tiistai 5. heinäkuuta 2016

Boostia hakemassa


Kun treenit kovenee on tärkeää pitää huoli mm.  siitä, että saa tarpeeksi energiaa. Barbin kunto on alkanut paranemaan normaaliksi, mutta vielä on työtä edessä. Ollaan treenailtu nyt paljon puomien parissa ja aktivoitu takapäätä. Lisänä erilaisia kaarevia linjoja, sulkuja ja avoja ja lukuisia siirtymisiä. Olen halunnut B:n tulevan nopeammaksi ja parantaa myös sen keskittymistä treeneihin. Onkin ollut hyvä, että välillä on tuullut lujempaa, jolloin on testattu keskittymistä oikein kunnolla. 


Barbista on huomannut myös hyvin sään vaikutuksen - lämpiminä päivinä on se ollut paljon laiskempi. Siksi aamuisin taitaakin olla paras aika treenata, kun ei ole kerinnyt tulemaan niin kuuma. Kauran määrää sillä on nostettu ja nyt se on melkein sama, kuin ennen pientä lomaa. Silloin määrää pienennettiin yli puolen hiljalleen, koska se ei tarvinnut niin paljon energiaa loman aikana. Se on myös alkanut saamaan nivellille tarkoitettua ainetta ja myös enemmän elektrolyyttejä. Ollaan myös aloitettu pieni rautakuuri, jolla saadaan varmisttetua, että sillä ei ole arvot liian alhaalla. Tämä nimittäin voisi myös olla yksi osatekijä väsymykseen.


Joulunahan molemmilta hevosilta otettiin koko verenkuva ja kävi ilmi, että B:lla oli hyvinkin alhaalla rauta-arvot. Essillä ne olivat jopa paremmat mikä oli ihme, koska joskus E:llä oli arvot hyvinkin alhaalla. Tuloksissa kävi kuitenkin myös selväksi, että treeni on ollut hyvää - se on palautunut suorituksista hyvin ja silti kehittänyt lihasta - toisin sanoen olen vaatinut siltä tarpeeksi. Pitäisi kyllä ottaa jossain vaiheessa samat testit uusiksi, jotta pysyisi hyvin niistäkin kartalla. Testien jälkeen syötettiin molemmille hevosille rautakuuri meille uusilla aineilla ja eron huomasi sen jälkeen. Molemmat olivat paljon virkeämpiä ja niiden olemus oli kauttaaltaan parempi.


Tänään aamulla tein aamutallin ja samalla hieroin Essin. Keskityin jälleen etenkin kaulan ja lavan lihaksiin, jotka tuntuivat kyllä viime kerrasta paremmilta, mutta edellen kireyttä riitti. Nyt TENS-laite ei tullut mukaan, joten tein vain normaalin hieronnan. Essi oli koko hieronnan ajan hyvin keskittynyt ja rento. Se roikotti päätään maassa ja korvat lurpattivat. Kun saatiin lavan hyvin kireitä lihaksia rentoutettua sen olemus muuttui välittömästi. Sen voi ajatella omalle kohdalleen - kun omat niskat ovat hyvin kireät on olo aivan erilainen, kuin niiden ollessa rennot.

Usein havainnollistankin näitä asioita muillekkin sitä kautta, että miltä se omalle kohdalle tuntuisi. Sama asia, jos hevonen kulkee pää pilvissä ja selkä alhaalla. Selän okahaarakkeet painuvat lähemmäs toisiaan ja paine on hyvin suuri.  Se lukitsee takapäänkin liikkeen, eikä hevonen voi astua niin hyvin alle ja olla yhtä tehokas. Selkäytimeen ja hermoihin, jotka kulkevat jokaisesta nikamavälistä ulos kohdituu paine. Lisäksi tämä asento (pää ylhäällä pilvissä) voi alkaa aiheuttamaan kipua lanne-ristiluun, risti-suoliluun ja rintarangan alueella. Vedä itse selkä ihan kaarelle ja koita liikkua samalla tavalla - ilman kipuja. Aikalailla mahdotonta.


Barbi saa siis nauttia ansaitusta vapaasta tänään ja se myös kengitetään. Huomenna jatketaan puomitreenien parissa ja toivotaan, että itsekkin olen silloin kunnolla terve. En ole pitkään aikaan ollut kipeä, mutta nyt olen ilmeisesti saanut viikonloppuna kylmää ja kurkkukipu on yksi osoitus siitä. Nyt onkin tullut litkittyä paljon teetä ja yritettyä ottaa muuten rennosti. Liian sänkypotilaaksi ei sovi heittäytyä, mutta onneksi töitä voi tehdä sitäkin kautta. ;) Perjantaina menen luultavimmin hieromaan Kauhajoelle (jos olotila on hyvä) ja samalla pääsen itse tällä tietoa hierottavaksi
- i h a n a a.


Hyvää alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti