perjantai 14. lokakuuta 2016

Kuumakallen sumuiset treenit


Perjantaista on muodostunut meille "virallinen" estepäivä ja siitä on yritetty pitää kiinni. Kerran viikossa hyppääminen isompaakin rataa on Essille mukavampaa ja muina päivinä pystyy keskittymään niin kouluun, kuin maastoiluunkin. Ei toisesta estepäivästä varmasti haittaa olisi, jos silloin keskityttäisiin sitten pienemmillä esteillä menemään ns. estekoulua. Tällä kaavalla on kaikki kuitenkin tuntunut hyvältä ja Essillä on riittänyt intoa esteille (yleensä ihan sopivasti). Hevosen mukaan tässä mennään ja jos jotain tarvitsee muuttaa niin sitten muutetan. Jokaisessa treenissä edetään niin, kuin hyvältä tuntuu. Jos kaikki sujuu ongelmitta voidaan mennä isompaa ja jos ei menisi niin keskityttäisiin pienemmillä asioiden korjaamiseen. Simple.

Hevosilla on ollut pientä syysvirtaa ja tarhassa ollaan vedetty aikamoista showta välillä. Yhtenä iltana muut hevoset laukkailivat tarhasta toiseen ratsastaessani Barbia ja siinä samalla yritti Primmkin haastaa Essiä leikkiin. Se hyppi aivan Essin naaman edessä, kuin pieni vieteri. Essiä ei juuri kiinnostanut ja se katsoi muiden menoa todella arvostelevasti. Barbi olisi varmasti ollut valmis menemään leikkiin mukaan, mutta omistaja oli ilonpilaaja eikä päästänyt. Tänään Essillä puolestaan näkyi energiaa, mutta nyt se taisi olla silkasta innosta. Aamuiset estetreenit suoritettiin sumun keskellä ja täytyy todeta, että nuo aamutreenit ovat parhaimpia.


Torstaina rupesin jo miettimään millaisen radan laittaisin seuraavana päivänä kentälle ja pyysinkin hieman apua toiselta taholta. Hieman ehdotusta muokaten tuli kentälle ihan mukava rata mentäväksi. Alunperin piti 3 esteen olla sarja, mutta valitettavasti tolpat eivät siihen riittäneet. Esteille pääsisi tekemään monesta suunnasta teitä ja ennen "virallista" rataa oli hyvä työskennellä myös ympyröiden kautta esteillä. Edellisenä päivänä olin työskennellyt Essillä sileällä ja se oli ollut hieman kiireinen. Oletinkin esteiden hieman vielä lisäävän innokkuutta, mutta alussa pysyi Essillä hyvin kattila kasassa. Pyrin jumppailemaan sitä eri suuntiin ja saamaan sen kuuntelemaan hyvin. Tulin 1 estettä aluksi molemmista suunnista isolla ympyrällä ja tein siirtymisiä väliin. Siitä jatkettiin pian okserille ja huilien jälkeen mentiin rataa.

Ensimmäisellä radalla oli esteetkin pienet ja keskityin vain saman tahdin pitämiseen ja isompiin teihin. Essi pysyi rauhallisena ja pääsin hyvin vaikuttamaan siihen. Esteiden noustessa meinasin aluksi itse hätäillä ja otin 2 esteelle turhan pidätteen, enkä meinannut nähdä paikkaa. Essi kuitenkin pelasti hienosti tilanteen ja nousi hyvin esteelle. Muistutinkin tässä kohtaan itseäni pitämään käsiä edempänä ja rentoutumaan kunnolla ennen estettä. Tulin tien uudestaan ja katsoessani vain kauas esteen taakse löytyi hyvä paikkakin. 


Lopuksi oli rata 115-120cm ja siinä huomasi jo, kuinka innostus alkoi Essillä vain kasvamaan. Kierroksia nollatakseni tehtiin muutamat siirtymiset väliin ja jatkettiin sitten rataa. 3 mennessä meinasi Essillä keittää yli se, että en antanut sen lähteä tykittämään esteelle. Siinä sitten tehtiin kulmassa pysähdys, ympyrä ja sitten kaikki olikin ok. Aika vahvaksihan se meinasi ennen estettä heittäytyä, mutta suoritti kuitenkin esteet hyvällä kaarella. Ihan noin paljon se ei olekkaan hetkeen kuumunut, mutta onneksi tilanne on nykyään aika nopeasti nollattavissa. Loppuverkkojen jälkeen olivat jo muut odottelemassa Essiä tarhoissaan ja kierrettiin vielä lenkki tien luokse.

Huomenna luvassa palauttava treeni Essillä ja Barbin kanssa työskennellään normaalisti kentällä. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti