keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Yllättävän hyvä


Hevoset on saaneet viettää melkein joka yön ulkona, paitsi huonoina keleinä ovat ne majoittuneet talliin. Kuumimpana päivänä ne saivat olla tallissa päivällä ja palata takaisin laiduntamaan illalla. Ruohoa on tullut siis syötyä ja keleistä nautittua. Vai onko? Barbi on reagoinut kaikkein eniten ötököihin ja se tuntuu viettävän suurimman osan ajasta tarhan puolella. Ilmeisesti siellä itikoita on vähemmän vaikkakin  on tarhaankin muodostunut pieni polku, jota B ilmeisesti on kiertänyt yrittäessään paeta niitä. Barbin harja ja häntä ovat saaneet osansa ja monta karvaa on kadonnut.. eikö niitä voisi vain liimata takaisin? Tai ehkä pitää harkita pidennyksien tilaamista. Onneksi tervarasva on toiminut loistavana apuna ja sen jälkeen ei ole häntäkään näyttänyt siltä, että B olisi istunut isommankin pommin päälle. 


Omat päiväni ovat kuluneet nopeasti - liiankin nopeasti. On tullut hierottua erilaisia hevosia ja ihmisiä sekä yritettyä opiskella. Hieroin myös Barbin muutama päivä sitten ja ajattelin löytäväni nyt enemmän kireyttä, koska treenit ovat koventuneet ja lihakset joutuneet enemmän töihin. Hauska oli huomata, että nyt oikea puoli tuntui aavistuksen kireämmältä, kuin vasen - ennen tilanne on ollut toinen, johon yksi syypää oli silloinen satula. Lavat olivat mukavan avonnaiset, mutta kaulassa oli enemmän kireyksiä etenkin olkavarsi-päälihaksessa, joka toimii muunmuassa toispuolisessa toiminnassa vieden raajaa eteenpäin, ojentaen ja taivuttaen päätä sivulle. Siihen sainkin käyttää enemmän aikaa. Lisäksi rintalihaksessa oli kireyttä sekä takaosassa lähinnä pakaralihaksissa ja semeissä. Käytin myös Barbiin ensimmäistä kertaa TNS-laitetta ja kyllä vain sekin siitä tykkäsi - vielä ei ole vastaan tullut ketään, joka olisi ollut toista mieltä. Kaiken kaikkiaan olin positiivisesti yllättynyt, koska mitään isoja kireyksiä ei kuitenkaan ollut ja lavat varsinkin oli hyvät. Ehkä se salaa venyttelee tuolla laitumella ollessaan.


On minulla myös jotain ihanaa kerrottavaa - meillä on reilun viikon päästä valmennus! Anna Kärkkäinen tulee läheiselle tallille valmentamaan ja mennään mukaan. Kerta on ensimmäinen hänen valmennuksissaan ja mielenkiinnolla odotan tulevaa, koska paljon positiivista palautetta olen saanut kuulla. Anna pitää koulu- ja estevalmennuksia noin kerran kuukaudessa täällä ja tällä kertaa mennään kouluvalmennukseen. En vielä ole päättänyt menenkö kangilla vai nivelellä, mutta onhan tässä vielä aikaa miettiä. Olo on vain niin helpottunut ja onnellinen. 

Huomisestakin on tulossa hyvin jännittävä. Menen nimittäin valloittamaan yhden alueen, johon en ole juuri koskaan päässyt kunnolla perehtymään ja viime aikoina on kiinnostunut kasvanut sitä kohtaan. Mistä on kyse? Minä, aina niin uskollinen ratsastaja suuntaan katsomaan Seinäjoelle raveja. Kyllä. Suurin syy tähän on se, että suoritan samalla yhden kotitehtävän. Aion siis keskittyä johonkin ravihevosista, katsoa kuinka se liikkuu, kuinka se verrytellää, miten se suoriutuu ja syy tulokseen (ja mahdolliseen menestykseen). Niin mielenkiintoista, mutta saas nähdä kuinka hukassa siellä olen. Onneksi varasin mukaani yhden paremmin raveihin perehtyneen, joten tulkki on messissä. ;)


Jos teillä muuten on mielessä jokin aihe, josta toivoisitte postausta niin olen pelkkänä korvana. Suunnitelmissa on ollut myös esteiden kasaaminen kentälle, jotta pääsisi tekemään molemmilla estetreeniä ja jatkaa siitä sitten puomien parissa. Meidän tolpat ovat saaneet kokea muutoksen ja nyt niiden pitäisi olla vielä tukevammat. Uudet puomit ovat vielä projektina, mutta ehkä nekin jossain vaiheessa valmistuvat.

Hyvää keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti