lauantai 14. tammikuuta 2017

Kuka on vaihtanut hevoseni?

"Oi, että rakastan kovassa tuulessa ratsastamista pellolla!" - sanoi ei kukaan koskaan.

Kova tuuli ja lentävät hevoset. Se on tuntunut olevan meidän viikon teema hevosten kanssa. Varmasti jokainen sai kokea ne hyytävät viimat niskassaan ja ulkona oleminen ei ollut silloin suurinta herkkua. Tästä päästäänkin ratsastamiseen pellolla tänä kauniina aikana. Voitte vain kuvitella mielessänne punaiseen isoon talvitakkiin, kahteen kaulahuiviin, sinisiin pitkiin villasukkiin ja talvikenkiin pukeutuneen ratsastajan tumman ja hyvin hereillä olevan hevosen selässä...pellolla..tuulen keskellä. Kattopellit kolisivat, muovinauha heilui ilmassa, tuuli ulisi korvissa ja silmät pyörivät päässä. Ainakin Essin silmät olivat korostetusti avonnaisina ja korvat, kuin ammuksina edessä. Kun itse oli jo jäykistyneempi kaiken sen vaatetuksen keskellä, ei pingottunut hevonen auttanut asiaa. Harmiksenne (ja minun onnekseni) ei materiaalia tältä hyvältä treeniltä tullut.


Jos rehellisiä ollaan niin ei me keretty sillä suurella pellolla olemaan, kuin ehkä vajaa vartti, kun jouduttiin palaamaan sivuttain kentälle ratsastamaan. Snäpissä seuranneet onkin huomanneet meidän alkaneen treenata enemmän tuolla "uudella" alueella, joka on aivan tien vieressä. Tilaa riittää ja tämän alueen vieressä on toinen hieman pienempi alue, jolla mm. tänään mentiin. Ennen noita tuulisia päiviä menivät treenit aika hyvin ja Essi ei paljoa piitannut mistään ylimääräisestä hälinästä. Tuona tuulisena päivänä oli ääni kellossa toinen ja Essi näytti miten tehdään väistöjä...etupää korostetusti ilmassa. Vaikka olinkin hyvin otettu näistä taidonnäytteistä ja iloinen, että hevoseni moiseen pystyi, päätin kuitenkin vaihtaa paikkaa hiljaisemmalle kentälle. Näitä väistöjä nimittäin tuli muutamat, kun Essi huomasi jotain pelottavaa ilmassa, puskassa, tai ihan vain maassa.

Kenttä oli onneksi riittävän hyvä pääty-ympyrällä menemiseen ja päästiin tekemään treenit loppuun ilman näitä lennokkaita väistöjä. Sain siinä samassa myös todistaa Barbin taitoja, kun takapää nousi moneen kertaan melkein katoksen kattoon asti. Olinhan tästäkin hyvin iloinen - hevoseni jalat joustavat ja tästä on varmasti hyötyä, kun päästään takaisin kunnon treeneihin. Tuuli siis aiheutti meidän poppoossa oman "tuo taidot esiin"-shown. 


Sitten voidaankin hypätä tämän päivän treeniin ja tuohon mystiseen otsikkoon. Päätettiin mennä tallille treenaamaan noin kolmen aikoihin, jolloin olisi vielä valoisaa. Barbi oli tähystämässä omassa tarhassaan Nellan kanssa ja Essi tuli heti portille odottamaan. Päätin ratsastaa nyt pienemmällä "uudella" alueella, koska siinä Essi voisi pystyä paremmin keskittymään ja suorittamaan näin tehtävätkin paremmin. Käytävällä laitellessani Essiä valmiiksi tämä tietenkin päätti vähän laittaa meille siivottavaa lisää. En tiedä miksi, mutta talvisin on Essillä paljon enemmän virtsaamista - etenkin käytävällä, jota se ei ennen ole tehnyt. Lisäksi tätä ei juuri kesälläkään käy vaan aina talvisin vain. Muilla samoja kokemuksia omien heppojen kanssa? 


Treeni sujui kivasti ja päästiin tekemään väistöjä - ihan rauhallisissa merkeissä, ilman lentäviä etusia. Meinasin aluksi mennä vain loimella, mutta toisaalta oli tuo satula ihan hyvä valinta. Myöskin laukassa Essi pysyi yllättävän rauhallisena ja päästiin myös menemään vastalaukkoja päädyissä sekä ympyröillä. Aluksi annoin Essin laukana hieman isommin ja omaan tahtiinsa, jolloin olin kevyessä istunnassa. Välillä oli niitä hetkiä, kun se meinasi innostua ja alkaa nostamaan vaihdetta, mutta nopeasti se myös rauhottui takaisin. Sain ratsastaa nyt aika vahvalla pohkeella ja olemaan tiviisti sen ympärillä. Otin aika pian alkulämmittelyn jälkeen jalustimetkin kokonaan pois, jotta pääsin kunnolla saamaan jalat sen ympärille. Vasemmassa kierroksessa se saattoi yrittää puskea kaarteessa päin ulkoapuja, jolloin sai tuoda omaa ulkopohjetta eteenpäin ja suoristamaan.

Loppuraveissa alkoi Essi hyvin rentoutumaan ja venyttämään eteen-alas. Hetken sain sitä pyöritellä ympyröillä laukan jälkeen, jotta rentous palasi ravissakin, mutta Essi oli todella tyyni. Treenin jälkeen sai Essi pukeutua alien-loimeensa ja sännätä takaisin Primin luokse. Katsellessani päivän kuvia huomasin Essin näyttävän paljon suuremmalta ja jalat myös pidemmiltä. Myös äitini sanoi huomanneensa jo treenin aikana, että Essi oli suuremman näköinen. Olenko siis kutistunut vai onko joku vaihtanut Essin/Essin jalat? 


Huomenna taas treenataan aamusta, ihanaa viikonloppua teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti