perjantai 16. syyskuuta 2016

Polkee polkee, jaksaa jaksaa!


Joskus sitä vain joutuu tekemään melkein parin tunnin treenit - eilen oli sellainen päivä. On myös sellaisia päiviä, kun sitä menee ja poistaa juuri loppuun kirjoittamansa postauksen ja joutuu aloittamana alusta. Niin, päiviä on monenlaisia ja eilen ei hyvältä näyttänyt. Toisaalta pääsin nyt analysoimaan treeniä kahteen kertaan tätä kirjoittaessa, joten kai tästä ihan positiivisiakin asioita voi löytää (haha).

Eilen menin Essillä aivan aamusta kentällä pitkän ja raskaamman koulutreenin. Kyllähän sen huomasi, että hetkeen ei olla keskitytty kunnolla koulukiemuroihin ja sain nähdä E:n kanssa pitkän työn, että kaikki nappulat alkoi asettua paikalleen. Aluksi työskentelin kauan käynnissä, pyrkien saamaan Essiä rentoutumaan niskasta ja taipumaan. Oikeassa kierroksessa se meinasi heittää vasenta lapaa pihalle ja teinkin sen kanssa hieman väistöjä vastasuuntaan ja pyörittelin sitä ympyrällä vaihdellen asetusta. Oikean kierroksen alkaessa sujumaan oli vuorossa vasen, johon tein samat tenput. Sain työskennellä jalan kanssa aika napakastikkin ja pyrin saamaan sitä kautta Essin kevyemmäksi edestä. Ravissa jatkettiin ympyröillä ja kiemuraurilla tehden aina siirtymisiä väliin.

Kuvahaun tulos haulle charlotte dressage quote

Charlotte Dujardin on huikean upea ratsastaja ja hänen työskentelyä sekä oppeja on ollut hyvä ottaa mukaan omaankin ratsastukseen. Essin kanssa on hyvin tärkeää päästä vaikuttamaan jalalla, koska muuten se voi vain jännittyä ja vastustella. Varsinkin meidän matkan alussa oli hankaluuksia vaikuttaa Essiin, kun tuntui, että se ampaisee kuuhun, jos siihen koski vähänkin liikaa jalalla. Valmennuksissa sitten paneuduttiin tähän ja muistan etenkin yhden meidän valmentajan vain kehottaneen asettamaan jalat kunnolla ympärille ja vaikuttamaan,  Eilenkin sain tätä neuvoa noudattaa, mutta lopuksi sain jopa ottaa jalkoja irti, että E _liikkuisi_eteen. 

Laukassa työskentely oli jopa helpompaa ja Essi pysyi hyvin samassa tempossa. Tein pieniä väistöjä siinäkin ja ympyröillä pientä avoa. Siirtymiset laukasta käyntiin sujui mutkitta, mutta raviin siirtyessä meinasi Essi jäädä hieman hätäiseksi. Hengähdystaukojen jälkeen oli Essillä aina hyvä fiilis jatkaa treeniä. Pääsin vaikuttamaan siihen hyvin myös vastalaukoissa ympyröillä, eikä se kertaakaan edes yrittänyt vaihtaa laukkaa (!). Jännittyä se meinasi helposti ja sain hakea siihen aika kauan pehmeyttä. Siihen olin tyytyväinen, että se ei kertaakaan kiihtynyt. Lopussa oli väistöt jo paljon paremmat ja Essi oli paljon elastisempi. Treenit kesti normaalia pidempään ja hiki tuli, mutta hyvään oli mukava lopettaa. Treenin alussa ei aivan ollut se "kaikki on ihanaa, helppoa ja sydämiä lentelee vain ilmassa"-oloa, mutta niinhän se on, että jokainen päivä ei voi olla hyvä. Pari kertaa tuli kaivattua B;n selkään, mutta kyllä se siitä lähti menemään.


Olen muuten miettinyt, että kokeilisin Essille pakaralihasten kinesioteippausta, koska olen huomannut sen siirtävän niiden tehtävän muille lihaksille. Aiemmin en ole niitä hevoselle tehnyt, mutta ihmiselle kylläkin. Ajatus siinä on sama ja samat säännöt pätee. En siis näe, että teippauksen kokeilemisesta olisi mitään haittaa. Pientä aktivointia lihakseen ja kokeiluun, Lisäksi niissä on ollut arkuutta ja samoin hieman selässä, joka on täysin estepenkin syytä. Nyt onkin vaihtunut väliaikainen hieman vanhempi penkki alle, joka istuu kyllä paremmin - minä en vain osaa/pysty/kykene istumaan siinä laukassa kunnolla. Se tuntuu niin epävakaalta, että voisi kellahtaa ympäri, kun kokeilin sitä maastossa. Ihanaa tämä satularumpa. Eilisen treeneissä oli selässä muuten B:n koulusatula, joka oli yllättävänkin hyvä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti