sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Loppu se lepo!

Guess who's back, 
back again...

Kyllä, Barbi on päässyt takaisin treenien makuun! Muutama kuukausi on vietetty täysin levossa, seilaten tallin ja tarhan väliä sekä välillä käyty kentällä syömässä reunoja. Ei talutteluita, ei lenkkejä, ei mitään. No fun, no games. Okei, Barbi on järjestänyt varsinkin hiljattain omia esityksiään omistajan katsoessa kauhuissaan sivusta. Se selvästi on halunnut kertoa, että riittää tämä mässäily ja lepo, mä haluan töihin. Päivittäin on jalkoja hoidettu 2x, kylmätty ja laitettu tukea päiväksi. Oikeaan takaseen, joka mysteerisesti silloin paisui - kaikki saattoi alkaa käärmeen puremasta. Nyt jalassa on nimittäin tullut valkoista karvaa yhteen kohtaan, joka yhdessä vaiheessa olikin hieman paisuksissa. Käärmeet voisivatkin nyt solmia aselevon tuleviksi vuosiksi, koska tuo temppu oli turhankin dramaattinen. Ei enää, kiitos.


Barbi on aina ollut luonteeltaan todella sosiaalinen ja utelias, mutta hiljattain se on muuttunut vielä huomionkipeämmäksi. Se on aina pää karsinan ulkopuolella ja vahtii jokaisen liikkeitä. Jos sitä ei huomioi tarpeeksi yrittää se tökkäistä ohittaessa turvallaan ja napittaa isoilla silmillään. Vaikka se tykkääkin yleensä jokaisesta hevosesta niin tallin isoimmasta hevosesta se ei piittaa ollenkaan. En tiedä mitä kismaa niiden välillä on, mutta yhteyttä ei löydy. Ristiriitoja on tuntunut olevan muutenkin hevosten keskuudessa, koska yhtenä päivänä Essillä ja Primilläkin oli jotain kismaa. Primm oli onnistunut saamaan Essin suuttumaan jostain ja komeita pomppuja näki tarhaan katsoessa. Vaikka olisi kuinka paras kaveri niin kyllä niitä riitoja tuntuu aina välillä tulevan. Seuraavana päivänä oltiin taas väleissä, mutta pientä happamuutta oli havaittavissa Essin kasvoista.Tänään aamutalliin saapuessa hepat olivat kaikki ovillansa tervehtimässä. Syömisen jälkeen osa hevosista vietiin jo ulos ja aloin sitten laittamaan Barbia valmiiksi. Se oli hieman hämmentynyt ja tuijotti satulaa hetken ja sen jälkeen minua. Minun oli myös pakko napata sakset ja leikata Barbin harja ja hieman myös häntää - se oli kasvanut niin paljon lyhyessä ajassa. Barbi piti rauhallisena päätään alhaalla, kun leikkelin sen hapsuja pois. Huomasi satulaa laittaessa, että neiti oli kerännyt muutamat kilot vyötärölleen lomailun mukana. Vyötä sai nimittäin löyhdyttää toiselta puolelta. Onneksi aika nopeasti ne ylimääräiset kilot tulevat tippumaan, kunhan vaan päästään töiden makuun.

Olin kerännyt heti tallille saapuessa esteet pois kentältä, jotta tilaa olisi enemmän. Pohja oli kuivunut ihan hyvin, kiitos tuulen ja auringon. Barbi kummastelikin hetken esteiden katoamista reunalle, mutta nopeasti alkoi rentoutumaan. Vitsit mikä nautinto oli jälleen olla satulassa B:n kyyditsemänä. Oikeastaan tuntui siltä, että en olisi sieltä missään vaiheessa poissa ollutkaan, tuli todella kotoisa olo. Barbi oli niin kevyt kädelle ja pysähtyi hengityksen kautta hienosti. Koska kerta oli ensimmäinen loman jälkeen päätin mennä vajaa 20 min. kevyesti käyntiä. Tällä kaavalla ajattelin myös jatkaa ainakin yhden viikon, sitten lisäillään sen mukaan miltä B tuntuu. Taivuttelin sitä ja pienesti jumppasin molempiin suuntiin. En alkanut koota, vaan annoin sen kulkea rennossa muodossa. Huomasihan sen, että voimaa ei ollut samalla tavalla ja ei se olisi jaksanutkaan nyt mitään rankkaa. 


Barbi oli kyllä yllättävänkin elastinen, joten se on varmaan tarhassaan salaa jumppaillut. Ainakin keinuhevosen esittämiset ovat tuoneet kimmoisuutta..hmh. Aikaa meni noin 17 min ja tultiin takaisin talliin ja kylmättiin kaikki jalat. Siitä suuntasinkin Essin kanssa rankemmalle maastolenkille treenaamaan kestävyyttä. Kierrettiin reilu tunnin lenkki ja mentiin paljon ravissa ylämäkiä ja polkuja. Hiki virtasi, mutta Essi pysyi rauhallisena. Meidän estetreenit saivat eilen siirtyä, koska kenttä oli vielä silloin turhan pehmeä. Lenkin jälkeen E pääsi laitumelle, jonne se laukkasikin innoissaan Primin kanssa. Se siitä väsymyksestä. 

Huomenna olisi tarkoitus päästä Essin kanssa hyppimään ja Barbilla mennään taas kevyttä kävelyä. Toivottavasti saadaan vain kenttä nyt lanattua ennen niin pohja olisi tasainen. Pitää myös hieroa Barbi piakkoin ja enemmän treenien alettua kunnolla, koska varmasti lihaksetkin alkavat menemään taas helpommin jumiin. Myös venyttelyt tulevat olemaan isommassa roolissa. Niin hyvä olo tällä hetkellä ja nyt vain toivotaan, että tämä epäonni olisi kääntynyt ja kaikki alkaisi taas rullaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti