keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Villi joulukinkku


Mikä on pieni, pyöreä ja pomppii pellolla, kuin villisika? -Barbi

Niin se joulukin viiletti ohitse ja uusivuosi on vain nurkan takana. Säät eivät ihan suosineet jouluna ja lunta oli maassa hyvin nihkeästi, jäätä senkin puolesta. Tästä syystä ei päästy treenaamaan Essinkään kanssa kunnolla. Joulun kaikki hevoset pitivätkin vapaata ja saivat joululahjakseen herkkuja ja vitamiineja. Vuotuiset nuolukivet jäivät ostamatta, mutta ehkä sen pystyy myöhemminkin korvaamaan. Barbi ainakin on ottanut näistä lepoviikoista ilon irti ja lihottanut itsestään kunnon joulukinkun. Ihan oikeasti, en tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa, kun katsoin sitä käytävällä. Barbia se ei ainakaan naurattanut. kun edes satulavyö ei meinannut mennä kiinni. "Muutama kilo, pelkkää jouluajan turvotusta". Noin 3 viikon lepo tuli siis siitä, kun Barbi oli kolme päivää kuumeessa rokotuksen jälkeen.

Maanantaina olikin tarkoitus palata treeniin senkin kanssa - ongelmana oli vain suojalumi ja huonot pohjat. Kenttä ei sinä päivänä olisi ollut sopiva läyttöön ja käytiinkin kokeilemassa ensin yhtä pelloista. Heti sinne mennessä meinasi vähän kompuroida, joten suunta olikin heti takaisin. Seuraava ajatus oli mennä laidunpellolle, jossa olen Essinkin kanssa treenannut. Mietin vain mitä jännitystä olisikaan luvassa, kun pohjana oli viikon levot, kerääntynyt energia ja "uusi" paikka. Pellolle päästyä oli B yllättävänkin rohkean oloinen, eikä kysellyt mennäänkö vai ei. Kuitenkin tunsin satulaan sen jännittämisen ja luvassa olikin pian show. Barbi oli näkevinään tiellä jotain ja alkoi pomppia edestakaisin, kuin viilliintynyt villasika. Luulin jo saaneeni sen rauhoittumaan, mutta meno jatkui paikallaan - se kääntyi takasillaan heitellen etusiaan puolelta toiselle. Onneksi se ei ole koskaan osannut kunnolla keulia ja sinänsä mitään isompaa vaaraa ei ollut. En voinut päästää sitä riehumaan enempää, joten ajattelin tulla alas. B pöhisi ja käyttäytyi, kuin olisi aaveen nähnyt. Se siitä hyvästä treenistä pellolla.


Onhan se harmittanut nyt todella paljon, että kunnollista treenipaikkaa ei ole ollut. Pellot eivät ole olleet sopivia pohjaltaan ja kenttä on liian liukas kovemmalle treenille. Onneksi nyt pakkaset ovat tulleet ainakin hetkeksi takaisin ja mahdollisuuksia on enemmän. Barbin pitäisi päästä puhaltelemaan virtojaan pois ja samalla liikkumaan enemmän. Tarhassa se viettää kuitenkin eniten aikaa katoksessa ja tästä syystä olen ripotellut heiniä pitkin tarhaa, jolloin se joutuu liikkumaan enemmän. Ruoka on sillä myös nyt hyvin yksinkertainen, koska kaura otettiin kokonaan pois. Pellavaa, kivennäistä ja vitamiineja sekä suolaa. Kaura saa tehdä paluun, kun ollaan päästy takaisin treeniin. Tarkoitus olisi varata kontrolli tammikuun puoleenväliin. Sen verran se on nyt tarhassaan hyppinyt ja pomppinut, että en usko sillä enää olevan yhtään mitään. Olisi myös suunnitelmana mennä piakkoin maneesille treenaamaan molempien hevosten kanssa.

Essiä olen liikuttanut kentällä ja tänään juoksutin sen aamulla. Essi onneksi osaa katsoa ja varoa jalkojaan, kun B tuntuu joskus miettivän hieman jälkijunassa asioita. Enimmäkseen annoin Essin vain ravailla ja laukattiin vähäisesti. Päästessään tarhaan Primin kanssa se säntäsi piehtaroimaan ja piti vahtia yllä, kun vierustoveri meinasi tulla liian lähelle sen seuruetta. 


Huomenna, jos sää sallii mennään Essin kanssa pidemmälle maastolenkille. Pääseepähän laukkaamaankin kunnolla, kun pääsee metsäteille, jossa ei autoja tai muitakaan liiku. :) Toivottavasti saitte levättyä ja nautittua jouluna, hyvää viikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti