maanantai 12. joulukuuta 2016

Jännittävä maastoreissu [+kypäräkameravideo]


Metsäkoneita, isoja hiekkaa kuljettavia rekkoja ja aina niin ihanan lumisia ylämäkiä. Ne olivat osana meidän tämän päivän maastoreissua Essin kanssa, joka tallentui osakseen myös kypäräkameralle. Sai jälleen olla tyytyväinen, kuinka fiksu Essi onkaan, kun mikään noista ykkätyksistä ei haitannut keskittymistä ollenkaan. Vaikka onkin ollut välillä kevyempää ja ei olla kierrelty niin syvällä metsässä niin eipä tuo näyttänyt haittaavan. Missään vaiheessa ei ollut havaittavissa liikaa kuumumista ja edes jyrkempi ylämäki, joka laukattiin lumessa ylös ei muuttanut Essin käyttäytymistä. Melkein voisi sen olleen jopa aika lupsakan oloinen! Videoo, kun katsoo huomaa myös yhden ihanan asian: korvat on kokoajan hörössä. Maastoilu on Essille niin ihanaa puuhaa ja onneksi tuolla on hyvät maastot käytettävissä.


Tänään meidän lenkki ei ollut kaikkein pisin, mutta koukkailtiin jonkin verran eri paikoista. Ennen maastoon pääsemistä tuli vastaan kaksi metsäkonetta, toinen onneksi oli vain käynnissä paikallaan ja se päästiin mukavasti ohittamaan. Toinen tuli suoraan vastaan, mutta päästiin toisen metsäreitin kautta ohittamaan se kokonaan. Mentiin käyntiä ja ravia eniten, muutama ylämäki laukkailtiin. Metsästä poistuttua tuli takaa aika pian isompi rekka kuormineen ja ravattiinkin nopeasti siitä pellolle. Tiellä ei olisi ollut kaikkein turvallisinta auton ohittaa meitä ja onneksi se odotti, että päästiin pois edestä. Siitä ei mennytkään kauaa, kun kamerasta loppui akku, koska en kerinnyt sitä loppuun asti lataamaan. 

Reissun jälkeen Essi meni välittömästi piehtaroimaan ja nauttimaan lämmintä vettä. Primm oli tietenkin kiinni, kuin pieni takiainen, mutta se ei ollut uutta. Huomenna luvassa olisi joko koulutreeniä kentällä tai "hankitreeniä" pellolla tai maastossa. Toivottavasti saataisiin myös joku päivä kuvia ja miksei videotakin meidän treeneistä, koska nyt on monesti menty niin myöhään ja on ollut jo pimeää. En ole ottanut järkkäriä nyt hetkeen tallille, koska tarhoista kuvaaminen on vain monesti sitä samaa: hepat joko syö katoksen lähellä tai muuten hengailevat, eikä ilmat ole kaikkein otollisimmat. Toivotaan, että tilanne pian muuttuu ja kuviakin pääsee laittaman lisää. :)

Hyvää alkanutta  viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti