maanantai 5. syyskuuta 2016

Sänkkäritreeniä kerrakseen

Essi tiivistettynä: Tumma, tulinen ja vähän hullunkurinen

Vauhtia ja virtaa, mutta ei niitä vaarallisia tilanteita kyllä piisasi tänään aamulla treeneissä. Essi on aina rakastanut maastoilua ja pellolla menemistä, koska siellä riittää tilaa myös laukatakkin enemmän ja isommassa tempossa. Kentällä tulee suhteellisen nopeasti aita vastaan ja ympyrälläkään ei tilaa niin runsaasti ole. Jos on menossa treenaamaan pellolle sen kanssa voi jo aavistella, että energiaa piisaa normaaliakin enemmän. Tästä syystä laitoinkin kimblewickin kuolaimeksi, vaikkakin sekään ei tunnu olevan Essille parhain mahdollinen vaihtoehto. Monet kuolaimet on tullut jo testattua, mutta sitä parhainta ei ole vielä löytynyt.
"Anna mun mennä kutosella, ei tää nelosvaihde oo tarpeeksi"

Aamutalliin mennessä oli Barbi ensimmäisenä odottamassa ruokaa. Ruokahalu sillä on tuntunut jopa kasvavan hiljattain ja saakin olla tyytyväinen, että se ei ole nyt laitsalla, koska pian voisi vastaan kävellä jumppapallo mahassa oleva hevonen. Siitä on tullut myös vielä sosiaalisempi ja se haluaisi olla huomion keskipisteenä 24/7. Rapsutuksia, herkkuja ja runsaasti ruokaa - niitä Barbi janoaa. Suunnitteilla olisi myös hieroa se piakkoin, koska nyt ei ole enää mitään tulehduksia esteenä. Levon myötä on lihaksetkin varmasti hieman eritavalla kireät ja tarvitsevatkin hoitamista. Essilläkin tarvetta on hierontaan ja tenssiin, joten enää pitää vain katsoa niille hyvä päivä.

Treenaamennessä kävelin aluksi ympäri peltoa ja kahlattiin heinäkasojen läpi. Askel oli kevyt ja jumppailin sitä ympyröillä. Keskittyminen ei ollut ihan 100% ja Essi selkeästi odotti jatkuvasti, koska saisi laukata. Ravissa se meinasikin olla hätäinen ja jännittyä niskastakin, mikä näkyi selkeästi. Se oli ajoittain hyvin vahva kädelle ja sain pyöritellä sitä paljon erilaisilla ympyröillä, jotta sain sen paremmin avuille. Laukassa tein aluksi vain pieniä pätkiä ja siirtymisiä raviin sekä käyntiin. Lopuksi annoin sen laukata pari kertaa reilummin ja heti luvan antaessani oli Essi jo suuntaamassa kohti määränpäätään. Yllättävän nopeasti se tuli aina takaisin, vaikka pientä kiehumista olikin havaittavissa. Loppuraveissa kesti, että Essi täysin rauhoittui ja malttoi alkaa venyttämään alaspäin. Treenin jälkeen hiki virtasi ja se saikin hetken kuivatella tallissa ennen ulos pääsemistä.


Huomenna menen aamusta aikaisin ratsastamaan sen ja luultasti käydään kiertämässä pidempi lenkki maastossa. Keskiviikkona olisi koulutreenien aika ja torstaina tai perjantaina olisi suunnitteilla hypätä. Estetreenit jäivät edellisellä viikolla pois näytön takia, eli tässä on tullut yli viikon tauko esteiltä. Maastolenkillä on hyvä tehdä intervalliharjoituksia, joiden kautta kehittää mm. Essin vauhtikestävyyttä. Kunto sillä on hyvä nyt, mutta aina voi parantaa. Eipä se tuon sänkkäritreeninkään jälkeen poikki ollut, koska heti laitumelle päästessään ravaili se jonkin aikaa ympäriinsä. Monesti se hikoileekin pelkästä jännityksestä etenkin kilpailuissa.


4 kommenttia:

 1. Voi vitsit, sänkipelloilla otetut kuvat on aina niin upeita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä kyllä monesti saa aika kivoja otoksia! (Jos vain kuvaaja pysyy menossa mukana :D )

   Poista
 2. Tosi kiva blogi! <3 liityin lukijaksi. Kävisitkö kurkkaamassa myös mun blogiin? www.jiinamilla.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tervetuloa! Pitääkin käydä kurkkaamassa. :)

   Poista