maanantai 14. marraskuuta 2016

Hankitreenien unelmointia


"Tänään voitaisiin mennä tekemään hankitreeniä viereiselle pellolle!" ajattelin ääneen ja sain kyllä heti kuulla, että eihän sitä lunta nyt sielläkään niin paljoa ole. Päivän aikana oli saanut ihailla muiden laittamia hyvin talvisia kuvia, jossa mennään rämpien lumessa. Sitä taisi itse sokaistua ja unelmoida mielessään kunnon hangessa ratsastamisesta - ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Aika nopeasti tämä unelma osui karikkoon, kun marssin Essin kanssa pellolle. Olihan siellä ehkä muutama hippunen lunta, mutta hangesta ei ollut tietoakaan. Nauratti, miten olinkaan muistanut niin väärin ja kuvitellut jo treeninkin todella pitkälle. Onneksi pohja vaikutti kuitenkin ihan hyvältä ja olihan Essillä nyt hokitkin alla, joten treenit eivät jääneet pois.

Meidän treenit on edelleen olleet aika minimissä näiden säiden takia ja koska aiemmin hevosilla ei ollut molemmilla hokkeja. Barbilla en ole kentällä halunnut paljon mennä, koska pohja on vielä sen verran epätasainen. Jos lunta olisi enemmän ja se olisi tallaantunut pohjaksi olisi tilanne toinen. Pellolle en ole viitsinyt sen kanssa mennä itsenäisesti. koska se saattaisi siellä olla vähän turhankin innoissaan. Kevyempää on siis ollut ja Essi sekä Primm ovat ainakin pitäneet sen verran kivaa tarhassa kompensoidakseen tilannetta.


Päästessään tänään pellolle oli Essi innoissaan, mutta malttoi silti yllättävänkin hyvin. Laittaessani Essiä valmiiksi tallissa sain ilokseni huomata kiiman alkaneen. Pellolla muistuttikin Essi välillä enemmän arabin ja lämpöisen yhdistelmää, kuin hannoveria. Yritettiin vältellä kovimpia kohtia ja tehtiin erilaisia kiemuroita ympäri peltoa. Tilaahan olisi riittänyt tehdä vaikka mitä, mutta päätin tehdä kevyemmän treenin, koska hetkeen ei olla kovin rankasti menty. Vaatetta oli itselläni kerrankin riittävästi, kun ratsastushousujen alla oli yhdet housut, päällä oli neule, huppari, kaulahuivi ja paksu toppatakki. Lisäksi karvaratsastuskengät, jotka on talven pelastus - myös ihanan lämpöiset roeckelin hanskat toivat tarvittavaa lämpöä.

Tein paljon siirtymisiä treenin aikana ja vaikkakin Essi oli paljon jännittyneempi ja innoissaan pellolla, kuin kentällä niin keskittyminen oli hyvä. Treeni oli enemmän ravi ja käynti painotteinen, koska laukassa Essi tuttuun tapaan hieman nosti kierroksia. Meninkin laukassa aluksi vain isolla ympyrällä pellon reunalla ja vaihdoin suuntaa. Lopussa annoin  sen kerran hieman irrotella, mutta sen jälkeen palasin taas ympyrälle. Moneen kertaan olisi Essi ollut valmiina ja kyseli kovasti, saisiko nyt hieman nostaa vaihdetta isommalle. Tällä kertaa pysyttäydyttiin kuitenkin pienemmissä - katsotaan, jos seuraavalla kerralla voisi vähän enemmän intoilla.


Treenin jälkeen pääsi Essi takaisin Primin luokse, jossa se heti menikin pyörimään maahan. Barbin kanssa mentiin ottamaan muutama kuva ja kävelytin sitä pellolla. Lexkin pääsi aluksi kuviin mukaan, josta Barbi taisi olla hieman Lexiä onnellisempi. Huomasin vasta näitä kuvia katsoessani, että Lex pitää muutamassa kohdassa tassua B:n turvalla, "älä tule mun naamalle puhaltelemaan". B käyttäytyi niin kiltisti, eikä muuta tehnyt, kuin vähän nuuhkinut. Toinen asia mitä huomasin oli, että B näyttää oikeasti paljon suuremmalta nykyään. Jo aiemmissa ratsastuskuvissa on siitä puhuttu ja jälleen se pisti silmään. Onko mahdollista, että se on saanut jonkin myöhäisen kasvupyrähdyksen? Pitää kyllä joku päivä se mitata uusiksi.


 *tassu turvalle*

Barbista tuli aika paljon kuvia, joita en kaikkia viitsinytkään tähän laittaa. Seuraavassa postauksessa tulee siis olemaan lisää materiaalia tältä päivältä. :) Hyvää viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Todella ihania kuvia ja video taas! Itsekin olen toivonut jo pidempään, että saisin aloittaa jo hankikaudet eikä tätä auta yhtään ne muiden kuvat, joissa on jo sellaiset puolimetriä lunta.. :D No, ehkä sitä lunta vielä tämän talven aikana tulee enemmänkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! No niinpä ja jos niin ei käy niin pitää varmaan joko A: hankkia lumitykki pihaan tai B: lähteä kopin kanssa Lappiin. :D

      Poista