torstai 21. heinäkuuta 2016

Valaiseva iltavalmennus |+Ääniraidallinen video

Uusia nappuloita koneeseen, lukuisia hyviä neuvoja ja muutenkin hyvin tehokas valmennus. Paljon pieniä säätöjä, joiden avulla saatiin isoja muutoksia. Niistä oli meidän tiistain kouluvalmennus koostettu.

Ihana valmentaja, hyvin toimiva hevonen ja erittäin antava valmennus. Mitä sitä muuta voisi edes pyytää? (..lottovoittoa, lomaa ulkomaille..joojoo, onhan näitä). Oltiin tosiaan tiistaina Jutan yksityis kouluvalmennuksessa, joka mentiin Jutan omalla kentällä. Olin kysellyt olisiko meille mahdollista saada pientä treeniä ennen kisoja ja suureksi onneksi saatiin asia järjestettyä. Sovittiin treenit yhdeksäksi illalla ja meiltä meni ajaa vain noin puolituntia perille. Kenttä oli sopivan kokoinen ja paikka mukavan rauhallinen. Samalla pääsin myös näkemään rakkaita entisiä "kisaponejani", Donnaa ja Niksua. Jotkut saattavat muistaa nuo kaksi mustaa shettistä, joiden kanssa on pienempänä on tullut mentyä varsin kovaa - ainakin pienestä Beedasta tuntui silloin siltä.


Valmennuksesta tuli paljon videomateriaalia, joista kokosinkin pienen koosteen ääniraidan kera. En siis tule täällä niin tarkasti kirjoittamaan mitä tehtiin, koska videolta sen jo näkee sekä kuulee. Ennen valmennusta olin teipannut kevyesti käteni, jotta saisin niihin pienet "muistuttajat", jos ne meinaisivat yhtään alkaa kääntymään. Täytyy todeta niiden toimineen, koska nyt sitä ongelmaa ei ollut! Aivan aluksi Barbi hieman pälyili ympärilleen ja varsinkin muut hevoset olisivat olleet mukavia uusia tuttavuuksia. Sain muistuttaa sitä keskittymään ja verkkojen aikana se alkoikin paranemaan. Pienen hengähdystauon jälkeen alettiin työskentelemään käynnissä - koottukäynti, keskikäynti..nyt haettiin eroja ja sitä, että tahti silti pysyisi samana. Helposti koostusta käynnistä tuli mieleen, että hevosen pitäisi askeltaa paikallaan. Tämähän ei ole se pointti vaan hevosen ryhdin tulee olla siinä korkeampi. askelpituus lyhenee ja liikkeen on oltava voimakkaampaa. Sain olla hyvin tarkkana tässä ja muissakin kohdissa, että olin tarpeeksi nopea itse apujeni kanssa ja en jäänyt hissuttelemaan. Jutalta tuli tähänkin hyviä ohjeita ja sain paremman mielikuvan liikkeestä päähäni. Aluksi meinasin vähän "tappaa" kunnon ravin ruvetessani kokoamaan, mutta pian saikin huomata tahdin säilyvän niissäkin hyvänä.

Jatkettiin samaa harjoitusta jokaisessa askellajissa ja Barbin liike muuttui huomattavasti. Kotona treenatessa tulee niin helposti tyydyttä "iha hyvä" suoritukseen, eikä tule vaadittua enempää. Nyt heti saadessani omat avut nopeiksi niin kappas, hevonenkin oli nopea reagoimaan ja askel tehokkaampaa. Tehtiin muutamat sulkuväistöt, joissa ratkaiseva tekijä tuntui olevan polvet, jotka alussa jäivät liian kiinni, jolloin B kokosi itseään liikaa. Tämän asian korjatessani huomasikin, kuinka helpolta väistöt tuntuivat. Lopuksi tehtiin laukassa muutamat vaihdot käynnin kautta, jossa ensimmäisellä kerralla meinasin itse olla hätäinen. Siirsin käyntiin, mutta olin jo heti nostamassa laukkaa, eikä kunnon käyntiaskelia tullut tarpeeksi. Jutta neuvoikin, että kisoissa teen mieluummin treeneissä jopa 8 askelta, koska jos B on yhtään kuumana siellä niin se ei siitä sitten innostu liikaa. Myös ajatus avosta ennen ja jälkeen siirtymisen auttoi paljon - B oli paljon tasaisempi, eikä se jäänyt paikalleen.

Päätettiin katsoa ohjelmat läpi torstaina, joka kävi minulle hyvin. Sain myös kotitehtäväksi katsoa mm. Kyran ohjelmia, joist voisi saada myös ajatusta lisää kokoamisen eri asteista, Eilen tein kevyen treenin ja menin läpi ohjelmia. B oli hieman tohkeissaan treeneissä, mutta selvä ero liikkumiseen oli tullut valmennuksen jälkeen - pitää toivoa tämän syöpyvän nyt hyvin mieleen. Jos saadaan materiaalia tänään, teenkö ääniraidallisen vai ihan normaalin videon musiikeilla? Hyvää torstaita!

4 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä kiva video, joka oli muuten todella hyvän mittainen! Mä niin tykkään sun ratsastustyylistä :) Ääniraidalliset videot ovat aina mielenkiintoisia, joten itse ainakin toivon tällaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Pitänee siis tehdä seuraava samalla tyylillä, eli laittaa sen ääniraidalla. Materiaalia tulee monesti niin paljon, joten saa olla tarkkana, että videosta ei tulisi liian pitkää.. :D

   Poista
 2. Ääniraidalliset on kivoja. Sulla on kivan rauhallinen ääni ja puhetapa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekkaan tainnut ennen saada omasta äänestäni tai puhetavastani palautetta. Kiva kuulla :)

   Poista