maanantai 1. elokuuta 2016

Ei ole tähdet kohdillaan..


Kuinka hyvä tuuri täytyy olla, jotta kahta omaa lemmikkiä pistää ampiainen (ainakin oletettavasti)? Sitä olen miettinyt näiden parin päivän aikana, kun Barbin ell. käynnin jälkeen huomattiin koirallakin hännän olevan aivan tukkina. Se kulki häntä alhaalla ja ell. käynnin jälkeen sai sekin antibiootteja. Lisäksi se sai siteen häntään, koska meinasi järsiä sitä jatkuvasti. Meidän tähdet eivät siis ole olleet niin kohdillaan ainakaan eläinten kanssa. Onneksi antibiootit on alkaneet toimimaan Barbiin hiljalleen, eikä jalka ole enää yhtä tukki tai kipeä. Ei se vielä liiku normaalisti ja jalka on edelleen turvoksissa, mutta ollaan jo menty parempaan suuntaan.

Vuohiskuopasta on kadonnut siellä ollut nestepatti ja kiveksen näköinen patti on myös muuttanut muotoaan. Lisäksi nyt oli näkyvissä karvojen trimmauksen jälkeen pieni haava B:n reidessä, jossa näkyi mätää. Tämä siis saattaa olla se pistoskohta, josta on sitten tullut mahdollinen imppari. Sitähän sanotaan, että ei tarvi olla, kuin nuppineulan kokoinen haava, että sinne voi mennä pöpö ja tehdä tulehduksen - nyt laitetaankin illalla siihen haude. Trimmauksen aikana B painoi päätään omaani vasten ja sitä selkeästi pelotti paljon, mutta silti se seisoi niin hienosti paikoillaan. Pistämiset ja muutkin on sujuneet helposti - Barbi on kyllä aika unelma potilas. Tänään on myöskin ensimmäinen päivä ilman kipulääkettä ja nyt vaan pitää toivoa, että sen vointi ei yhtään huonone.


Vaikka tämä kaikki onkin tuonut lisää stressiä ja ahdistusta on sitä saanut myös nauttia, kun olin Seinäjoella 3 päivän festareilla rakkaiden ystävien kanssa kuuntelemassa upeita artisteja. Kamera täyttyi kuvilla ja videoilla, meno oli huikea ja siellä vain keskittyi nauttimaan hetkestä. Ne olivatkin ensimmäiset käymäni festarit tälle kesälle! En ollut nähnyt ennen livenä montaa tuolla ollutta artistia ja täytyy sanoa, että Antti Tuisku varasti koko shown. Huikea esitys ja vielä kuumeessa! Lisäksi etenkin Italobrothers, Roope Salminen ja koirat, JVG, Jari Sillanpää, Tungevaag & Raaban sekä aina yhtä ihana Kasmir olivat myös huikeita.

Eilinen päivä kuluikin kisoissa verkkavalvojana ja oma estekuume vain nousi siinä samalla. Pitää nyt vain pitää sormet ristissä, että B tulisi nopeasti tuosta taas kuntoon niin päästään treenaamaan. Meillä on monta uutta puomia, joiden kanssa treeni ainakin maistuu. Olen myös vakavasti alkanut miettiä Essillä tavoitteellisesti kisaamista B:n rinnalla ja tarkoitus olisi alkaa senkin kanssa treenaamaan tavoitteellisesti. Koulua tulen kisaamaan vain Barbilla, koska Essin oma mielenkiinto ei niin koulupuolella loista.


Tänään kierrettiin Essin kanssa hyvin pitkä maastolenkki ja kastuttiin lopuksi ihan kokonaan raekuuron yllättäessä. Tamma kävi myös varsin kuumana tulomatkalla ja meni oma aikansa, että se malttoi jälleen kävellä, eikä tepastella. Siinä samalla tuli nähtyä monia muidenkin hevosten jälkiä, eli ilmeisesti lähellä olevat ravurit ovat myös alkaneet tekemään lenkkiä samoilla reiteillä. Essin selkä oli myös hieman arka, joten illalla tulen käyttämään siihen TENS-laitetta, joka on siihen aiemminkin toiminut todella hyvin. Pitää myös tässä piakkoin hieroa se kokonaan ja Barbi myös, kunhan se on täysin kunnossa. Huomenna olisi tarkoitus tehdä kunnon koulutreeni kentällä ja aloittaa opiskelu tulevaan näyttöön.

Oikein ihanaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti