maanantai 12. syyskuuta 2016

Uudet tuulet puhaltaa!


"Mitäs teidän hevosille kuuluu, koskas seuraavat kisat? Mites, onko mennyt hyvin kisoissa - vai ootteko te nyt kierrellyt?"

Kysymyksiä on tullut saatua ja joskus niihin on aika vaikeaakin vastata. Niin. Hevoset voi kyllä hyvin, ellei lasketa Barbin lomaa. Kisoja ei ole ollut lähiaikoina, eikä kaikkien sattumien vuoksi olla kierrelty. Tietenkin kysymyksiä tulee näiden vastauksien jälkeen, että miksi ei olla, mitä on käynyt ja mites tulevaisuudessa. Barbilla tulee olemaan kevyttä koko loppuvuosi, joten sen kanssa tämä kausi on loppunut. Kaikki asetetut tavoitteet tälle vuodelle on aikalailla kuopattu ja ne voidaan kaivaa sieltä vasta kuukausien jälkeen. Nyt on ollut hiljaista, eikä tämä hiljaiselo ole itselle se kaikkein suotuisin vaihtoehto. Onneksi siihen on tulossa muutosta.

Kuten on voinut havaita postauksista, Essin kanssa ollaan treenattu tavoitteellisesti. Valmennuksissa ei olla hetkeen oltu, mutta siihenkin olisi luvassa muutosta. Nyt tavoitteet on asetettu suhteellisen rennolla kädellä, mutta siellä ne kumminkin ovat. Tämä tuli itelleni toisaalta hyvään saumaan, koska Barbin kanssa painotettiin kauan koulua ja nyt on pääpaino muualla. Harmittaahan se, että nyt ei voi treenata samalla tavalla, kuin B:n kanssa. Sen kanssa sai koulussa olla tavoitteet myös korkealla ja sen kanssa pystyi työskentelemään kaikessa.

Kaikesta tästä huolimatta on ollut ilo seurata omien läheisien ja hierottavienkin menestyvän hyvin kisaradoilla. Osana tiimiä on hienoa olla ja vaikka ei itse ole päässyt areenoille hetkeen on saanut olla ns. menossa mukana. Tietenkin miettii, kuinka mukavaa olisi ollut itsekkin päästä kisoihin ja kisakuume on noussut. Parin viikon päästä on luvassa pienet kisat, joiden perusteella voidaankin sitten tietää miten jatketaan. Kisakuumemittari huutaa tällä hetkellä nimittäin aikas lujaa.


Barbin kanssa oli maastoilu yhtenä projektina, koska ajoittain se oli hyvin arka lähtemään yksin. Myös itse olin sen kanssa paljon varovaisempi, koska se ei juuri ole tien reunassa käppäillyt ja ollut kaikkien traktorien tai kuorma-autojen läheisyydessä samalla reitillä. Tämä projekti saakin jatkua välittömästi, kun B on kunnossa. Essin kanssa puolestaan uskallan ja voin lähteä minne vain. Tunnen sen jo, kuin omat taskuni (jos näin hevosesta voi sanoa..) ja tiedän miten se reagoi mihinkin. Voin mennä maastossa, tiellä, pellolla...eikä ongelmia ole. Ainut on, että tulomatkalla se voi kuumua, mutta ei sekään mahdottomuus ole. Kunhan itse on rentona niin kyllä sekin rentoutuu. 

Maastoesteet ovat olleet kauan mietintämyssyssä ja en tiedä miksi, mutta niille lähtöä on viivytelty jo useita kuukausia. Yksi syy on ehkä matkaa on kuitenkin sen verran, että olisi lähdettävä kopilla, mutta ei tämänkään pitäisi olla mitenkään esteenä. Nyt pitäisi vain sopia päivä ja lähteä, koska Essille (ja minulle) se olisi hyvää vaihtelua. Yhdet harjoitusmaastoestekisat menivät meiltä oli näyttöjen vuoksi, mikä harmittaa myös. Oli tarkoituksena mennä tuttari, jos vain oltaisiin keretty edes kerran ennen sitä hyppäämään. Essin kanssa on aina yhtä hauskaa olla maastoesteillä, koska sille mikään este ei ole ollut ongelma. Sillä on myös voimaa, intoa ja kestävyyttä, joita siinä vaaditaan. Pakko laittaa kalenteriin nyt joku päivä, jolloin pääsisi lähtemään. 

Miten niin Essi rakastaa vettäkin? c)Meeri Koski

Olen asettanut itselleni pienen polun, jota pitkin edetä Essin kanssa. Aluksi halusin keskittyä kotona kunnon ja voiman kasvattamiseen sekä esteille palaamiseen. Nyt on hyppykertoja alla ja Essi on olltu niissä todella hyvän tuntuinen. Ollaan jopa edistytty paremmin, kuin olin ajatellut. Aluksi mietin metriä, mutta nyt ollaan menty jo isompaakin rataa. Tokikaan en halua rasittaa Essiä liikaa ja tästä syystä 1x esteitä viikkoon on ollut sopiva. Jos kertoja tulee 2x joskus niin toinen saisi olla enemmän estekoulu painotteinen. Lisäksi jalkojen kylmäykset sekä botit on ollut ehdottomat. Seuraavaksi olisi sitten valmennus tai suoraan seurakisat, joista sitten jatketaan nousua aluetasolle. Haluan säästellä sitä ja tiedän sen itse nauttivan eniten varsinkin metrin radoista. Essiltä kuitenkin löytyy sitä kunnianhimoa ja nopeuttakin, eikä se normaalisti puomeihinkaan osu. Se olisikin aika loistava peli jollekkin muullekkin, jos ja kun lähden itse muualle.

Palaset oli aika sekaisin näiden puolenvuoden aikana sattuneiden asioiden vuoksi, mutta nyt on tunne, että kyllä kaikki järjestyy. Näytön jälkeen olen itse saanut alkaa keskittymään muihinkin asioihin, kuten ulkomailla olevien paikkojen selailemiseen. Vastaan on tullut hyviä paikkoja, mutta mitään ehdotonta ykköstä ei ainakaan vielä muodostunut. Nyt, kun en aio ottaa kumpaakaan hevosta mukaan niin voin oikeastaan lähteä minne vain. Ei tarvitse miettiä ja stressata hevosen matkoista ja tuleehan se lompakollekkin paaaljon paremmaksi vaihtoehdoksi. Voin nimittäin kertoa, että ei ole halpaa lystiä tuo hevosen ulkomaille kuskaaminen. Onneksi omat läheiseni olivat apuna Barbin Tanskan reissulla, koska muuten ei mikään olisi varmasti mennyt samalla tavalla. 


Nyt on katse asetettu kohti tulevaa ja monia jännittäviä asioita on luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti