sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Maastoesteillä! +kypäräkamera

Kyllä, v i i m e i n päästiin yhdessä Essin alias konkarin kanssa Alavuden maastoesteille. Eihän sitä odoteltukaan, kuin melkein puolivuotta vuoden. Mutta voi, että mikä ilma ja mikä fiilis siellä taas tuli. Olo oli niin vapaa ja Essi suorastaan säkenöi onnesta - kuskin hymyn näki myös aika suurena. Oli niin kauniin näköistä, kun aurinko paistoi puiden väleistä ja oli sopivan lämmin, eikä meteliäkään ollut ympärillä. Materiaalia tuli saatua niin kameralla, kuin kypäräkameralla! Välillä kypäräkamera meinasi heilahtaa hypyissä, koska ei ollut sne ihmeemmin kiinni, mutta kyllä se aika hyvin sai meidän menoa taltioitua. Jotta tästä postauksesta ei tulisi liian täynnä oleva, tulen lisäämään  maasta kuvatun videon erilliselle postaukselle. Voin vain heti alkuun todeta, että pirun hauskaa oli niin minulla, kuin Essilläkin. Taas sen näki, että kenttähevosen sydän lyö aina maastoesteillä aavistuksen kovempaa.

Kerettiin hyvin kiertämään koko rata ja hypätä kaikkia esteitä, eikä mikään ollut Essille ongelmana. Yllätykseksi se ei nyt edes kuumunut niin paljon, vaan rauhoittui hyvinkin nopeasti esteiden jälkeen. Aloitin verkkailemalla Essiä käynnissä ja ravissa ympäri kunnon polkuja. Essi oli odottavainen ja silmäili jo esteitä, kuin kysellen koska hypätään. Laukkailin tehden ympyröitä sopiviin paikkoihin ja taivuttelin Essiä eri suuntiin. Hyvien lämmittelyjen jälkeen annoin sen hetken huilata ja tultiin sitten ensimmäistä (vakio) estettä, tukkia muutamaan kertaan. Essi odotti hyvin ja pystyin koko ajan vaikuttamaan siihen. Sen jälkeen jatkettiin suoraan portaille, jotka Essi suoritti, kuin olisi aina ollut niitä hyppimässä. Ei siis ongelmia ja kuski sai vain nauttia menosta ja näyttää suuntaa.


Tultiin portaita ylös ja alas pari kertaa, josta jatkettiin jälleen eteenpäin. Seuraavana vuorossa oli isoimmillaan oleva reki, jolle toin ensimmäiselle kerralla Essiä itse varoen. Toisella kertaa laskin vain askeleita ja hypystäkin tuli hyvä. Essi oli niin tyytyväisen oloinen itseensä sen jälkeen, että ihan nauratti. Siitä jatkettiin seuraaville esteille, jotka oli pieni koivupysty ja Brasialainen(?). Ne tultiin vain kerran, koska hypyt oli hyvät, eikä niissä ollut mitään erikoista. Lähdettiin kävelemään mäkeä kohti monttua ja siellä meitä ensimmäiseksi odotti iso hauta. Nyt haudan päällä ei ollut tukkia, joten se ei ollut yhtä haastava. Essi suoritti tämänkin esteen ilman pienintäkään epäröintiä - näkikö se koko hautaa vai sokaisiko sen intohimo...tai aurinko?

Välillä on hyvä vain nauttia maisemista

Siitä mentiin toisille portaille, jotka tultiin ylös ja alas. Ne olivat jyrkemmät ja alasmennessä Essi aluksi kyseli, haluanko minä todella ne alaskin. Siitä se kuitenkin lähti niitä laskeutumaan ja näytti, että este ei ole hidaste. Seuraavana oli vuoroksi alaspäin hypättävä raidallinen este, josta jatkettiin portaikolle ja siitä laatikolle. Ne suoriutui hyvin ja kontrollikin pysyi. Viimeiselle esteelle en meinannut saada itse paikkaa nähtyä, mutta kyllä sekin siitä ylittyi. Tulin myös erilaisella linjalla toisen esteen ja Essi ei turhia kysellyt.


Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä - vesieste. Tuo Essin suuri rakkaus, intohimo ja pelikenttä. Se ei kysellyt tai turhia aikaillut vaan hyppäsi suoraan sinne ja laukkasi toiselle puolelle. Tultiin tämä pari kertaa ja hetken annoin välissä sen vain polskia (lue: kuopia) ja nautiskella. Lopuksi oli hetki, jota Essi oli jo odotellut sekä meinannut jo toteuttaa välillä. Nimittäin ylämäki. Niitä Essi melkein palvoo ja se rakastaa tykittää ne menemään. Tultiin siis vesieste, pysty, ylämäki ja sen perään oleva vielä jyrkempi ylämäki. Oli hauska huomata, kuinka Essi muisti niin hyvin toisenkin ylämäen ja otti vauhtia. On ne kyllä niin raskaita tulla ja maitohapoille mennään loppuvaiheessa. Siihen olikin hyvä lopettaa ja tehdä loppuverkat. Niin iloinen olo oli tuon kaiken jälkeen.

Maastoesteet+kenttähevonen=iso sydän. 

Toivottavasti tykkäsitte, seuraavassa postauksessa tulee olemaan reissulta toisenlaista materiaalia. Kannattaa siis pysyä kuulolla niin täällä, kuin youtubessakin. ;)

4 kommenttia:

  1. Oi vitsi, kun näyttää kivalta ja sujuvalta! Huomaa videoltakin kuinka Essi nauttii :)

    VastaaPoista
  2. Vitsi, kuinka kivat maisemat tuolla onkaan, todella hienoja kuvia ja mahtava video! :)

    VastaaPoista