sunnuntai 8. tammikuuta 2017

2017 vuoden starttaus


Yli viikko on kulunut vuodesta ja postauksen postausta ei ole ilmestynyt tänne - miksi? Suoraan sanottuna olen ollut aika kiireinen ja materiaalia ei ole juuri tallilta tippunut. Olen tehnyt paljon hommia, opiskellut ja yrittänyt paneutua tulevaisuuden suunnitteluun lisää. Säiden vuoksi on treenitkin olleet kortilla, koska paikkoja ei vain ole ollut. Maneesiton ei ole huoleton, kun maa on liukas tai liian kova. Myöskin pakkaset on riehuneet sen verran, että 27 asteessa on hevoset saaneet nauttia vapaastaan. Nyt säiden palaillessa normaaleiksi on voinut jatkaa siitä mihin ollaan jääty. Essin kanssa mentiinkin eri pellolle ratsastamaan, jossa tilaa riitti ja pohja tuntui hyvältä. Ensimmäinen sänkkäripelto oli turhan moukurainen ja liukas, eikä pieneltä kompastumisilta vältytty.

Pääsin myös käyttämään ensimmäistä kertaa uutta kypärää ja kyllä muuten tuntui hyvältä päässä! Ei heilunut, mutta ei myöskään puristanut. Edellinen kypärä olikin saanut näiden vuosien aikana kokea kovia, mutta kesti kyllä sinnikkäästi monta vuotta. Malli vaihtui kokonaan, mutta minusta tuo näyttää oikeinkin kivalta. :)


Olisin voinut odottaa Essiltä paljon ylimääräistä virtaa ja kiihdyttelyä - olihan tässä ollut kevyttä ja lisäksi pellolla meneminen ja ylä- alamäkitreeni voi nostaa paineita. Essi kuitenkin yllätti minut positiivisesti nöyrällä ja suhteellisen rauhallisella olemuksellaan. Tietenkin lopuksi laukkaillessa olisi Essi mieluusti mennyt kovempaa ja tykittänyt ylämäet, mutta ei kuitenkaan heittäytynyt erityisen vahvaksi. Se tuli nopeasti takaisin ja käynnissä rentoutui. Loma on ilmeisesti tehnyt sille vain hyvää ja se on saanut nyt energiaa keskittyä muuhunkin, kuin pomona olemiseen. Toivottavasti tämä jatkuisi myös tulevissa treeneissä..

Kenttä on tällä hetkellä liian liukas ja siinä ei ole juuri nyt toivoakaan ratsastaa kunnolla. Luohan se omanlaistaan turhautumista, kun ei voi treenata niin, kuin haluaisi. Pitää nyt yrittää ottaa kaikki irti maastoista ja pelloista, joita kyllä riittää. Ainakin pääsee rakentamaan kestävyyttä ja riittää erilaisia ärsykkeitä, jotka pitää mielen virkeänä. Silti janoan päästä kunnon koulu- ja estetreeneihin. Onneksi muutoksia pitäisi olla luvassa ja päästään etenemään. Olen kuitenkin onnellinen siitä, että Essi on täydessä kunnossa ja sen kanssa voin tehdä oikeastaan mitä tahansa. Tänäänkin se tuli heti vastaan portille, kun huomasi minun tulevan tarhoille. Vaikka sillekkin on tuota joulukiloa kertynyt niin aika nopeasti ne treenin myötä alkaa sulamaan pois.

Essin kaula näyttää tässä kilometrin pituiselta. :D

Huomenna menen tallille joskus aamupäivällä ja tallitöiden jälkeen varmaan menen ainakin Essin kanssa tekemään treenin. Pyrin nyt päivittelemään tännekkin enemmän, jos vain saadaan materiaaliakin lisää. Toivottavasti teidän vuotenne on alkanut kivasti ja olette saaneet akut ladattua lomien aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti