sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kisaviikonloppu tunteita täynnä

Kauhajoen 2-tason koulukisat ovat nyt takana ja tiivistettynä tunnelmat: ekana päivänä nauratti, toisena päivänä hieman harmitti. Nyt ei mukaan tarttunut ruusukkeita, mutta lisää kokemusta niidenkin puolesta. 


Tosiaan meidän kisarumpa saatiin viimein taas aloitettua - heti kaksi päivää kestävissä kisoissa. Arvostelu oli tiukka, mutta paljon hyviäkin kommenteja tuli saatua. Lauantaina olisi ilma ollut otollinen auringon ottamiseen, mutta kisoihin se oli aavistuksen liian lämmin. Säätietoja jo päivää ennen katsoessani aloin pohtimaan, kuinka B tulisi menemään. Monesti kovin lämpimällä se saattaa tulla hitaammaksi ja otollisin sää olisikin ollut pilvinen. Kilpailut olivat kuitenkin oikein hyvin järjestetyt ja oli mukavaa nähdä tuttuja. Mentiin luokkana Helppo A FEI World Dressage Challenge - test B. Verkka tapahtui maneesissa, jossa olikin varsin lämmin ilma ( ei ainakaan tullut kylmä). Ratsastinkin ilman takkia verkan, koska sen kanssa olisi saanut todella hikoilla. Verkassa Barbi oli varsin mukava, se reagoi hyvin apuihin ja oli sopivan rento. Aluksi ratsastin sitä jälleen eteen-alas ja siitä aloin hiljalleen kokoamaan.

Radasta saatiin video puhelimella, koska olin unohtanut kameran päälle, joten akku oli kuollut jo ennen paikalle saapumista. Tein ääniraidallisen koosteen radasta, joten en tule niin hirveän tarkasti kirjoittamaan siitä. Rata oli kaiken kaikkiaan ihan ok, eikä siinä ollut hirveästi töppäyksiä. Aivan alussa korjasi Barbi pysähdyksessä taaksepäin, joka tietenkin vähensi pisteitä. Samalla omat hiukseni päättivät karata verkostaan, jota sitten nauroin mielessäni koko radan. Nähdessäni  varjosta liihottavan letin tuli väkisinkin mieleen miltä se oikein takaapäin näyttää. Sekunnin kerkesin miettimään korjaisinko sitä, mutta päädyin antaa sen vain olla (ja liihottaa kauniina piiskana perässä). Tämä oli toisaalta vain hyvä juttu, koska olin hymy korvissa koko radan eli rentona.


Keskiraveista saatiin ihan hyvät pisteet ja yllättävästi myös takaosakäännöksistä. Kyllä, luit oikein. Juuri ne kohdat, joiden olen kertonut olevan meidän heikkouksia, koska niitä ei ole niin edes treenattu, onnistuivatkin yli odotusten. B tuntui siltä, että uskalsin koota sitä niissä enemmän ja tein ne enemmän paikallaan, kuin treeneissä - pieni riski kannatti. Käynnissä paarmat ja kärpäset hyökkäsivät ikävästi kimppuun ja tunsin, kuinka B alkoi potkimaan vatsaansa. Silti tuli keskikäynnistä ihan hyvä numero. Jopa laukanvaihdot käynnin kautta onnistuivat ihan hyvin! B liikkui myös ihan hyvin, vaikka välillä tunsin rupeavani hissuttelemaan. Tarkkuutta vain vielä lisää niin hyvä tulee! Tulos  63.100% ja 7 sija. Tuomareilta tuli hyvää kommenttia ja varsinkin " väläyttelee laatua!" todella piristi ja tsemppasi.

Sunnuntaina oli vuorossa vaativampi ohjelma, jonka asioita oltiin treenattu vain tämä viikko, joten tahti oli aika nopea. Luokka oli Helppo A:5 ja sisälsi lähinnä koottua ravia, koottua laukkaa, koottua käyntiä ja muutamat hassut keskikäynnit yms. Verkassa B ei tuntunut yhtään itseltään ja oli hyvin epätasainen suusta. Näin sen kerran myös leikkivän kielellä, jota se ei ole tehnyt. Pidin kangen hyvin löysänä ja yritin vain saada sitä rehellisesti avuille. Sitä tuntui häiritsevän jokin, eikä kaikki mennyt nappiin. Ulos mennessä tulivat ötökät kimppuun ja se alkoikin niitä heti potkimaan. Rata oli huono, mutta sisälsi toki myös muutaman hyvän kohdan. Kuitenkaan en ollut ollenkaan tyytyväinen siihen, eikä B ollut kunnolla itsensä. Se ei noussut välillä kunnolla ylöspäin ja keskiravissa tuli pieni rikko. Avot ja sulut onnistui ihan mukavasti ja B oli letkeä. .Keskimmäinen pysähdys oli hyvä, mutta muualla meinasin itsekkin olla hätäinen. Ensimmäinen takaosakäännös oli hyvä, mutta toinen... Tunsin jo ensimmäisen tehtyäni, kuinka sitä alkoi ärsyttämään päähän tunkevat paarmat ja se pisti korvia luimuun. Toinen käännös muuttui pyörähdykseksi (=paarmojen väistöliike), josta piste 1 laskikin keskiarvoa roimasti. Siinä nollasin tilanteen ja jatkoin, heti laukassa tasoittui Barbikin, kun ötökät jäivät pois.Vastalaukoissa tein itse sen virheen, että käänsin liian aikaisin kaarta, josta tuli miinusta. Varmasti olisi ollut apuna treenata kirjaimien kanssa..

Keskiravi lopussa oli ihan hyvä, mutta kuten voi jo päässään laskea, ei meidän prosentit olleet hyvät tai lähellekkään niitä mitä ollaan saatu. Tulos 57,500% ja 15 sija. Harmittihan se todella paljon, mutta tälläistähän elämä on - joskus menee putkeen ja joskus putken ohitse. Ehkä Barbia häiritsi, kun kangilla mentiin yhtäkkiä niin useasti, ehkä sillä oli vain huonompi päivä tai sitten itsekkin olin jotenkin hätäinen kokonaisuudessa, ehkä se oli kaiken tämän summa. Ken tietää, mutta nyt vain leuka rintaan ja katse kohti seuraavia kisoja. Kuulema rata ei edes näyttänyt pahalta ja B näytti liikkuvan hyvin, mutta sitäkin pahemmalta se itselle tuntui. Vaikka itsellä ei niin putkeen mennytkään oli hienoa seurata eri ratsukkoja ja nähdä Alavuden saavan hopeaa! Nyt välissä tullaan keskittymään luultavasti enemmän estetreeneihin, kun ennen kisoja oli keskityttävä kouluun kunnolla. :) Seuraava viikko tulee muutenkin olemaan hieman kevyempi, koska treenit ovat olleet todella raskaita.


Think like a queen. 
A queen is not afraid to fail. 
Failure is another steppingstone to greatness.
- Oprah Winfrey 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti