torstai 28. heinäkuuta 2016

Tukkijalan arvoitus

Ei haavaa tai muita jälkiä, kova turvotus aina nivusesta saakka ja syytä ei tiedetä. Nyt tarvittaisiin Sherlock paikalle.


Niin, kerettiinhän tässä jo kauan elämäänkin rennosti ja ilman suurempia ongelmia. Hevoseton ei ehkä ole täysin huoleton, mutta säästyy ainakin näiltä ongelmilta (ja mysteereiltä). Onhan tässä oma mielenkiintonsa leikkiä etsivää ja keksiä mahdolliset ongelman aiheuttajat ja yrittää saada hevonen kertomaan syy - voisin silti elää ilman tälläisiä mysteereitä. Ei tule elämästä tylsää hevosten kanssa, se on varma.

Eilen illalla hevosia sisälle hakiessa oli Barbin oikea takanen aivan paisunut ja arka. Sen kävely oli vaivallista ja jalka oli selkeästi kipeä. Se nosti sitä heti sivulle ilmaan, kun siihen meinasi kevyesti koskea. Mitään verta ei ollut, eikä haavaakaan ollut. Turvotus oli aina nivusesta kavioon saakka, joten jännevamma saatiin sulkea pois. Jalkaa kylmättiin, mistä B ei tuntunut ollenkaan nauttivan vaan nosti jalkaa sivulle. Ruokahalu oli kuitenkin hyvin tallella ja Barbi pitikin tarkkaa vahtia, että muut hevoset eivät saaneet enempää ruokaa, kuin hän. Hevoset yöpyivätkin sisällä ja aamulla tarkistettiin tilanne. Barbin jalka oli edelleen paisuksissa samalla tavalla ja kosketusarka. Soitettiinkin ell. paikalle, joka saapui parin tunnin päästä. Kerettiin siis kylmätä B:n jalkaa ennen sitä ja muut hevoset olivat pitämässä sisällä seuraa. Epäilykset olivat heti ampiaisen pistossa ja kävi mielessä myös kyyn purema - jälkiä vain ei näkynyt, joten ei voitu olla varmoja. Barbi on kuitenkin niin herkkä eri itikoille ja muille, joten tämä ei olisi ihme.


Eläinlääkärin saapuessa paikalle Barbin jalka tutkittiin, mutta syytä ei voitu sanoa. Jalka oli sen verran turvoksissa, että sitä oli vaikeampi tutkia. Barbin karvoja ajettiin pois kintereen kohdilta, jos sieltä löytyisi jotkin jäljet. Mitään ei kuitenkaan löytynyt ja olo oli hieman epätoivoinen. Ell. sanoi sen muistuttavan impparia, mutta olosuhteet huomioon ottaen ei sekään tuntunut oikealta. Barbi sai antibioottikuurin ja kipulääkettä sekä lisäksi sillä on betadine-haude, joiden avulla toivotaan tämän menevän ohitseKahdessa päivässä pitäisi näiden tehota, jonka jälkeen jos jalka on samanlainen on lähdettävä varmaan klinikkaa kohti, toivotaan siis parasta.

Barbi sai onneksi mennä tarhaan, koska kävely tekee kuulema vain hyvää vaikka se vähän vaivanloista vielä onkin. Nyt siis kaikki peukut pystyyn, jotta Barbi olisi pian terve ja kyseessä olisi se ampiaisen pistos!

4 kommenttia:

 1. Voi hitsi mitä murheita. Nyt ainakin ampparit on kyllä ihan kahjoja. Pikaista toipumista!

  VastaaPoista
 2. Niin olen vähän kuullutkin...pitää varmaan vaihtaa seepra-asu ampiaiseksi, niin Barbi voisi solluttautua niiden joukkoon. Kiitos, toivotaan parasta!

  VastaaPoista
 3. Mun hepan jalka on turvotellut samallalailla liiallisesta apilan saannista, meillä ei muuta syytä löytynyt vaikka tutkittiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, erikoista miten näkynyt vain yhdessä jalassa. Tuolla ei apilaa pitäisi olla niin paljoa, mutta tokikaan ei voi mennä vannomaan, että se ei voisi olla siitäkin.
   Elämä olisi niin paljon helpompaa näiden kanssa, jos ne osaisivat kertoa itse mitä on tapahtunut.

   Poista