tiistai 19. heinäkuuta 2016

Viikko treeniä edessä!


Heippa ja oikein hyvää tiistaita!

Meillä on viikko mennyt täysin treenien parissa Barbin kanssa. Sateista huolimatta on kenttäkin ollut ihan ok:ssa kunnossa - eilen se oli melkein täydellinen, jos niin voi sanoa. Ollaan työskennelty enemmän tai vähemmän koulukiemuroiden parissa. Väliin on ollut myös hieman kevyempiä päiviä ja itseasiassa siskoni ratsasti B:lla ensimmäistä kertaa ollessani pienellä reissussa sukulaisien luona.  Barbilla on ollut nyt mukavasti virtaa ja olen päässyt työskentelemään sen kanssa vaikeampiakin asioita. Sen sijaan oman käteni olen huomannut rupeavan välillä taas kääntymään ja sille pitää tehdä välittömästi jotain. Olen suunnitellut tämänkin illan treeneihin laittavani pienen teippauksen siihen - katsotaan, kuinka se silloin pysyisi aloillaan. Eilisissä treeneissä mentiin kouluohjelmia läpi ja onhan niissä vielä muisteltavaa. 


Osa saattaa muistaa, kun kerroin yhdessä postauksessa, kuinka kaipasin valmennusta ja _valmentajaa_muuton jälkeen. Minusta silloin tuntui, että aika olisi pysähtynyt, enkä päässyt eteenpäin. Annan valmennuksen jälkeen oltiin saatu lisää neuvoja, joita ollaan treeneissä noudatettu. Valmennuksen jälkeen puhuin myös Jutan kanssa ja päädyttiin, että tulen menemään joukkuekoulumestaruuksissa Helpon A:n. Tämä kävi minulle oikein hyvin, koska olin ajatellut meneväni joka tapauksessa Kauhajoen kisoihin. Kysyin myös voitaisiinko Jutan kanssa yhdessä katsoa läpi kouluratojen kohtia ja sovittiinkin 2 valmennusta tälle viikolle. Tiistai ja torstain olivat päivinä parhaimmat, jotta perjantai ennen kisoja sai olla kevyempi. Kilpailut ovat siis nyt viikonloppuna ja mennään molempina päivinä yksi luokka. Lauantaina mennään Helppo A FEI World Dressage Challenge-test B 2001, koska muut luokat eivät olleet meille avoinna. Oltaisiin menty Helppo A:4 2009, joka oli kansallinen luokka, mutta itse en siis ole vielä hakenut kansallista lupaa. Tarkoitus olisikin se luultavasti hankkia näiden kisojen jälkeen.

Sunnuntaina mennään itse joukkuemestaruus luokka, eli Helppo A:5 2015. En ole tuota ohjelmaa aiemmin mennyt ja katsoessani sitä oli ensimmäinen ajatus, "radan suunnittelijan on täytynyt todella tykätä kootusta ravista...", koska sitä ohjelmassa riitti. Muuten radan asiat olivat hyvinkin tuttuja - takaosakäännöksiä pitää Jutan kanssa varmaan eniten katsoa, jotta ne olisivat hyvät. Viikonlopulle on luvattu todella lämmintä, joten pelkään B:n olevan nopeasti väsyny.. Pitää vain toivoa parasta, että kaikki sujuu edes lähes yhtä hyvin, kuin yleensä treeneissä.


Olin suunnitellut hierovani B:n kunnolla tällä viikolla, mutta nyt mikään päivä treenien välissä ei ole sille oikein otollinen. Normaalia hierontaa en ainakaan voi tehdä, joten mahdollisesti käyn sen vain kevyemmin läpi ja keskityn etenkin lapoihin ja takaosaan. Lavat Barbilla on yleensä olleet mukavan avonaiset, mutta pientä jännittyneisyyttä olen nyt havainnut. Pitäisi varmaan ostaa hevosille omat kalenterit, joihin merkkailla näitä päiviä kunnolla, koska omani on täynnä jo muista asioista.

Tänään mennään siis illalla valmennukseen ja katsotaan ohjelmia lävitse. Pääsen myös itse hierojalle (taas), joten ei huono päivä. Tosin hieronta ei nyt ole ehkä otollisin, koska tulen lihaksia illalla rasittamaan, joten se on plus miinus nolla melkeinpä. Tarkoitus ei olekkaan niin aukoa lihaksia, vaan lähinnä rentouttaa kevyesti ja samalla käydään läpi muutamia muita asioita. Viikon päästä menen kunnolla avaamaan paikat ja B:n lihakset aion myös silloin hieroa kunnolla läpi.


Katsotaan, jos saadaan valmennuksista jotain materiaalia, jotta voin tänne niistä kunnolla kirjoitella. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti