustavaroistani, joten aikamoisen työn saan nähdä, että kaikki saadaan sopimaan laukkuun :D Niin ja asiaa ei helpota se, että max. paino taitaa olla 23 ellei jopa 22kg. Onneksi apunani on tilankäytön maailmanmestari, joka saa koko laukun käytettyä hyväksi. Kypärän ja kenkien sisälle mahtuu yllättävänkin paljon tavaraa, eikä turvaliivinkään sisäosaa voi olla käyttämättä hyväksi.

Mitä vähemmäksi käyvät päivät niin sitä enemmän sitä meinaa tulla valmis ikävä hevosia ja kavereita. Ihan varmasti tulen viimeistään edellisenä iltana vuodattamaan kyyneleitä, mutta onneksi on somet ja muut keksitty. Voihan sitä pyytää jonkun laittamaan videopuhelun päälle ja mennä hevosten viereen seisomaan. Eilen ystävänpäivänä tuli mietittyäkin, kuinka ihana tukijoukko minulla todella onkaan. Kaikki ne tsemppaukset joita olen saanut...voi olla vain onnellinen. <3 Yö tuli nukuttua hieman huonommin ja jotenkin kaikki alkoi käydä vielä todellisemmaksi, kun lähtö lähenee ja on joutunut jo hyvästelemään osan ihmisistä. Onneksi tässä on vielä kuitenkin edes se viikko aikaa nauttia kaikesta, kuten hevosten kanssa olemisesta ja niiden treeneistä. Itseasiassa läheisellä tallilla on pienet estekisat sunnuntaina ja jos hyvin käy niin mennään Essin kanssa jotkut radat hyppäämään.

Toivottavasti teidän viikkonne on alkanut kivasti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti