sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Tuomarointia ja treeniä

Viime maanantai ei ollut oikein lupaava tulevalle viikolle, kun kengät ja ihmiset saivat lentää. Kuitenkin viikko selvästi petrasi, koska treenit kulkivat salilla ja myös Barbin kanssa - lisäksi viikon sai lopettaa tuomaroidessa koulukisoissa ja päästessä itsekkin hierontaan. Ihan mukava viikko, kera monen ihanan asian.


En olisi uskonut tosiaan tämän viikon alkaessa, kuinka paljon ihania asioita se toisi mukanaan. Viikon aikana kerkesin tekemään kaikki treenit salilla ja treenaamaan Barbin kanssa kunnolla. Väillä on omat treenit menneet nihkeästi, mutta tällä viikolla on jostain tullut hirmuisesti voimaa ja intoa. Painot on nousseet, lihaksissa on tuntunut sopivasti ja muutenkin oma mieli on ollut positiivinen. Aamuisin on ollut ihanaa vain tehdä rauhassa oma treeni, kuunnella musiikkia ja purkaa mahdollista stressiä pois. Vastaavasti voi illalla tehdä saman asian, jos aamutalli on meillä. En ole jaksanut ottaa paineita ja olen kuunnellut itseäni paljon paremmin. Tokikin joskus on potkittava itsensä suorittamaan paremmin, mutta silti on järki mukana. 

Barbinkin asenne on alkanut myös hiljalleen palautua normaaliksi. Toki nyt tämä ilmojen kylmeminen ja jatkuva tuuli on aiheuttaneet pieniä virtapiikkejä. Kuitenkin treeneissä se on toiminut ihan mukavalla fiiliksellä, vaikkakin välillä onkin säikytty joitain mörköjä. Olen pyrkinyt kehittämään sille erilaisia harjoituksia, joiden kautta olen pystynyt parantamaan haluamiani asioita. Edistystä on alkanut jo tapahtumaan siirtymisissä ja nyt se on lähtenyt hyvin etenemään heti pysähdyksen jälkeen, eikä jää alkuun hissuttelemaan. Peruutuksissa on myös tahti pysynyt paremmin samana ja siitäkin lähdetään nyt reilummin takaosasta eteen. Olen myös pidentänyt treenin aikaa, joka on nyt 30 min. Myös kokoamista olen tehnyt pienissä pätkissä enemmän, mutta aika rennosti ollaan kuitenkin menty pääosin. Haluan kuitenkin sen työskentelevän, eikä ajatuksena todellakaan ole, että "kävelläänpäs tässä nyt lompsien 30min. ja vähän käännytään ympyröille". Töitä tehdään,  kun tehdään ja koska B on tuntunut hyvältä niin olen uskaltanut vaatiakkin aina sen mukaan.


Yllä on hieno paintilla tehty taideteos meidän muutaman päivän treenistä, joka tosiaan koostui eri asioista. Väliin tehtiin toki muutakin, kuten normaalia väistöä ja ympyröitä, mutta tuolla kaavalla tultiin eri suunnista parisen kertaa. Eilisessä treenissä oli ilma hyvin tuulinen ja B oli valppaana. Se työskenteli kyllä hyvin, mutta keskittyminen ei ollut 100% ja se taisi säikähtää 5-7x. treenin aikana jotain. Ne olivat sellaisia pieniä säpsähtelyitä, mutta ei mitään isompaa. Keskikäynnissä se oli oikein rento ja aktiivinen, eikä muutkaan väistöt olleet ollenkaan huonoja. Kyllähän se näkyy, että vielä se ei jaksa kauaa kantaa itseään oikein kunnolla, mutta hiljaa hyvä tulee. 

Lauantaina pääsin itsekkin myös käymään hierojalla, joten paikkoja saatiin aukoa huolella. Edelleen on lihakset hieman hellänä, mutta se nyt oli odotettavissakin. Tämä päivä olikin lepopäivä, mutta se meni kokonaan tallilla kisoissa. Seurakisoissa oli alkuun esteluokat, joissa itse olin maneesissa verkkavalvojana. Tämän jälkeen oli vuorossa kaksi koululuokkaa, jossa sain toimia tuomarina. Olin kovin otettu jälleen kutsusta ja päivä oli varsin antava muutenkin. Sai myös nähdä rakkaita ihmisiä ja hienoja hevosia, joten paleltuneet varpaat eivät paljoa haitanneet.


Huomenna viikon saakin startata treenien ja kirjojen parissa. Seuraava viikonloppu meneekin opiskeluiden merkeissä Kauhajoella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti