perjantai 19. elokuuta 2016

Sateinen estetreeni


Estetreenien parissa oli hyvä lopettaa taas tämä viikko. Ollaan treenattu muina päivinä maastossa ja koulua kentällä, joista Essi on tykkännytkin. Edelleen on saatava lisää elastisuutta sen runkoon ja liikkeeseen, mutta treeni treeniltä mennään eteenpäin. Essillä on ollut hieman enemmän virtaa tällä viikolla, joka näkyi tämänkin päivän estetreeneissä. Rakensin radan, joka koostui pienestä "pystystä", 1-laukan sarjasta ja kapeasta okserista. Vaikka nyt onkin satanut pajon oli kentän pohja ihan hyvän tuntuinen - tästä syystä uskalsinkin kasata radan. Kuolaimena käytin jälleen samaa kevyttä kuolainta, jolla ollaan muutkin treenit menty. Maastossa oli ja on tuo kuolain edelleen liian kevyt, koska siellä Essi on sen verran innokkaana. Huomasin myös nyt esteillä, että toinen kuolain olisi voinut olla parempi tällä kertaa. Essi nimittäin meinasi nyt tykittää esteille ja sain välillä ottaa sitä aika reilustikkin takaisin. 

Esteet se muuten suoritti täysin ilman ongelmia. Se venyi hyvin myös sarjalle, jolle tultiin pari kertaa aika kaukaa. Tulin muutamia erilaisia ratoja, joissa oli paljon kääntämistä. Välillä Essi meinasi olla jäykkä kyljistä ja heittää toista lapaa sivulle, mutta ympyröiden ja erilaisten tehtävien myötä alkoi tämä paranemaan. Lopuksi rata oli 110-115cm ja Essihän imi todella esteille. Aina sen heittäytyessä vahvaksi ja alkaessa tykittämään otin sen takaisin, pysäytin ja jatkoin. Barbi seurasi meidän treenejä kentän vierestä ja napsi löytämiään keltaisia kukkia poskeensa. Vaikka sää ei ollutkaan otollisin, ei se menoa haitannut.


Nyt onkin Tuurissa estekisat molempina viikonloppuina, joita aion itsekkin mennä varmasti seuraamaan. Me ei niihin tällä kertaa keretty, mutta katsotaan sitten seuraavalla kerralla. Paljon kiinnostaa etenkin viimeisimmät luokat, joissa korkeudet alkavat jo olemaan sellaisia, että saa itsekkin oikeasti jännittää katsomossa. Seuraavana viikonloppuna on myös hevoshierontakurssin jatkoa, joten suuntaan Kauhajoelle pe-la. Ratsastuksen lisäksi on nyt myös kauhea lukeminen ennen kuun lopussa olevaa näyttöä. Ääk. Jotta stressattavaa ei olisi liian vähän on myös B:n klinikka pian ja onhan tässä muutama muukin jännittävä asia tulossa..Suuria päätöksiäkin on tehtävä, joista tulen mahdollisesti kertomaan myös blogin puolella tulevaisuudessa.

Hauskaa alkavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Olipas kiva, hiukan erikoisemmin editoitu video! :) Teidän meno näyttää kyllä todella kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, pitää aina välillä kokeilla jotain uutta. :D Kiitos ihanasta kommentista!

   Poista
 2. Kiva video! Teidän meno näyttää mukavalta ja jotenkin tosi kevyeltä! Sun ratsastustyyli on mahtava! Ja odotan jännityksellä mitä tulet kertomaan päätöksistä :o :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, kiitos paljon! Essi on kyllä aika liitelijä esteillä, kun intoa on niin paljon..:D

   Poista