sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kuumakallen estetreeni ja hemmottelut

Esteitä, palauttavaa hierontaa, huomiota, herkkuja, sähköhoitoa ja ruokaa. Mitä muuta hevonen olisikaan voinut illalta toivoa.

Heippa ja oikein mukavaa sunnuntaita!

Meillä on treenit jatkuneet oikein hyvissä merkeissä Essin kanssa - niin koulu-, maasto, kuin estetreeneissä. Ollaan tehty hyvin monipuolisesti kaikkea ja maastoillessa ollaan voitu tehdä joko rento ja palauttava lenkki tai vastaavasti kunnon treeni laukkaamalla hyviä maastoreittejä pitkin. Pientä kuumumistahan siinä on aina ilmassa kotimatkalla, jos ollaan paljon laukkailtu tai edes ravailtu maastossa. Essistä siinä ei ole mitään järkeä, että kotiin mennessä tulisi hissutella. Kuitenkaan mitään tyhmää se ei ole tehnyt vaan kaikki on jäänyt pieneen steppailemiseen. Koulutreeneissä olen keskittynyt sen jumppailuun, koska se on ollut hieman kankea kyljistään ja kunnon väistöissä sen askeleet eivät ole olleet yhtä tehokkaat. Paljon ollaan menty ympyröillä, kaarevilla urilla ja muilla erilaisilla reiteillä, jossa olen päässyt sitä hyvin taivuttamaan.

Meillä on ollut myös tässä pieni testaus kuolaimien kanssa. Kovemmille maastolenkeille olen kuolaimeksi laittanu kimblewickin, joka on esteilläkin ollut aiemmin käytössä. Halusin silti testata viime perjantaina, kuinka Essi toimisi meidän kevyellä "koulukuolaimella" esteillä. Kimblewick on kuitenkin niin paljon kovempi kuolain ja Essi on saattanut reagoida siihen turhan voimakkaasti. Asetin esteet melkein keskelle kenttää niin, että niille pääsi tekemään erilaisia reittejä. Tajusin siinä kootessani, että ei olla menty Essin kanssa sarjaa hetkeen, joten olihan sellainenkin pakko tehdä lisäksi. Verrytellessä aloin jälleen jumppaamaan sitä ja pyrin saamaan sen aluksi hyvin rentoutumaan ja venyttämään alas päällään. Ympyröitä, kevyitä avoja ja väistöjä sekä lukuisia siirtymisiä. Essi tuntui kuolaimella oikein hyvältä, eikä se painanut ollenkaan kädelle.Aloitin tulemaan oik. reunassa olevalle pystylle ja tein tien sille kaarevasti. Essi odotti yllättävänkin hyvin ja sen onnellisuus oikein säteili ympärille. Välillä tuntui jopa siltä, että Essi alkoi jopa kokoamaan itseään turhankin paljon ja sain pyytää sitä etenemään. Jatkoin tulemaan muille esteille ja Essi hoiti hyvin työnsä. Hengähdystaukojen aikana oli meillä onneksi kuvaaja, joka pystyi samalla nostamaan esteitä. Esteiden noustessa, kasvoi samalla Essin into ja itseluottamus. Se on aina ollut niin varma itsestään, joka on samalla voitto ja kirous. Miksi? Barbi on sellainen hevonen, joka antaa ratsastajan päättää kaiken ja luottaa siihen - tämä tarkoittaa sitä, että ratsastajan on oltava varma päätöksistään ja lähetettävä se hyppyyn oikeassa kohtaa. Essi puolestaan katsoo itse välejä ja joskus on mielestään enemmän oikeassa ja lähtee hyppyyn joskus turhankin kaukaa. Kyllähän se osaa olla myös oikeassa ja täten pelastaa, mutta eihän se aina niinkään ole.

Lopuksi rata oli 110cm tapeissa ja oloni oli oikeastaan yhtä varma, kuin Essilläkin. Sarja tuntui todella sujuvalta ja helpolta, samoin muut. Sarjan jälkeen annoin Essin oikaista välissä, jonka halusinkin nopeasti korjata ja ratsastin enemmän kulmaa kohti. Parille hypylle ajauduin itse satulan takapenkille ->lähetin Essin kauempaa, mutta Essi siltikin teki oikein mallikkaasti työnsä ja pelastikin hypyssä. Kertaakaan se ei epäröinyt vaan imi sopivasti esteelle. Vaikka ratsastaja saattoi meinata tehdä jotain liikaa niin varsinkin viimeinen 110cm rata oli sujuva ja tahti pysyi hyvin samana. Meidän kuumakallen liekit eivät nyt päässeet rovioksi asti ollenkaan! Kuolain oli ainakin nyt todella hyvä valinta ja tullaan sillä jatkamaan ainakin niin kauan, kuin hyvältä tuntuu. Paljonhan nyt vaaditaan vaan lukuisia toistoja, erilaisia treenejä ja hyviä kokemuksia, joiden kautta päästään menemään eteenpäin ja kehittymään.


Onnistuneen treenin jälkeen tein Essille palauttavan hieronnan, käytin TENS:siä lanneselkään, jossa on ollut hieman enemmän kireyttä ja jalatkin kylmäytyivät samalla. Saatiin hyviä lapojenkin lihaksia rennoiksi ja selkeä ero on edelliseen kyllä tullut.  Essi oli oikein tyyvytäisen näköinen ja mussitti aina välillä heiniään. Barbi puolestaan vaikutti mustasukkaiselta Essin huomiosta ja vaati sitä itselleen. Blogia kauemmin seuranneet voivat muistaa, että Barbille on aina syksyisin tullut muutenkin pieni kiukutteluaika, jolloin se ei ole yhtä herttainen ja ihana, kuin normaalisti. Muutamana päivänä ei se ole halunnut tulla tarhasta talliin ja on saattanut vain seistä paikallaan tai muuten vaan testaillut rajojaan. Jalka on muuten näyttänyt jo paremmalta ja B on päässyt välillä vapaaksi kentälle piehtaroimaan ilman loimea. 

Tämä viikonloppu on päiviltään mennyt Kauhajoki/Kurikka seuduilla hierontojen ja opiskeluiden merkeissä. Olen tänään vasta myöhään illalla kotona, joten Essi nauttii tämän päivän vapaasta. Huomenna luvassa olisi maastossa treenausta ja tiistaina mennään koulua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti