perjantai 1. heinäkuuta 2016

Luvassa hieronta kuuri


Kuten otsikosta voikin jo huomata on toiselle omista hepoista luvassa hieronta kuuri. Miksi? Tänään hieroin aamulla Essin ja sen lihakset olivat hyvin kireät, joka vaikuttaa sen oloon suuresti. Etenkin kaula ja lavat olivat kokonaisuudessaan erittäin jännittyneet ja sain käyttää niihin kunnolla aikaa, jotta ne alkoivat pehmenemään. Se oli melkein täysin Barbin lihasten vastakohta. Koska lihakset olivat niin kireät vaativat ne nyt useampia hierontakertoja pienemmän ajan sisällä. Tarkoitus onkin hieroa seuraavan kerran se 4 päivän päästä, jatkaen 3-4 kertaa samalla kaavalla. Tämän jälkeen jatketaan harvemmin, noin 2x kuukaudessa.  Akuutteihin ongelmiin toimii hieronta kuurina paremmin ja sitä suosittelenkin uusina hierontaan saapuville, katsoen toki jokaista asiakasta yksilönä - on otettava huomioon hevosen treenit. kilpailut jne.

Käytin tänään jälleen TENS:siä, tällä kertaa lapoihin. Se toimi hyvänä pehmittäjänä hieronnan alkuun ja Essi selkeästi tykkäsi siitä. Vasen puoli oli paljon oikeaa kireämpi ja välillä tuntui, kuin olisi kiveä hieronut. Voimakkuus sai olla suhteellisen kevyt, koska lihakset olivat arat. Nyt, kun hierontoja tulee enemmän, tulevat treenit olemaan hyvin kevyitä - ei mitään kovin raskasta hetkeen.  Siskoni onkin mennyt Essillä nyt melkein päivittäin iltatallin yhteydessä. Hieronnan jälkeen Essi oli niin helpottuneen näköinen ja se vain roikotti päätään maassa. Korvat lurpattivat ja sen katse oli jotenkin seesteinen. Siitä olikin hyvä päästä takaisin laitumelle syömään heinää tallissa vietetyn yön jälkeen. Voin kertoa, että askel on varsin ripeä etenkin Essillä ja Primm laahustelee vastaavasti perässä, kuin peräkärry.

 Näillä oli kova tappelu, kuka saa syödä maassa olevat kaurat

Olen tehnyt B:n kanssa paljon koulutreenejä kentällä säästä huolimatta. Sade on tehnyt tehtävänsä ja kenttä ei ainakaan ole liian kuiva.. Pitää nyt toivoa auringon paistavan kunnolla näinä päivinä, jotta kenttä kuivuu hieman paremmaksi. Tänään käytin hyväkseni kentällä olleita puomeja ja tein niillä erilaisia tehtäviä. Paljon kääntämistä, taivuttamista ja eteenpäin sujumista. Barbi on muutenkin työskennellyt nyt oikein hyvällä fiiliksellä, eikä mitään ongelmia ole tullut. Puomit olivat hyvinä apuina aktivoimaan takapäätä ja lisäsivät myös B:n keskittymistä. Ympyröillä tein pientä väistöä ja useita siirtymisiä. Vasemmalle pohkeelle se meinasi yhdessä kulmista helposti painaa vasten, jolloin suoristin sitä enemmän ja pääsin ratsastamaan sen kunnolla läpi. Asetin sitä ajoittain myös enemmän ulospäin ja työskentelin vastalaukassa paljon. On muuten toimiva tapa saada hevosta suoristumaan!


Tänään olen Essin lisäksi hieronut yhden ponin ja illalla olisi vuorossa vielä yksi hevonen. Näiden hierontojen tekeminen on aina yksi nautinto ja opettava kokemus. On mukavaa päästä vertailemaan erilaisia hevosia, oppia niistä enemmän ja kehittyä aina vähän lisää. Olen viimeaikoina lukenut myös enemmän kirjoja ja erilaisia kirjoituksia netissä koskien hevosen fysiologiaa. Haluan imeä tietoa itseeni, kuin sieni, koska jokaisen pienenkin asian oppiminen on extraa. Vain mielikuvitus on rajana hieronnassakin, kuten ratsastuksessa. Tällä hetkellä on minua alkanut kiinnostamaan myös akupunktio enemmän ja sitä olisi mukavaa opiskella lisäksi. Olen käynyt ihmisen akupainanta kurssin, mutta paljon tietoa olisi vielä saatava. Hevonen ja ihminen on molemmat niin mielenkiintoisia ja uskon, että koskaan ei tässä ammatissa voi olla "valmis". Aina on uutta opittavaa.

Hyvää perjantaita, nauttikaa viikonlopusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti