perjantai 30. syyskuuta 2016

Pilatesta ja koulutreeniä


Uuden harrastuksen aloittaminen on aina jännittävää, varsinkaan, kun lajista ei vielä tiedä paljoa. Olen tosiaan aloittanut salin ja ratsastuksen ohella uuden harrastuksen, nimittäin klassisen pilateksen. Kuulin kurssista ystävältäni ja kiinnostus heräsi heti. Jooga ja pilates ovat kauan olleet mielessäni, mutta jotenkin niitä ei silti ollut sen tarkemmin ajatellut. Kurssi oli vasta alkanut ja siitä oli pidetty vasta yksi tunti, eikä kaikkia paikkoja oltu vielä viety. Niinpä pari minuuttia asiaa pohdittuani menin ilmottautumaan kurssille. Pari päivää ennen oli pakko salilla vähän purkaa pientä jännitystä, joka oli alkanut hiipiä mieleen. Eilen pidettiin ensimmäinen tunti ja voi vitsi oli hauskaa. Erittäin hyvä laji kyllä ratsastajillekkin, koska töitä tehtiin kunnolla syvillä lihaksilla. Se oli myös paljon ajatustyötä, mikä tietenkin aina on plussaa. Tunti meni todella nopeasti ja mukava hikikin tuli päälle - ja kyllä, tänään on tuntunut vatsalihaksissa.


Essin kanssa ollaan treenailtu koulua ennen näitä sateita ja keskiviikkona kokeiltiin yksiä kankia sille. Viimeksi olin mennyt kangilla varmaan vuosi sitten sillä, joten tämä oli pieni kokeilu. Kuolaimet olisivat saaneet olla aavistuksen isommat, mutta ne eivät kuitenkaan hanganneet suuta tai häirinneet Essiä. Se meinasi olla hieman jännittynyt alkuun etenkin ja työskentelin kauan ympyröillä taivutellen ja jumppaillen. Tällä kertaa aloitin käynnin jälkeen heti laukassa, koska silloin sain Essiä nopeammin rennoksi, kun ravissa se voi alkuun jännittää. Tämä vaikutti olevan hyvä päätös, koska Essi tuntui heti rennomalta. Verkkojen jälkeen aloin taivuttelemaan lisää ja tein pieniä väistöjä. Otin jalustimet kaulalle, että pääsin vielä paremmin Essin ympärille. Jatkoin vastalaukkoja tehden, jolloin sain Essiä suoristettua ja ratsastettua paremmin läpi.

Lopuksi tein kahdeksikolla pientä avoa ja sulkua, joissa näki Essin vertyneen paremmaksi. Treeneistä tuli vain muutamat videot saatua ja nekin laukasta, joten kooste treenistä on suhteellisen lyhyt. Käytiin pellolla hieman kävelemässä ja tarkoitus oli ottaa pari kuvaa yhden kauniin puun vieressä, mutta Essi oli hieman eri mieltä - sitä ei nyt huvittanut poseerata, joten aika nopeasti jatkettiin matkaa. 

 "Hymyile niin ne ei tiedä, että sun hevonen ei jaksaisi poseerata ja kulkee takaperin"

Loppuunhan on aina hyvä kertoa ilouutiset ja tällä kertaa ne ovat..tittidii...sunnuntaina olisi tarkoitus mennä Barbin selkään! Kyllä, nyt on kulunut reilu 2kk lomaillen ja nyt alkaa kevyesti liikkuminen. Hitaasti, mutta varmasti tulee olemaan mottona. Ensimmäisenä kertana menen käynnissä vain pienesti taivutellen ehkä max. 20 min. Se on kyllä jo kauan ollut sitä mieltä, että on jo kunnossa..Pari päivää sitten se mm. leikki keinuhevosta ja rooli onnistui kyllä hyvin, jos niin voi sanoa. Tätä roolia ei vain tule harjoittaa sunnuntaina, kiitos.


Huomenna luvassa mahdollisesti estetreenit, jos kenttä on vain kunnossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti